Μαρτίνς: «Το ιδανικότερο νίκη με μηδέν στην άμυνα»

Ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για το πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο την Κράσνονταρ τονίζοντας πως θέλει νίκη χωρίς να δεχτεί γκολ.

Μαρτίνς: «Το ιδανικότερο νίκη με μηδέν στην άμυνα»

Το πρώτο του παιχνίδι για τα play offs του Champions League παίζει την Τετάρτη το βράδυ ο Ολυμπιακός που υποδέχεται την Κράσνονταρ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Σε σχέση με τα προηγούμενα δύο ματς οι Πειραιώτες θα κληθούν να παίξουν το πρώτο τους παιχνίδι στο φαληρικό γήπεδο και ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου πριν από τη σπουδαία αναμέτρηση τόνισε πως θέλει με τη βοήθεια του κόσμου να πάρει τη νίκη.

Ο Πορτογάλος προπονητής αναφέρθηκε στην ποιότητα των Ρώσων, μίλησε με σεβασμό για την αντίπαλο του και παράλληλα τόνισε πως ακόμα κι αν νικήσει ο Ολυμπιακός δεν θα έχει εξασφαλίσει την πρόκριση. Επιπλέον αναφέρθηκε και στο πρόβλημα υγείας του Ντέιβιντ Μπλατ και του ευχήθηκε να είναι γρήγορα στη θέση του, ενώ του έστειλε τις θερμότερες ευχές του.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου…

Πόσο αλλάζει η τακτική προσέγγιση στο αυριανό παιχνίδι, καθώς είναι για πρώτη φορά το πρώτο ματς εντός έδρας και όχι όπως τα προηγούμενα που προερχόταν από εκτός έδρας παιχνίδι.

Δεν αλλάζει ο τρόπος προσέγγισης του παιχνιδιού, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε κάτι τέτοιο. Και πέρσι με την Μπέρνλι παίξαμε το πρώτο ματς εντός έδρας. Θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι σαν να κρίνεται σε δύο ματς. Τα χαρακτηριστικά της πρόκρισης είναι πολύ όμοια με εκείνα του προηγούμενου γύρου με την Μπασάκσεχιρ.

Ποιες είναι οι ομοιότητες που μπορεί να έχει η Κράσνονταρ με τις δύο προηγούμενες αντιπάλους στα προκριματικά και ποιο θεωρείτε ότι είναι το βασικό όπλο του Ολυμπιακού απέναντι στην Κράσνονταρ;

Η ομοιότητα που έχουν οι τρεις αντίπαλοί μας είναι ότι και οι τρεις διεκδικούν τον τίτλο στη χώρα τους και όλοι ξέρουν πώς μπορούν να διαχειρίζονται τέτοιου είδους ματς. Αυτό είναι το κοινό χαρακτηριστικό τους. Η κράσνονταρ έχει διαφορές με την Μπασάκσεχιρ. Διαχειρίζεται πολύ καλά τις αντεπιθέσεις, έχει καλή κατοχή και κυκλοφορία και έχει πετύχει πολλά γκολ με αυτόν τον τρόπο. Ξέρει να είναι κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο. Από την άλλη εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, έχουμε δουλέψει πολύ τις επιθετικές μας λειτουργίες. Αντιμετωπίζουμε έναν αντίπαλο που είναι πολύ καλά οργανωμένος, θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ, να είμαστε υπομονετικοί κατά τη διάρκεια του αγώνα όλοι, από τους παίκτες εώς τον κόσμο. Θα πρέπει να είμαστε καλοί στην κατοχή και στην κυκλοφορία και θα πρέπει να διαχειριστούμε το παιχνίδι με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο. Δύναμη θα είναι η έδρα μας και ο κόσμος μας όπως γίνεται σε όλα τα ματς. Ολοι οι παίκτες γνωρίζουν τη σημασία που έχει η απόδοσή τους. Ολοι οι παίκτες έχουν τη φιλοδοξία να βρεθούν στην κορυφαία διοργάνωση. Ξέρουν ότι μέσα από αυτό το παιχνίδι εξαρτάται το μέλλον τους στην Ευρώπη, όπως και του συλλόγου.

Τέσσερα παιχνίδια επίσημα ο Ολυμπιακός, έχει κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Εδώ στην Ελλάδα λέμε ότι ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Ωστόσο Ελ Αραμπί, Καμαρά ή κάποιος άλλος σάς έχουν βάλει δύσκολα;

Δεν συμφωνώ ιδιαίτερα με αυτή τη φράση. Υπάρχουν πολλά πράγματα που επηρεάζουν την προετοιμασία. Σίγουρα θέλουμε να διατηρήσουμε τα καλά αποτελέσματα και την καλή φόρμα. Ενα καλό σύνολο μπορεί να φέρει τα καλά αποτελέσματα. Δεν θέλω να σας πω κάτι για την ενδεκάδα, αλλά δεν συμφωνώ με αυτή τη φράση γιατί μπορεί σε μία εβδομάδα να δείξει ένας ποδοσφαιριστής ότι βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση. Εξαρτάται από τον αντίπαλο, από την τακτική που θα ακολουθήσουμε και από την προετοιμασία της ομάδας.

