Το μεγάλο μυστικό του Ολυμπιακού για το πρώτο βήμα

Η δύναμη που δίνει στο «Γ. Καραϊσκάκης», η εντολή που έχει δώσει ο Πέδρο Μαρτίνς και η προσοχή που χρειάζεται η Κράσνονταρ.

Το μεγάλο μυστικό του Ολυμπιακού για το πρώτο βήμα

Τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο "Γ. Καραϊσκάκης" αποδείχτηκαν καθοριστικά για να του δώσουν δύο προκρίσεις. Η ομάδα του Πειραιά πήρε τις νίκες στο γήπεδο της και άφησε έξω τη Βικτόρια Πλζεν και τη Μπασακσεχίρ.

Η αποψινή αναμέτρηση με την Κράσνονταρ κρύβει πολλές παγίδες και δεν θα είναι καθόλου απλή ιστορία. Οι Ρώσοι έδειξαν τα δόντια τους στο "Ντραγκάο" κάνοντας το διπλό κόντρα στην Πόρτο και αφήνοντας την εκτός Champions League.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και αν κοιτάξουμε τα δύο προηγούμενα ματς θα διαπιστώσουμε πως είχαν κάποια κοινά στοιχεία. Οι Πειραιώτες καθάρισαν και την Βικτόρια και την Μπασακσεχίρ με γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

Και στα δύο παιχνίδια, όμως, ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά και επιχείρησε να αιφνιδιάσει στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης. Η Βικτόρια δέχτηκε τρομακτική πίεση, χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες αλλά το γκολ δεν ήρθε. Ο προπονητής της αναγκάστηκε να δηλώσει μετά το τέλος του αγώνα πως οι ποδοσφαιριστές του δεν ξεπέρασαν ποτέ το πολύ δυνατό ξεκίνημα του Ολυμπιακού και την πίεση που τους άσκησε ο κόσμος.

Με τη Μπασακσεχίρ η ομάδα του Πειραιά πάλι μπήκε δυνατά παίρνοντας ώθηση και από την κερκίδα. Στο πρώτο πεντάλεπτο είχε δοκάρι με τον Γκιγιέρμε που θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ και να έχει αλλάξει εντελώς το ματς. Ούτε εκεί ήρθε το γκολ και έτσι ο Ολυμπιακός καθάρισε το ματς στο δεύτερο μέρος.

Δυνατό ξεκίνημα ψάχνει και απόψε κόντρα στην Κράσνονταρ. Το έχει ζητήσει και ο Μαρτίνς, ενώ βοηθάει σε αυτό και η δύναμη που δίνει η κερκίδα. Θέλει προσοχή, όμως, γιατί κάτι ανάλογο έκαναν οι Ρώσοι στο "Ντραγκάο". Αιφνιδίασαν την Πόρτο με γκολ στο 3' και στο 13' και τους πήραν την πρόκριση.