Η δικαίωση του Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε υποσχεθεί ότι η ομάδα θα ήταν καλύτερη από την Τσεχία. Στο δεύτερο μέρος, παραήταν! 

Η δικαίωση του Μαρτίνς

Για τον Ολυμπιακό η διαχείριση ενός δύσκολου επαναληπτικού που δεν του πήγαινε όπως θα ήθελε στο πρώτο μέρος και που έμοιαζε ανήφορος στην επανάληψη, ήταν υποδειγματική. Σίγουρα έπαιξε ρόλο η φάση με τον Γκιγιέρμε και το πρώτο γκολ της ομάδας, νωρίς στο ξεκίνημα της επανάληψης, Αλλά με τον Ολυμπιακό να κάνει τόσες πολλές φάσεις, κάποια στιγμή το γκολ θα έμπαινε. Και οι φάσεις έγιναν με διάφορους και διαφορετικούς τρόπους. Όχι μόνο στατικές. Και με ατομικές ενέργειες και με συνεργασίες και σουτ από μακριά ή πιο κοντά και με όλα!

Ολυμπιακός-Βικτόρια Πλζεν 4-0: Λυσσασμένος για τα αστέρια (vid)

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε υποσχεθεί πριν από το ματς ότι ο Ολυμπιακός θα ήταν πολύ πιο βελτιωμένος σε σχέση με τον αγώνα της Τσεχίας. Αυτό ήταν ολοφάνερο και αποτέλεσε δικαίωση του προπονητή η πίστη που μετέφερε και στην ίδια την ομάδα του. Ήταν πολλές οι περιπτώσεις που το πάθος ξεχείλιζε από τους ερυθρόλευκους, σε κάθε ατομική ενέργεια , επιθετικά ή αμυντικά, σε κάθε συνολική προσπάθεια στο δικό τους μισό ή στου αντίπαλου.

Τα highlights του Ολυμπιακός - Βικτόρια Πλζεν 4-0 (vid)

Εκτός από τον Μαρτίνς δικαιωμένοι είναι και οι Έλληνες παίκτες της ομάδας που έκαναν εξαιρετικό ματς. Ο Μπουχαλάκης ήταν απολαυστικός ώρες ώρες στον τρόπο που έλεγχε τον ρυθμό ή τον διαφοροποιούσε υπέρ της ομάδας του. Ο Τσιμίκας τον έκανε για δεύτερο ματς τον Καγιάμπα απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα. Κι ο Μασούρας μερικές φορές έμοιαζε να είναι παντού στο γήπεδο, ενώ και επιθετικά δοκίμασε με κάθε τρόπο να φτάσει στο γκολ, ασχέτως αν δεν του βγήκε.

Σίγουρα έγιναν και λάθη. Κάποιες αφηρημάδες στην άμυνα που θα μπορούσαν να κοστίσουν, όπως στην ευκαιρία των Τσέχων στο πρώτο μέρος. κάποια σουτ που έγιναν βιαστικά χωρίς να αναζητείται ο συμπαίκτης που ήταν σε καλύτερη θέση. Ή και άλλα.,

Μόνο που για δεύτερο επίσημο ματς και τέτοιας σημασίας, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ πιο πάνω από τις απαιτήσεις. Κι αυτό είναι έργο του προπονητή του...