Δεν το πλήρωσε, μην το ξανακάνει

Οδηγός για την πρόκριση Ολυμπιακού το τελευταίο 20λεπτο του πρώτου αγώνα.Και το όνειρο θερινής νυχτός για τους εγχώριους ανταγωνιστές.

Δεν το πλήρωσε, μην το ξανακάνει

Ήταν μεγάλη η νίκη του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη. Πολύ σπουδαία επιτυχία, αναμφίβολα. Η τουρκική ομάδα έχει παίκτες που για τις περισσότερες ελληνικές - πλην ίσως του Ολυμπιακού - αποτελούν όνειρο θερινής νυχτός.

Όπως όνειρο σε αυτή τη θερινή νύχτα ήταν προσπάθεια του Ολυμπιακού στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Στο πρώτο ημίχρονο σε ισορροπημένη κατάσταση με τους Τούρκους. Στην επανάληψη, από το ξεκίνημα μέχρι το 70΄σε ρόλο κυριαρχίας. Απόλυτη υπεροχή μέσα στην έδρα της Μπασακσεχίρ από έναν Ολυμπιακό που βγήκε ξανά στο γήπεδο από την ανάπαυλα αποφασισμένος για το γκολ και τη νίκη. Και τα κατάφερε, σκοράροντας πάλι στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρος, όπως έκανε και με την Πλζεν στην Αθήνα.

Το τελευταίο 20λεπτο δεν ήταν σωστό από πλευράς αγωνιστικής συμπεριφοράς για τον Ολυμπιακό. Το είπε και ο Μαρτίνς και το ξέρουν όλοι. Το είδαμε όλοι. Αυτό το διάστημα, λόγω κούρασης, σωματικής και πνευματικής, η Μπασάκ έκανε όσες ευκαιρίες είχε σε όλο το ματς. Και περισσότερες. Ο Ολυμπιακός ήταν λογικό να δεχτεί πίεση από τους γηπεδούχους, αλλά δεν μπόρεσε να τη διαχειριστεί σωστά και κράτησε τη νίκη λόγω του Σα. Κυρίως φυσικά για την απόκρουση στο πέναλτι, αλλά και νωρίτερα στο σουτ του Βίτσκα πάλι στην ίδια γωνία.

Οι περισσότερες φάσεις προήλθαν από ατομικά λάθη των παικτών του Ολυμπιακού. Και στην άμυνα αλλά και στον τρόπο που δεν μπόρεσε να βγάλει σωστές αντεπιθέσεις για το δεύτερο γκολ και να τελειώσει οριστικά την πρόκριση. Ο Μπρούνο έκανε το πέναλτι, είχε κάνει νωρίτερα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, αλλά θα μπορούσε να τα διαγράψει όλα εάν περνούσε την μπαλιά στον Ποντένσε στην τελευταία φάση. Ο Βραζιλιάνος στιγματίστηκε από αυτό το ματς, αλλά δεν είναι κακός παίκτης και αν βοηθηθεί (και βοηθήσει κι ο ίδιος τον εαυτό του) θα το ξεπεράσει.

Αυτό το τελευταίο διάστημα και με την Μπασάκ να παίζει με 10 παίκτες από το 80΄, ο Ολυμπιακός πήρε ένα μάθημα για το πώς θα πρέπει να αποφύγει τέτοια μεγάλα κενά στην απόδοσή του στον επαναληπτικό. Γιατί η ρεβάνς θα είναι σκληρή, ο αντίπαλος θα τα παίξει όλα για όλα και παρά τις απουσίες του έχει πολύ καλούς παίκτες για να υποτιμηθεί. Ο Μαρτίνς το είπε από την πρώτη στιγμή και πολύ καλά έκανε.

Για τη διαιτησία γίνεται πολύς λόγος λόγω των διαμαρτυριών των Τούρκων. Μετά από πολύ καιρό ο Ολυμπιακός είχε έναν διαιτητή που δεν τον έπαιξε κόντρα στην Ευρώπη. Ξεκάθαρο αυτό. Κάρτες έβγαζε όπου τις έβλεπε, φάουλ έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού σε καλές θέσεις έδωσε σωστά 3-4. Πέναλτι στις καθυστερήσεις έδωσε. Αλλά μπήκε για να παίξει 50-50 και να σφυρίζει ό,τι έβλεπε. Κάποια λάθη του ήταν σε βάρος και των δύο ομάδων. όλες οι κάρτες ήταν σωστές, τι θα πει τις έδωσε νωρίς;

Η ρεβάνς θα είναι πολύ δύσκολη, όποιος πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός, επειδή θα έχει την έδρα και το σκορ του πρώτου αγώνα, θα κάνει πάρτι, είναι μακράν νυχτωμένος. Ευτυχώς δεν είναι θερινά νυχτωμένοι οι παίκτες και ο προπονητής του Ολυμπιακού που θα έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα. Για να ολοκληρωθεί με μία άλλη μεγάλη θερινή νύχτα στο «Καραϊσκάκης» μια πρόκριση που πολύ δύσκολα θα έπαιρνε από τον συγκεκριμένο αντίπαλο άλλη ελληνική ομάδα. Η Πόρτο αργεί ακόμα...