Γεια σου ρε Μπουχαλάκη!

Κάθε φορά που ανακοινώνεται η ενδεκάδα του Ολυμπιακού, υπάρχει η συνήθης γκρίνια, προς τον συνήθη ύποπτο, τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, που στο επικό 4-0 επί της Κράσνονταρ ήταν εκ των κορυφαίων, με πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ του, την ασίστ στον Ποντένσε και ο εκ των σημαιοφόρων (μαζί με τον Τσιμίκα) της ελληνικής σημαίας στο Καραϊσκάκης.

Γεια σου ρε Μπουχαλάκη!

Δεν μπορείτε να φαντασθείτε τι γράφτηκε στα social media, όταν ανακοινώθηκε η ενδεκάδα, με αποκορύφωμα το «πόσο Μπουχαλάκη ακόμη», λες και ο Μαρτίνς είναι... αυτόχειρας και θέλει να βάλει τα χεράκια του για να βγάλει τα ματάκια του. Λες και δεν βλέπει κάθε μέρα στις προπονήσεις τι κάνει ο κάθε παίκτης, ποιος εφαρμόζει την τακτική, ποιος είναι η προέκταση του μυαλού του στον αγωνιστικό χώρο.

Φυσικά μετά το ματς αυτοί που τον λοιδορούν, περνούν ανερυθρίαστα στους διθυράμβους σαν να μη πέρασαν τρεις ώρες...

Ο Μπουχαλάκης λοιπόν για ένα ακόμη παιχνίδια έτρεξε όσο κανένας άλλος, 11,74 χιλιόμετρα παρακαλώ, με το Γκιγιέρμε να ακολουθεί (10,54) και τον... γέρο Βαλμπουενά να ανεβαίνει στο βάθρο και να παίρνει το χάλκινο μετάλλιο με 10,7.

Ο Μπουχαλάκης ήταν αυτός που έπαιρνε τη μπάλα από την άμυνα και ως δίαυλος στα συγκοινωνούντα δοχεία την περνούσε στην επίθεση. Και το έκανε για 95 λεπτά. Ε κάποιο λάθος θα γινόταν, αλλά αυτό έφερε μουρμούρα στην εξέδρα. Το εύκολο θύμα.

Ο Μπουχαλάκης ήταν αυτός που... σήκωσε όμως το Καραϊσκάκης στον αέρα, μαζί με όλη την Ελλάδα, όταν έκανε μαγική ασίστ στον Ποντένσε για το 4-0 και έκανε άπαντες να παραμιλούν για την έκταση στο σκορ, απέναντι σε μια πλούσια ρωσική ομάδα.

Μια ρωσική ομάδα που πήγε με έπαρση και αλαζονεία στον Πειραιά, με νοοτροπία νεόπλουτης, απέναντι στον μπαρουτοκαπνισμένο Ολυμπιακό, που έχει φάει με το κουτάλι τέτοια ματς. Με παίκτες, προπονητές, διοίκηση, δημοσιογράφους, αλλά και οπαδούς που ξέρουν πολύ καλά πως να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις. Τζάμπα προειδοποιούσε ο Μπεργκ, ότι ο Ολυμπιακός στον Πειραιά δεν αστειεύεται, γιατί έβλεπε το κακό να πλησιάζει με δρασκελιές και να θρυμματίζονται τα όνειρα του για διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι δεν δικαιολόγησε την επιλογή της Κράσνονταρ, αντί του Ολυμπιακού; Και έκανε δυστυχείς όλους του Έλληνες, που αλλάζουν κάθε δυο εβδομάδες ομάδες, τις αντιπάλους της αρμάδας του Μαρτίνς.

Ας είναι καλά η Πορτο, που ως πρόωρος Αη Βασίλης έκανε και δεύτερο δώρο στον Ολυμπιακό. Μετά την πώληση του Σα, «πούλησε» και την πρόκριση σε μια «αναιδή» ρώσικη ομάδα και έβαλε βούτυρο στο ψωμί του δευτεραθλητή Ελλάδας.
Και τονίζουμε το «δευτεραθλητής« γιατί μας τελείωσε και το παραμύθι «Ο Ολυμπιακός παίρνει τα πρωταθλήματα και με τα εκατομμύρια των ομίλων, δεν αφήνει τα άλλα κλαμπ να αναπτυχθούν». Ας βρουν κάτι καινούργιο, γιατί ο Ολυμπιακός είναι μια ανάσα από το να γράψει ιστορία, να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που θα περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από το δύσβατο μονοπάτι των μη πρωταθλητών. Α, υπήρχαν και κάποιοι, δεν θυμόμαστε ποιοι, τους αγνοούμε, που είχαν και σχέδιο να μοιραστούν τα λεφτά που παίρνει ο Ολυμπιακός από τους ομίλους, σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις...

ΥΓ 1: Ο Μπουχαλάκης ήταν μαζί με τον Τσιμίκα, τα μοναδικά ελληνόπουλα που έπαιξαν 90 λεπτά σε όλα τα ματς των προκριματικών και των πλέι οφς του Τσάμπιονς Λιγκ (450 λεπτά). Να μην αδικήσουμε τον Γιώργο Μασούρα, ο οποίος έχει παίξει σε όλα τα ματς (420 λεπτά). Δεν είμαστε σοβινιστές, αλλά κάτι λέει κι αυτό.

ΥΓ2: Πώς το έγραψε ο Θοδωρής Ρούσσος; «Πλήρωνα και 10 ευρώ να ξαναδώ το ματς επανάληψη στο Paok Tv». Η πιο ωραία ποδοσφαιρική καζούρα, χωρίς εξαλλοσύνες και ύβρεις. Αυτά είναι τα ωραία των σπορ.