Με κλίμακα από 1 εώς 10 πόσο μπορείτε να εκτιμήσετε την έκπληξη της Κράσνονταρ με την πρόκριση επί της Πόρτο; Μπορείτε να μιλήσετε ξεχωριστά για κάποιους παίκτες και να τους εκτιμήσετε;

Δεν θα ήθελα να βάλω κάποιον βαθμό. Όμως ειλικρινά γνωρίζοντας την Κράσνονταρ και την Πόρτο σε τι κατάσταση βρισκόταν τη δεδομένη στιγμή, εσωτερικά η συζήτηση ήταν ότι τίποτα δεν είχε τελειώσει μετά το πρώτο ματς. Η Κράσνονταρ έχει ποιοτική ομάδα και η πρόκριση ήταν ανοικτή. Εχει πολύ καλό σύνολο, δεν οφείλεται μόνο σε μεμονωμένους ποδοσφαιριστές, είναι πολύ καλή στις αντεπιθέσεις και στις μεταβιβάσεις που μπορεί να κάνει ζημιές παντού. Το κατάφερε κιόλας. Υπάρχουν παίκτες όπως ο Καμπελά, ο Μπεργκ και άλλοι. Δεν οφείλεται όμως η ποιότητα σε μεμονωμένα ονόματα. Στο σύνολό της είναι πολύ καλή ομάδα.

Τι έχει φέρει στην ομάδα σας ο Βαλμπουενά που έχει παίξει και στην Ρωσία; Θυμάστε το γκολ που είχε βάλει κόντρα στην Κράσνονταρ όταν έπαιζε στην Ντιναμό Μόσχας;

Στην Πορτογαλία έχουμε μία φράση που λέει «όσο μεγαλώνεις, βελτιώνεσαι». Στον Ματιέ ισχύει αυτό, γιατί όσο μεγαλώνει, βελτιώνεται, είναι μεγάλος παίκτης και έχει πολλά να δώσει.

Η Κράσνονταρ είναι άπειρη ομάδα στην Ευρώπη, αλλά από την άλλη έχει οκτώ επίσημα ματς και ο Ολυμπιακός τέσσερα. Παίζει κάποιον ρόλο αυτό; Κι επίσης, αν θέλετε να σχολιάσετε κάτι για τον προπονητή του μπάσκετ του Ολυμπιακού.

Κατ’ αρχήν εύχομαι στον προπονητή του μπάσκετ να νιώσει πολύ καλύτερα και να επιστρέψει σε αυτό που αγαπάει πολύ. Το μπάσκετ τον έχει ανάγκη και ο αθλητισμός γενικότερα. Του στέλνω μία αγκαλιά. Η Κράσνονταρ δεν έχει μεγάλη εμπειρία σε σχέση με τον Ολυμπιακό, αλλά έχει παίκτες που έχουν εμπειρία στη διοργάνωση, έχουν πολλά να δώσουν, είναι μία ομάδα που δεν μπορεί να θεωρηθεί άπειρη και η οποία μπορεί να βοηθήσει την ομάδα τους. Εμείς θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, να είμαστε οργανωμένοι, να είμαστε δυνατοί και να είμαστε προσεκτικοί. Νομίζω ότι οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες και τίποτα δεν θα κριθεί αν δεν τελειώσουν τα δύο παιχνίδια.

Η πρόκριση θα παιχτεί σε δύο αγώνες. Ωστόσο, για αυτό το πρώτο ματς θεωρείτε ότι υπάρχει ένα σκορ που θα δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια ενόψει της ρεβάνς;

Φυσικά το καλύτερο αποτέλεσμα θα ήταν να κερδίσουμε και χωρίς να δεχτούμε γκολ. Αυτό θα ήταν άριστο. Η πρόκριση θα παιχτεί σε δύο παιχνίδια και έχει αποδείξει η Κράσνονταρ στον προηγούμενο γύρο ότι το πρώτο ματς δεν καθορίζει τίποτα. Ο,τι και να καταφέρουμε εμείς, δεν σημαίνει ότι θα έχουμε πάρει κάτι. Ακόμα κι αν πάρουμε νίκη χωρίς να δεχτούμε γκολ, τίποτα δεν θα έχει κριθεί, γιατί η πρόκριση κρίνεται σε δύο παιχνίδια.