Το γκολ που έψαχνε ο Μασούρας

Ο Γιώργος Μασούρας πέτυχε το πιο σημαντικό του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, τουλάχιστον μέχρι το επόμενο.

Το γκολ που έψαχνε ο Μασούρας

Ο Γιώργος Μασούρας ήρθε στον Ολυμπιακό τον περασμένο Ιανουάριο, μετά από μια πολύ καλή, τετραετή παρουσία με τη φανέλα του Πανιωνίου. Ο Έλληνας εξτρέμ εξ αρχής δεν είχε εύκολο έργο. Ήθελε να καθιερωθεί με τους «ερυθρόλευκους», όπως και άλλοι Έλληνες ποδοσφαιριστές που είχαν πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Νέα Σμύρνη – Πειραιάς. Πάντως, έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του.

Στόχος του ήταν πρωτίστως να πραγματοποιήσει το παιδικό του όνειρο και να διεκδικήσει μια θέση στην αρχική ενδεκάδα. Κατέβασε το κεφάλι, δούλεψε με σοβαρότητα και συγκέντρωση στις προπονήσεις και προσπάθησε σταδιακά να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Πέδρο Μαρτίνς.

Ήδη από την περασμένη σεζόν πήρε χρόνο συμμετοχής σε πρωτάθλημα και Europa League, στο εκτός έδρας με την Ντιναμό Κιέβου, έχοντας συνολικά θετικό πρόσημο στις εμφανίσεις του, οι οποίες άφησαν ομολογουμένως υποσχέσεις για το μέλλον του.

Με την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας, πάντως, ο Μασούρας έδειχνε επηρεασμένος από τα ματς που έδωσε με την Εθνική στον Ιούνιο.Παρ' όλα αυτά ο Μαρτίνς τον εμπιστεύθηκε, ξεκινώντας τον Έλληνα διεθνή στην βασική ενδεκάδα και στα τρία επίσημα των «ερυθρόλευκων» για τα προκριματικά του Champions League, με τον 25χρονο άσο να τον δικαιώνει απόλυτα.

Κόντρα στην Μπασακσεχίρ, μάλιστα, σημείωσε το μοναδικό γκολ στο μεγάλο διπλό του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη με φόντο τα playoffs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Μασούρας στη μέχρι τώρα θητεία του με τα ερυθρόλευκα έχει πανηγυρίσει πέντε γκολ συνολικά, τέσσερα την περασμένη σεζόν στην Super League και ένα φέτος στα προκριματικά του Champions League. Όμως, δεν έχουν όλα τα γκολ την ίδια βαρύτητα μεταξύ τους.

Για τον Μασούρα, ως ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, αυτό που πανηγύρισε κόντρα στην τουρκική ομάδα ήταν με διαφορά το καθοριστικότερο. Όχι μόνο επισφράγισε με τον καλύτερο τρόπο την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο προπονητής του και έδωσε ένα διόλου ευκαταφρόνητο αβαντάζ στην ομάδα του ενόψει της ρεβάνς στο Καραϊσκάκη, αλλά πέτυχε ένα από αυτά τα γκολ που καθιερώνουν ποδοσφαιριστές στην συνείδηση των φιλάθλων ως ήρωες και χτίζουν στον μύθο τους ως ιστορικό κομμάτι της ομάδας τους. Και ο Μασούρας έψαχνε ένα τέτοιο γκολ. Όχι φυσικά γιατί δεν ήταν αρεστός στον κόσμο του Ολυμπιακού, κάθε άλλο. Αλλά γιατί με αυτό το γκολ φώναξε «παρών» στην πρόκληση να αποτελέσει ένα από τα βασικά γρανάζια του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν και να βοηθήσει την ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της που δεν είναι φυσικά άλλοι από μία καλή ευρωπαϊκή πορεία –και γιατί όχι μια υπέρβαση-, αλλά και την επιστροφή στην κορυφή του πρωταθλήματος. Γι' αυτό το γκολ του Μασούρα στην Τουρκία είναι μέχρι στιγμής το πιο σημαντικό που έχει πετύχει με τα ερυθρόλευκα, τουλάχιστον μέχρι το επόμενο.

Βέβαια, οφείλουμε να παραδεχτούμε και να τονίσουμε ότι σημαντικό ρόλο σε αυτό διαδραμάτισε και ο Ζοσέ Σα. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας, κράτησε ανέπαφη την εστία του με τις επεμβάσεις του, ενώ απέκρουσε και εκτέλεση πέναλτι του Βίτσκα στις καθυστερήσεις του αγώνα, σε ένα δύσκολο χρονικά σημείο για κάθε τερματοφύλακα, σφραγίζοντας το διπλό του Ολυμπιακού με το «χρυσό» τέρμα του διεθνούς άσου.

Ήταν σίγουρα μια δικαίωση του Μασούρα και την προσπάθεια που έχει καταβάλει. Το καλύτερο για τον ίδιο είναι να επενδύσει σε αυτό, αξιοποιώντας την καλή του ψυχολογία, και να πραγματοποιήσει μια σπουδαία σεζόν με τα ερυθρόλευκα.