Προβάδισμα πρόκρισης η Καραμπάχ, 2-1 τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο (vid)

Η Καραμπάχ κέρδισε 2-1 τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο και απέκτησε προβάδισμα για την είσοδο στα πλέι-οφ του Champions League ενόψει και της ρεβάνς στο Αζερμπαϊτζάν

Προβάδισμα πρόκρισης η Καραμπάχ, 2-1 τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο (vid)

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League έκανε η Καραμπαχ.

Ο σύλλογος από το Αζερμπαϊτζάν νίκησε 2-1 τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα ενόψει και της ρεβάνς των δύο συλλόγων την επόμενη εβδομάδα. Σημειώνεται, μάλιστα, πως όποια ομάδα πάρει τελικά το «εισιτήριο» για τα πλέι-οφ του ευρωπαϊκού θεσμού, τότε θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού ΠΑΟΚ - Άγιαξ.

Στο πρώτο ημίχρονο οι πρωταθλητές Κύπρου δεν αξιοποίησαν την υπεροχή τους για να φτάσουν στην επίτευξη ενός τέρματος. Η Καραμπαχ χάρη στην καλή αμυντική της λειτουργία κράτησε ανέπαφη την εστία της, ενώ στην επανάληψη ανέβασε την απόδοσή της και έφτασε τα γκολ.

Στο 54’ ο Εμρέλι με ατομική ενέργεια και πλασέ άνοιξε το σκορ για τους Αζέρους, ενώ στο 69’ ο Ζουμπίρ έκανε ότι ήθελε την άμυνα του ΑΠΟΕΛ και έδωσε την «ασίστ» στον Γκέγιε που με κοντινό πλασέ έκανε το 0-2.

Ο ΑΠΟΕΛ μείωσε τελικά σε 1-2 στο 95’ με κεφαλιά του Γιώργου Μερκή και με το τέρμα αυτό παρέμεινε «ζωντανός» στη μάχη της πρόκρισης, ενόψει του επαναληπτικού των δύο ομάδων στο Αζερμπαϊτζάν στις 13 του μηνός.

Σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι ο Γιώργος Μερκής είπε: «Σίγουρα ένα γκολ μας δίνει καλύτερες ελπίδες. Στο 1ο ημίχρονο είμασταν αρκετά καλοί, μόλις δεχτήκαμε το 1ο γκολ έπεσε η ψυχολογία της ομάδας. Ήταν πολύ καλοί οι Αζέροι, ο καθένας έδωσε ότι μπορούσε, ωστόσο κάτι μας έλειπε. Πάμε στο Αζερμαϊτζάν για να γυρίσουμε το παιχνίδι».

ΑΠΟΕΛ (Πάολο Τραμετσάνι): Mπέλετς, Βούρος, Ιωάννου, Μερκής, Γιάκολις (64’ Βιντιγκάλ), Μιχαΐλοβιτς, Γκέντσογλου (86’ Χαλένιους), Μάτιτς (65’ Άλεφ), Ντε Βινσέντι, Τάμαρι, Πάβλοβιτς.

Καραμπάχ (Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ): Βάγκνερ, Μεντβέτεφ, Μαντάτοφ (68’ Γκέγιε), Σαντίγκοφ, Αΐλτον, Σλάβτσεφ, Αλμέιδα (85’ Γκαράγιεβ), Ρομέρο (85’ Αράζ), Ζουμπίρ, Εμρέλι.