Τσιμίκας: «Σημαντικό ότι έχουμε ίδιο κορμό και προπονητή»

Ο Κώστας Τσιμίκας εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου και στάθηκε στο γεγονός πως δεν έχουν γίνει αλλαγές στην ομάδα του Πειραιά.

Τσιμίκας: «Σημαντικό ότι έχουμε ίδιο κορμό και προπονητή»

Στα προηγούμενα παιχνίδια με Βικτόρια Πλζεν και Μπασακσεχίρ ο Κώστας Τσιμίκας ήταν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού και βοήθησε τα μέγιστα στις δύο προκρίσεις. Ο νεαρός μπακ εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Πειραιά στη συνέντευξη Τύπου και τόνισε πως το σημαντικό είναι πως υπάρχει ίδιος προπονητής και ίδιος κορμός.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Κώστας Τσιμίκας στη συνέντευξη Τύπου…

Πόσο σας έχει βοηθήσει στην αυτοπεποίθησή σας οι δύο προκρίσεις που κάνατε τις προηγούμενες φορές;

Έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Σημαντικός παράγοντας ότι ο κορμός είναι ίδιος και ο προπονητής επίσης. Ξέρει ο προπονητής τι θέλει από κάθε παίκτη και τι θέλουμε κι εμείς από τον προπονητή.

Πόσο σε βοηθάει όταν μπαίνεις στο Καραϊσκάκη και βλέπεις τον κόσμο, ακόμα και όταν δεν είσαι στα καλύτερά σου;

Όταν ξεκινάει το παιχνίδι, τα ξεχνάς όλα. Βλέπεις όλο τον κόσμο να φωνάζει και να τραγουδάει για την ομάδα. Δεν υπάρχει κανένας πόνος, δίνεις τα πάντα, είσαι 100% συγκεντρωμένος και το μόνο αποτέλεσμα είναι η νίκη.

Κλήθηκες να αντιμετωπίσεις στα προηγούμενα παιχνίδια τα μεγάλα αστέρια των Πλζεν και Μπασάκσεχιρ, τον Καγιάμπα και τον Βίτσκα αντίστοιχα. Αύριο θα κληθείς να αντιμετωπίσεις τον Σουλεϊμάνοφ που κόντρα στην Πόρτο έδειξε το πόσο ποιοτικός ποδοσφαιριστής είναι. Απλώς τώρα υπάρχει το «φάντασμα» του ότι είσαι στο όριο καρτών. Σε επηρεάζει καθόλου αυτό κυρίως στην πνευματική προετοιμασία;

Κοιτάζω κάθε ματς ξεχωριστά. Όλα εξαρτώνται από εμένα. Το πώς θα είμαι εγώ, το πόσο συγκεντρωμένος είμαι εγώ. Πάνω απ’ όλα μετράει η ομάδα. Βλέπω κάθε αντίπαλο ξεχωριστά. Εντάξει, έπεσα πάνω στους δύο καλύτερους, ήμουν κι εγώ συγκεντρωμένος 100% και νικήσαμε.