Οι μεγάλες βραδιές του Ολυμπιακού στο Champions League (vids)

Στιγμές της δόξας του, χαρές του κόσμου...

Οι μεγάλες βραδιές του Ολυμπιακού στο Champions League (vids)

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Κράσνονταρ για τα play offs του Champions League ήταν από αυτές που «γέμισαν» όποιον φίλαθλο βρέθηκε στο γήπεδο.

Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς έκαναν άνω κάτω τους Ρώσους, τους έδειξαν ότι δεν αστειεύονται και σημείωσαν μια από τις μεγαλύτερες νίκες τους στο Champions League, όχι μόνο λόγω έκτασης του σκορ, αλλά και για την απόδοση της ομάδας η οποία στο δεύτερο ημίχρονο κυριολεκτικά «κατάπιε» τους αντιπάλους.

Το fosonline σας θυμίζει επτά σπουδαία βράδια της ομάδας του Πειραιά στη διοργάνωση:

Ολυμπιακός - Πόρτο 1-0

Δεν θα μπορούσαμε να μην ξεκινήσουμε το αφιέρωμά μας με τον πρώτο αγώνα της ομάδας στο Champions League. Ήταν στις 17 Σεπτεμβρίου του 1997 όταν οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο να σημειώνει μια απίστευτη γκολάρα με σουτ από τα 40 μέτρα και τον Ολυμπιακό να υποτάσσει στο ΟΑΚΑ την Πόρτο.

Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 3-3

Στις 15 Σεπτεμβρίου του 1999 η μεγάλη Ρεάλ Μαδρίτης έρχεται στο ΟΑΚΑ για την πρώτη αγωνιστική του Champions League. Ο Ολυμπιακός έχοντας στη σύνθεσή του τους Τζιοβάνι και Ζάχοβιτς προσφέρει στο κοινό του ένα μοναδικό σόου, σε ένα ματς που κυριολεκτικά έσπασαν καρδιές. Δύο γκολ του «Τζιο» κι ένα του Ζλάτκο έφεραν το τελικό 3-3 απέναντι σε μια ομάδα που είχε στις τάξεις της μεγάλα αστέρια της εποχής όπως ο Ρομπέρτο Κάρλος και ο Ραούλ.

Ολυμπιακός - Μπάγερ Λεβερκούζεν 6-2

Με ένα προσωπικό σόου του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς ο Ολυμπιακός επιβάλλεται με σκορ 6-2 της Μπάγερ Λεβερκούζεν στην Ριζούπολη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε αγωνιστεί με πυρετό, όμως τελικά σημείωσε χατ τρικ. Σημαντική λεπτομέρεια: Την προηγούμενη σεζόν η Λεβερκούζεν ήταν η φιναλίστ του Champions League...

Βέρντερ Βρέμης - Ολυμπιακός 1-3

Ήταν η μέρα που έσπασε η ευρωπαϊκή «κατάρα» για τον μεγαλύτερο αθλητικό σύλλογο της Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο του πήγε στην έδρα της Βέρντερ με στόχο να κάνει το πρώτο του διπλό σε αγώνα Champions League έπειτα από 32 ματς. Οι Γερμανοί προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος, έχασαν ευκαιρίες να διευρύνουν το σκορ, όμως στο 72' ο Στολτίδης ξεκινάει μια ανατροπή η οποία έμελλε να μείνει στην ιστορία για πάντα: Δέκα λεπτά αργότερα ο Πατσατζόγλου με ένα τρομερό σουτ στην κίνηση κάνει το 1-2, ενώ το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο αξεπέραστος Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0

Το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ανέκαθεν αποτελούσε δύσκολη έδρα για κάθε αντίπαλο. Αυτό το έμαθε καλά και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν ήρθε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό για τη φάση των «16» του Champions League. Ένα γκολ του Τσόρι Ντομίνγκες κι ένα του Κάμπελ, αναγκάζουν τους Άγγλους να υποκλιθούν στο μεγαλείο της ομάδας του Πειραιά και του κόσμου της.

Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3

Αξέχαστος αγώνας, με το πρώτο διπλό του Ολυμπιακού σε αναμέτρηση Champions League στην Αγγλία. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στο σκορ με τον Πάρντο, η Άρσεναλ ισοφάρισε στην επόμενη φάση με τον Γουόλκοτ, όμως τρία λεπτά αργότερα ο Φορτούνης με απευθείας κόρνερ κάνει το 1-2. Οι γηπεδούχοι ισοφαρίζουν εκ νέου με τον Σάτσες στο 66' όμως ο Φιμπόγκανσον στην επόμενη φάση κάνει το 2-3 και δίνει μια τρομερή νίκη στην ομάδα του Μάρκο Σίλβα.

Ολυμπιακός - Κράσνονταρ 4-0

Φτάνουμε στην 21η Αυγούστου του 2019. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Κράνονταρ στο γήπεδό του, θέλοντας μια νίκη προκειμένου να κάνει το πρώτο βήμα για την είσοδό του στους ομίλους του Champions League. Οι Ρώσοι προέρχονται από ένα συγκλονιστικό ματς με την Πόρτο στο «Ντραγκάο» στο οποίο νίκησαν με 3-2. Ο Ολυμπιακός όμως δεν αστειεύεται. Με συνοπτικές διαδικασίες κάνει την Κράσνονταρ μια από... χόρτα και παίρνει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης. Την ερχόμενη Τρίτη, ευχόμαστε όλοι να γίνει και το δεύτερο βήμα...