Ολυμπιακός: Οκτώ εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία , πρόκριση στους ομίλους του Europa League

Η πρόκριση επί της Βικτόρια Πλζεν γεμίζει τα ταμεία του Ολυμπιακού με 8 εκ ευρώ, που θα αυξηθούν....

Ολυμπιακός: Οκτώ εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία , πρόκριση στους ομίλους του Europa League

Η μεγάλη πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Βικτόρια Πλζεν εκτός από ευρωπαϊκή πορεία στην ομάδα του Πειραιά, γεμίζει και τα ταμεία της ΠΑΕ.

Ολυμπιακός-Βικτόρια Πλζεν 4-0: Λυσσασμένος για τα αστέρια (vid)

Το αήττητο του Ολυμπιακού στην Ευρώπη

Συγκεκριμένα οι «ερυθρόλευκοι», εκπλήρωσαν δύο από τους τρεις στόχους που είχαν θέσει. Ο πρώτος ήταν η παρουσία τους στους ομίλους του Europa League, ο,τι και αν συμβεί στις αναμετρήσεις με την Μπασακσεχίρ. Ο δεύτερος τα τεράστια οικονομικά οφέλη της σεζόν από την ευρωπαϊκή παρουσία, τα οποία θα αυξηθούν.

Πιο αναλυτικά ο Ολυμπιακός μετά το εμφατικό 4-0 επί της Βικτόρια Πλζεν, θα καρπωθεί ένα ποσό της τάξης των 8 εκ ευρώ, δίχως να υπολογίζονται τα έσοδα από τα εισιτήρια των τεσσάρων εντός έδρας ευρωπαϊκών αγώνων έτσι κι αλλιώς που θα δώσει μέχρι το Δεκέμβριο. Ενώ, αν η ομάδα του Πειραιά μπει στους ομίλους, θα καρπωθεί άλλα 3 εκ ευρώ, λαμβάνοντας ως μπόνους άλλα 2,85 εκατομμύρια λόγω του υψηλού ranking της στην βαθμολογία. Θα είναι 8η ή 9η, δηλαδή στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και φέτος, αν παίξει στο Europa League.

Τέλος θα λάβει 1,5 εκατομμύριο ευρώ από το Market Pool, ποσό που ενδέχεται να αυξηθεί, σε περίπτωση αποκλεισμού από τους ομίλους μίας ή περισσοτέρων από τους: ΑΕΚ, Ατρόμητο και Άρη.

Mε την πρόκριση σε βάρος της Πλζεν, ο Ολυμπιακός εξασφάλισε τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει με την Μπασακσεχίρ.