Θα φανεί στο χειροκρότημα

Ο Μαρτίνς το έχει προετοιμάσει με ώρες δουλειάς, οι παίκτες έχουν τη «φλόγα» κι ο Ολυμπιακός μπορεί και πρέπει να αποκλείσει την Πλζεν. 
Θα φανεί στο χειροκρότημα

Αυτό που εισέπραξε όποιος βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου του Ολυμπιακού για την αναμέτρηση της Τρίτης (30/7) με την Βικτόρια Πλζεν ήταν δίψα πρόκρισης. Και ανυπομονησία γι΄αυτήν. Αλλά και σε μεγάλο βαθμό σιγουριά και αυτοπεποίθηση, η οποία προκύπτει από την προετοιμασία που έχει γίνει όλες αυτές τις μέρες μετά το 0-0 της Τσεχίας, τόσο σε επίπεδο προπόνησης όσο και σε αυτό της ανάλυσης μέσω βίντεο του αντίπαλου, των δυνατοτήτων του και των αδυναμιών του.

Αυτό που περισσότερο απ' όλα με εντυπωσίασε ευχάριστα από τα λόγια του Πορτογάλου τεχνικού ήταν η απόλυτη πίστη του και η υπόσχεσή του πως ο Ολυμπιακός που θα παίξει με την Πλζεν στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα είναι πολύ καλύτερος και βελτιωμένος σε σχέση με την εικόνα που είχε στο πρώτο παιχνίδι. Δείχνει σίγουρος ο προπονητής του Ολυμπιακού και για να το λέει δημόσια με τέτοια βεβαιότητα, είναι προφανές πως έχει πάρει όλα τα μηνύματα που πρέπει από τον Ρέντη και απ' όσα έχει δει τις τελευταίες ημέρες από τους παίκτες του.

Τους οποίους εκπροσώπησε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο Γιασίν Μεριά. Ο Τυνήσιος θα μπορούσε να είχε ζητήσει (και πάρει) περισσότερη άδεια έπειτα από την άκρως επιτυχημένη, αλλά και ιδιαιτέρως επίπονη, συμμετοχή του στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Με ενθουσιασμό ο Μαρτίνς αποκάλυψε την κουβέντα τους όταν ο παίκτης επέστρεψε. Αποφασισμένος και πανέτοιμος να παίξει, να βοηθήσει τον Ολυμπιακό σε ένα από τα κρισιμότερα ματς της χρονιάς, να είναι δίπλα στους συμπαίκτες του και στο κλαμπ. Είναι ακόμη ένα δείγμα του πάθους που έχουν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ώστε να ξεπεράσουν αυτά τα τρία πολύ δύσκολα εμπόδια, ένα ένα, βήμα βήμα και να βρεθούν ξανά στους ομίλους του Champions League. Για κάποιους θα είναι η πρώτη φορά. Δεν είναι μικρό πράγμα και καθόλου ευκαταφρόνητο κίνητρο.

Πρώτα, λοιπόν, η Βικτόρια Πλζεν. Τις παγίδες του 0-0 στο πρώτο ματς τις ξέρουμε όλοι. Την πολύ ποιοτική εικόνα της από τη μέση και μπροστά, επίσης. Αλλά ξέρουμε καλά και τι μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός στο γήπεδό του, με ενέργεια και καλές επιλογές στον αγωνιστικό χώρο, με τη δύναμη της εξέδρας.

Κι αυτό το τι μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός, περιμένουμε να δούμε το βράδυ της Τρίτης...Πρέπει να το κάνει...