Μπασακσεχίρ-Ολυμπιακός: Βαλμπουενά ή Καμαρά στην Κωνσταντινούπολη;

Τι σκέφτεται ο Πέδρο Μαρτίνς για την Κωνσταντινούπολη και ποια είναι τα ρίσκα και οι ασφάλειες του 4-2-3-1 και του 4-3-3.

Μπασακσεχίρ-Ολυμπιακός: Βαλμπουενά ή Καμαρά στην Κωνσταντινούπολη;

Είναι ένα καλό ερώτημα, αυτό που υπάρχει ενόψει του πρώτου αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπασακσεχίρ στην Κωνσταντινούπολη. Θα πάει ο Μαρτίνς με τον ίδιο σχηματισμό με τον οποίο άρχισε και στα δύο παιχνίδια με την Πλζεν ή θα επιλέξει την πιο συμπαγή επιλογή που χρησιμοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης στην Τσεχία;

Οι ενδείξεις από τον Ρέντη και από το...παρελθόν του Πορτογάλου μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν θα αλλάξει τίποτα από τις αρχικές αποφάσεις του στα προηγούμενα παιχνίδι. Θα παίξει με τον Βαλμπουενά πίσω από τον Γκερέρο και τον Ποντένσε να αλλάζει συχνά θέση με τον Γάλλο από τα άκρα στον άξονα. Ο Γκιγιέρμε με τον Μπουχαλάκη θα παραμείνουν το δίδυμο στη μεσαία γραμμή και ο Καμαρά θα είναι η πρώτη αλλαγή. Αυτό λέει η λογική και η πρακτική του προπονητή.

Ότι θα συμβεί 100%, όχι. Δεν μπορεί να μην έχει ο Μαρτίνς ως ενδεχόμενο να παίξει με τον Καμαρά από την αρχή και να έχει περισσότερη δύναμη η ομάδα στον έλεγχο του κέντρου και του ρυθμού. Αυτό το σχήμα προσδίδει για ένα εκτός έδρας ματς με μια πολύ δυνατή αντίπαλο περισσότερη ασφάλεια. Από την άλλη απενεργοποιεί κάποια σημαντικά όπλα του Ολυμπιακού που μπορεί να κάνουν τη διαφορά. Όπως οι συνεργασίες των δύο «κοντών» μπροστά και φυσικά οι σπέσιαλ εκτελέσεις των στατικών φάσεων από τον Βαλμπουενά, από τις οποίες έχουν προέλθει τα περισσότερα από τα φετινά γκολ της ομάδας!

Είναι δύο τακτικές που διαφέρουν και που έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους. Ο Μαρτίνς θα αποφασίσει με βάση αυτό που πιστεύει ότι θα βοηθήσει περισσότερο την ομάδα για την πρόκριση. Δηλαδή να την διεκδικήσει από το πρώτο παιχνίδι ή να την διασφαλίσει για τη ρεβάνς. Με βάση τα όσα έχουμε μάθει έως τώρα από τη φιλοσοφία του Πορτογάλου προπονητή, δεν θα πρέπει να περιμένουμε καμία αλλαγή σε σχέση με όσα είδαμε απέναντι στους Τσέχους στο ξεκίνημα των δύο αναμετρήσεων. Για μένα εάν υπάρξει η οποιαδήποτε αλλαγή (πέραν φυσικά αυτής του Μεριά που προστέθηκε στο βασικό σχήμα στο κέντρο της άμυνας) θα είναι μεγάλη έκπληξη...