Ολυμπιακός: Εμπόδια 400 εκατ. ευρώ για το Champions League!

Δεν ήταν τυχερός ο Ολυμπιακός στο «μαύρο-κόκκινο» της κλήρωσης. Πόρτο ή Κράσνονταρ είναι πανίσχυρες και πανάκριβες. Αλλά...

Ολυμπιακός: Εμπόδια 400 εκατ. ευρώ για το Champions League!

Ο Ολυμπιακός δέχτηκε ένα «ψυχολογικό χτύπημα» λίγο πριν από τους αγώνες του με την Μπασακσεχίρ, καθώς εάν περάσει τους Τούρκους θα πρέπει να αποκλείσει την Πόρτο (φαβορί) ή την Κράσνονταρ (αουτσάιντερ) στα play off. Για να μπει στους ομίλους θα πρέπει μετά τους Τούρκους να βγάλει νοκ άουτ την πορτογαλική ομάδα που έχει ρόστερ αξίας 260 εκατ, ευρώ ή την ρωσική που «κοστίζει» 140 εκατ. ευρώ.

Θεωρητικά με όποια κι αν τύχει (με το καλό της πρόκρισης επί των Τούρκων) ο Ολυμπιακός δεν θα έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.

Η Πόρτο διαθέτει πανάκριβους και πολύ ποιοτικούς παίκτες, όπως ο αριστερός μπακ Τέγες, ο αμυντικός χαφ Ντανίλο Περέιρα, ο Κολομβιανός δεξιός χαφ Κορόνα, ο Ιάπωνας αριστερός χαφ Νακαζίμα, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός Οτάβιο, οι επιθετικοί Μαρεγκά, Αμπουμπακάρ και Τικίνιο.

Η Κράσνονταρ έχει τον Ολλανδό Βιλένα που ήθελε κάποτε ο Ολυμπιακός, τον Ρεμί Καμπελά, τον Βραζιλάνο εξτρέμ Βάντερσον, τον τραυματία Σουηδό εξτρέμ Βίκτορ Κλάεσον, τον σέντερ φορ Αρί από την Βραζιλία, αλλά από φέτος και τον Μάρκους Μπεργκ.

Η Πόρτο που έχει τον πρώην ερυθρόλευκο Ιβάν Μαρκάνο στο κέντρο της άμυνάς της, θα παίζει εκείνες τις ημέρες (ανάμεσα στα ματς με τον Ολυμπιακό, εάν προκριθούν αμφότεροι) εκτός έδρας ντέρμπι πρωταθλήματος με την Μπενφίκα. Είναι κάτι σημαντικό αυτό.

Η Κράσνονταρ, εάν είναι αυτή η αντίπαλος, βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας στην Ρωσία έπειτα από 4 αγωνιστικές, άρα έχει πολλά επίσημα ματς στα πόδια της. Έχει κάνει δύο νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα στην πρεμιέρα (από την Γκρόζνι 1-0). Η ισοπαλία ήταν εκτός έδρας με την Ζενίτ, 1-1. Το καλό είναι ότι ανάμεσα στα πιθανά ματς της με τον Ολυμπιακό θα έχει και αυτή σημαντικό παιχνίδι για το πρωτάθλημα, με την Λοκομοτίβ Μόσχας. Λεπτομέρεια που επίσης μπορεί να έχει σημασία.

Για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχουν αυτά, φυσικά, ακόμη στο μυαλό. Μόνον η Μπασάκ υπάρχει. Κι από κει και πέρα βλέπουμε τι θα γίνει, με την πρόκριση στο Champions League να αποτελεί πράγματι υπέρβαση. Την οποία μπορεί να κάνει η ελληνική ομάδα, εάν συνεχίζει να παίζει καλά στο γήπεδό της και να βελτιώνεται μακριά από αυτό.