Ο Ολυμπιακός και οι άλλοι...

Την ώρα που η ομάδα του Πειραιά ετοιμάζεται να μπει και πάλι στους ομίλους του Champions League οι υπόλοιποι εκπρόσωποί μας στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στερούν βαθμούς στη χώρα μας και μάλιστα απέναντι σε υποδεέστερους αντιπάλους. 

Ο Ολυμπιακός και οι άλλοι...

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Κράσνονταρ με σκορ 4-0 έβαλε τους «ερυθρόλευκους» με το ένα πόδι στους ομίλους του Champions League. Φυσικά, η πρόκριση δεν έχει κριθεί ακόμα και υπάρχουν άλλα 90 λεπτά ποδοσφαίρου. Τα μάτια μας έχουν δει πολλά σε αυτό το επίπεδο, οπότε ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του πρέπει να κρατήσουν σοβαρό προφίλ και να μην πιστέψουν σε καμία περίπτωση ότι έχουν προκριθεί ακόμα.

Χρειάζεται προσοχή και σύνεση προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να βρίσκονται στην κλήρωση των ομίλων του Champions League, κάτι που αν συμβεί την επόμενη εβδομάδα, θα το έχουν κερδίσει με το σπαθί τους.

Την ίδια ώρα, οι υπόλοιποι εκπρόσωποί μας στην Ευρώπη, σημειώνουν μια πορεία αντίστροφη από του Ολυμπιακού. Με εξαίρεση τον Ατρόμητο ο οποίος στον τρίτο προκριματικό κληρώθηκε με τη Λέγκια Βαρσοβίας, ομάδα με σαφώς πολύ περισσότερες ευρωπαϊκές παραστάσεις και «ψημένη» σε τέτοιου είδους διοργανώσεις, οι υπόλοιπες τρεις ομάδες δείχνουν κατώτερες των περιστάσεων.

Ο Άρης παρά τη μεγαλειώδη έως συγκινητική του προσπάθεια έμεινε εκτός Ευρώπης από τη Μόλντε, αφού αν και ισοφάρισε το 3-0 της Νοβηγίας δέχθηκε γκολ στην παράταση και έμεινε με την... πίκρα του ότι ενώ γύρισε τέτοιο σκορ, δεν κατάφερε τελικά να πιει νερό, κι ας ήταν πάνω από την πηγή.

Για τον ΠΑΟΚ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Στρωμένη ομάδα τα τελευταία χρόνια, πήρε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα μετά από το μακρινό 1985 και άπαντες στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο κάνουν λόγο για την καλύτερη ομάδα της χώρας. Φυσικά, η καλύτερη ομάδα φέτος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Άγιαξ στην έδρα της, ενώ στην Ολλανδία οι ποδοσφαιριστές του Φερέιρα έκαναν διαγωνισμό ποιος θα κάνει τα περισσότερα πέναλτι και έπειτα κλαίγονταν επειδή οι διαιτητές δεν είχαν πάθει τύφλωση όπως στη χώρα μας και τα καταλόγιζαν.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και η Σλόβαν Μπρατισλάβας να επιβεβαιώσει ότι σε περιπτώσεις τέτοιων ομάδων, τα σύνορα πρέπει να κλείνουν. Ήττα με σκορ 0-1 για τον ΠΑΟΚ στη Σλοβακία, χαμένοι βαθμοί για τη χώρα μας στην κατάταξη της UEFA.

Η ΑΕΚ ψάχνεται επίσης. Η χαρά του καλοκαιριού μετατράπηκε σύντομα σε προβληματισμό αφού οι «κιτρινόμαυροι» ναι μεν απέκλεισαν την Κραϊόβα, ωστόσο όταν απέναντί τους βρέθηκε μια ομάδα που κάνει τα στοιχειώδη στο γήπεδο, το κοντέρ έγραψε τρία... Και μάλιστα μέσα στην έδρα της.

Για να τελειώνουμε λοιπόν: Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που παλεύει να φέρει βαθμούς στη χώρα μας. Που μπορεί να κάνει την Ευρώπη να παραμιλάει. Που θα αναγκάσει ακόμα και τους αντιπάλους της να υποκλιθούν.

Όμως, η προσπάθειά του να μας ανεβάσει στο ranking της UEFA βρίσκει σε... τοίχο ελληνικό! Οι άλλες ομάδες που έχουν χρέος να τον ακολουθήσουν στη συγκομιδή δείχνουν ανίκανες να μας χαρίσουν έστω και μια νίκη...