Ο Πέδρο Μαρτίνς κυνηγά ρεκόρ του Τιμούρ Κετσπάγια, του Βαλβέρδε και του Μπάγεβιτς

O Oλυμπιακός συνεχίζει τη διαδρομή του στα προκριματικά χωρίς να έχει δεχτεί γκολ απέναντι σε Βικτόρια Πλζεν και Μπασακσεχίρ και ο Μαρτίνς κυνηγάει το ρεκόρ του Τιμούρ Κεστπάγια.

Ο Πέδρο Μαρτίνς κυνηγά  ρεκόρ του Τιμούρ Κετσπάγια, του Βαλβέρδε και του Μπάγεβιτς

Την τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από το μονοπάτι των πρωταθλητών βέβαια, ήταν τη σεζόν 2009-2010, απέναντι σε Σλόβαν Μπρατισλάβας και Σερίφ Τιρασπόλ. Ο Ολυμπιακός με προπονητή τον Τιμούρ Κετσπάγια είχε επικρατήσει της Σλόβαν 2-0 στο "Τεχέλνε Πόλνε" με σκόρερ τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Λεονάρντο, ενώ στο "Γ. Καραϊσκάκης" πκέρδισε2-0 με σκόρερ τους Μαρέσκα και Ντιόγκο.

Στη Μολδαβία κόντρα στη Σερίφ Τίρασπολ ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 με γκολ των Ντουντού και Μητρογλου και στο Φάληρο 1-0, με σκόρερ τον Μήτρογλου.

Τότε τερματοφύλακας του Ολυμπιακού ήταν ο Αντώνης Νικοπολίδης και τώρα ο Ζοσέ Σα.

Με τη δεύτερη νίκη επί της Μπασάκσεχιρ, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει 9 νίκες και πλέον έχει μπροστά του μόνο δύο ονόματα!

Στην κορυφή της λίστας με τις περισσότερες ευρωπαϊκές νίκες στην ιστορία των Πειραιωτών παραμένει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς με 14, και ακολουθεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε με 11!

Η προηγούμενη πρόκριση από προκριματικό γύρο με μηδέν παθητικό σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ήταν το 1995-1996, όταν ο Ολυμπιακός επικράτησε εντός και εκτός έδρας της Σλάβια Σόφιας. Στη Βουλγαρία ο Ολυμπιακός του Σταύρου Διαμαντόπουλου επικράτησε 2-0 με Ίβιτς και Γιουσκόβιακ και στο Φάληρο 1-0, με τον Ίλια Ίβιτς.