Τρέμουν τον Βαλμπουενά οι Ρώσοι

Ο Γάλλος σταρ του Ολυμπιακού που έχει αποδειχτεί καθοριστικός στα προκριματικά θεωρείται ο νούμερο «ένα» κίνδυνος για την Κράσνονταρ.

Τρέμουν τον Βαλμπουενά οι Ρώσοι

Δύο βήματα έχουν μείνει για τους ομίλους του Champions League. Δύο βήματα που θέλει να τα κάνει ο Ολυμπιακός, αλλά απέναντι του θα έχει μία ομάδα, η οποία δεν είναι απλή ιστορία και το έδειξε αυτό στον προηγούμενο γύρο όταν και απέκλεισε την Πόρτο.

Οι Ρώσοι θεωρούν πως έκαναν ένα άλμα με την πρόκριση κόντρα στην Πόρτο και πιστεύουν πως εδώ που έφτασαν μπορούν να μπουν στους ομίλους. Γνωρίζουν από την πλευρά τους ότι την Τετάρτη τους περιμένει ένα πολύ δύσκολο βράδυ σε ένα κατάμεστο γήπεδο και απέναντι σε έναν σκληρό αντίπαλο.

Στη Ρωσία, πάντως εκεί που στέκονται περισσότερο είναι στον Ματιέ Βαλμπουενά. Πέρα από το ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που τον ξέρουν από τη θητεία του στο πρωτάθλημα τους, έχει αποδειχτεί και πολύτιμος για τον Ολυμπιακό. Σε αυτή τη διαδικασία των προκριματικών ο Γάλλος σταρ έχει αποδείξει πως είναι πολύ σημαντικός για τους Πειραιώτες και πως είναι ο παίκτης που μπορεί να καθορίσει ένα αποτέλεσμα.

Το μοναδικό ματς που δεν φάνηκε ήταν το πρώτο με τη Βικτόρια Πλζεν και ίσως δεν είναι τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε κιόλας εκεί. Κατά τα άλλα στη ρεβάνς με τους Τσέχους είχε την ασίστ στον Γκιγιέρμε για το 1-0. Στην Τουρκία με τη Μπασακσεχίρ είχε την υπέροχη ασίστ στον Μασούρα για το 0-1 και στη ρεβάνς με την ομάδα της Πόλης είχε γκολ και ασίστ.

Δεν έχει πετύχει και λίγα σε αυτή τη διαδικασία και όχι άδικα οι Ρώσοι έχουν εστιάσει στον Βαλμπουενά. Τρέμουν τον Γάλλο άσο, τον οποίο γνωρίζουν πως έχει το ταλέντο να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα, είτε με μία του ενέργεια, είτε με ένα καλό χτύπημα στατικής φάσης.