Ολυμπιακός: Επιβαλλόταν ο «συναγερμός»!

Η εμφάνιση του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης απλώς επιβεβαίωσε ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πιο δύσκολο από το περσινό για τους «ερυθρόλευκους». Και θα είναι ακόμα πιο δύσκολο λόγω του Champions League.

 

Ολυμπιακός: Επιβαλλόταν ο «συναγερμός»!

Έγιναν σοφότεροι όσοι είδαν το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης. Κατάλαβαν με το «καλημέρα» ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι ακόμα πιο δύσκολο από το περσινό, ακόμα πιο επίπονο, ακόμα πιο απαιτητικό!

Ναι, θα μπορούσε να είναι δικαιολογία η παρουσία έξι «φρέσκων» προσώπων στην ενδεκάδα. Εώς έναν βαθμό φυσικά… Ο ίδιος ο Μαρτίνς έχει πει επανειλημμένως ότι επιλέγει στα παιχνίδια τους ποδοσφαιριστές που είναι πιο έτοιμοι από πλευράς αγωνιστικής κατάστασης ή από πλευράς δυνάμεων. Οπότε, όσοι αγωνίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου, υποτίθεται ήταν οι πιο κατάλληλα προετοιμασμένοι για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχει λόγος να ξανασταθούμε στα όσα έδειξαν οι Ελ Αραμπί και Σουντανί. Έδειξαν και οι δύο ότι όταν προσαρμοστούν 100% και όταν βρεθούν στο επίπεδο των υπολοίπων (ως προς τη φυσική κατάσταση), τότε ο Μαρτίνς θα έχει δύο σημαντικά «όπλα» στην προσπάθεια του Ολυμπιακού για επιστροφή στην κορυφή.

Θα σταθούμε περισσότερο στον Αστέρα. Μια ομάδα επίσης πολύ «φρέσκια», με πολλά νέα πρόσωπα, με νέο προπονητή και μην ξεχνάμε ότι έδωσε το πρώτο της επίσημο παιχνίδι, ενώ οι Πειραιώτες είχαν πέντε επίσημα ματς στα πόδια τους. Στάθηκε μια χαρά στο Καραϊσκάκη και θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την αδράνεια ή τα επιπόλαια λάθη της άμυνας του Ολυμπιακού και να έβαζε δύσκολα στους «ερυθρόλευκους».

Οι Πειραιώτες θα συναντήσουν πολλούς Αστέρες φέτος στο πρωτάθλημα. Οπότε, δεν είναι και τόσο κακό που χτύπησε ο «συναγερμός» με το «καλημέρα» της Σούπερ Λίγκας.

Ο Ολυμπιακός έχει μία τεράστια πρόκληση φέτος. Να κρατήσει δύο καρπούζια σε μία μασχάλη. Και πρωτάθλημα, και Champions League. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι και πέρσι πάλι είχε μεσοβδόμαδα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Άλλο όμως να παίζεις με την Ντουντελάνζ για το Europa League και διαφορετικό με την Ρεάλ Μαδρίτης στο Μπερναμπέου.

Παρόλα αυτά, και την περασμένη σεζόν είχε σοβαρά «θέματα» όταν προερχόταν από την Ευρώπη ή ακολουθούσαν ματς του Europa League. Ήττα από τη Μίλαν στο Σαν Σίρο και αμέσως μετά το 1-1 με την ΑΕΚ. Πριν από το ματς του Λουξεμβούργου με την Ντουντελάνζ, είχε ηττηθεί στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ με 1-0. Μετά το τρίποντο στο Λουξεμβούργο, κέρδισε στο 90φεύγα τον Απόλλωνα.

Μετά το 5-1 επί της Ντουντελάνζ στο Καραϊσκάκη, έφερε 1-1 με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο. Μετά την ήττα από την Μπέτις στη Σεβίλλη, κέρδισε 2-1 τον Παναιτωλικό με τους Αγρινιώτες να κυνηγούν την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά κι ενώ για περίπου 70 λεπτά ήταν ανύπαρκτοι.

Προσοχή: Δεν λέμε ότι θα συμβεί το ίδιο και φέτος. Απλώς επισημαίνουμε ότι είναι καλό για τον Ολυμπιακό που ήχησαν τα «καμπανάκια» από την 1η κιόλας αγωνιστική, έτσι ώστε να καταλάβουν όλοι οι ποδοσφαιριστές και κυρίως οι νεότεροι ότι η ελληνική Σούπερ Λίγκα δεν είναι «παίξε-γέλασε». Και κυρίως να μην ξεχάσουν ότι ο πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα.

Ωραία η λάμψη του Champions League, είναι τεράστιο γεγονός για τον Ολυμπιακό να επιστρέψει στα «αστέρια», αλλά τον Μάιο εκείνο που θα μετρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, θα είναι το αν θα έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα ή όχι.

Για αυτό λέμε ότι μπορούν να βγουν πολλά θετικά πράγματα από το 1-0 επί του Αστέρα. Κατάλαβαν οι παίκτες ότι τα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος είναι ζόρικα.

Ο Ρούμπεν Σεμέδο για παράδειγμα από… σπόντα παίζει στην Ελλάδα. Η κλάση του και η ποιότητά του είναι για πρωταθλήματα επιπέδου Primera Division και Premier League. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να «ταλαιπωρεί» την μπάλα έξω από την περιοχή με ανούσιες ντρίμπλες. Έκανε δύο επιπόλαια λάθη που προκάλεσαν δύο σοβαρές ευκαιρίες για τον Αστέρα εξαιτίας της υπερβολικής του σιγουριάς.

Μπορεί ο Αστέρας και ο κάθε Αστέρας να μην είναι Κράσνονταρ, Πλζεν ή Μπασάκσεχιρ, αλλά όλες αυτές οι ομάδες «πεθαίνουν» για να κόψουν βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Οπότε, οφείλουν και οι παίκτες να τα βλέπουν τα ματς με την απαιτούμενη σοβαρότητα.

Πολύ σωστά λοιπόν ο Μαρτίνς τούς είπε την Κυριακή ότι καμία ομάδα δεν θα τους χαριστεί και πώς όλα τα παιχνίδια στην Ελλάδα για να τα κερδίσεις πρέπει να φτύσεις αίμα. Τα έζησε άλλωστε ο άνθρωπος πέρσι στο πετσί του για τα καλά…

Το σημαντικό πάντως είναι ότι ο Ολυμπιακός παρότι δεν «έλαμψε» με την παρουσία του κόντρα στον Αστέρα, δείχνει να είναι καλά. Και αποδυτηριακά, και ψυχολογικά, και αγωνιστικά. Όχι τόσο καλές βραδιές δικαιούται να έχει. Το σημαντικό είναι να μπορείς να κερδίζεις και κυρίως να μπορείς να τις διαχειρίζεσαι.