Αυτά πρέπει να βελτιώσει ο Ολυμπιακός ενόψει της ρεβάνς με Πλζεν

Η Βικτόρια Πλζεν έδωσε σε όλους να καταλάβουν ότι δεν είναι απλή υπόθεση και πως στη ρεβάνς θα πρέπει να χύσει ιδρώτα η ομάδα του Πειραιά για να πάρει την πρόκριση. Γράφει ο Γιώργος Στασινόπουλος. 

 

Αυτά πρέπει να βελτιώσει ο Ολυμπιακός ενόψει της ρεβάνς με Πλζεν

Το φωνάζαμε και το γράφαμε εδώ και αρκετές ημέρες πως η Βικτόρια Πλζεν δεν είναι απλή υπόθεση και πως είναι μία ομάδα επιπέδου Champions League. Σε κάποιους μπορεί να φαινόταν υπερβολικό, αλλά ήταν απλά η πραγματικότητα. Το κατάλαβαν όλοι και στο ματς που έγινε στην Τσεχία.

Ο Ολυμπιακός βρήκε απέναντι του μία ομάδα υψηλού επιπέδου, η οποία του έβαλε δύσκολα και τον έστησε στον τοίχο σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα. Οι Τσέχοι έχουν επιθετική φιλοσοφία, είχαν ενέργεια και φυσικά φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο πως είναι σε καλύτερο επίπεδο από τον Ολυμπιακό αυτή την περίοδο.

Έχουν στα πόδια τους δύο επίσημα παιχνίδια και αυτό παίζει ρόλο. Ο Ολυμπιακός, για να είμαστε σωστοί, δεν ήταν καλός στο "Ντουσάν Αρένα", άντεξε στην πίεση, δεν δέχτηκε γκολ και θα μπορούσε να το έχει βάλει κιόλας αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς. Επί της ουσίας, όμως, αυτό που φάνηκε για τη ρεβάνς είναι πως η ομάδα του Πειραιά θα μοχθήσει για να πάρει την πρόκριση.

Και θα πρέπει να μοχθήσουν όλοι για να έρθει η πρόκριση και όταν λέμε "όλοι" εννοούμε και τον κόσμο που μπαίνει στην εξίσωση και τον υπολογίζουν όλοι και οι "ερυθρόλευκοι" και οι Τσέχοι. Επειδή, όμως, ο κόσμος δεν παίζει μπάλα, ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μία εβδομάδα να βελτιώσει αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού.

Φυσικά πρέπει να βελτιώσει την αμυντική του λειτουργία, αλλά και την επιθετική του ανάπτυξη. Έχει κάποιες μέρες για να δουλέψει ο Πέδρο Μαρτίνς πάνω σε όλα αυτά και να παρουσιαστεί καλύτερος και πιο έτοιμος στη ρεβάνς.

Πάντως από το ματς της Τσεχίας κρατάμε τον "πάνθηρα" Σεμέδο που η παρουσία του δέσποζε στην άμυνα του Ολυμπιακού και έκανε ό,τι ήθελε. Και φυσικά θα κρατήσουμε και τον Ραντζέλοβιτς. Σας ζαλίσαμε από την Πολωνία για τον μικρό, αλλά καταλαβαίνετε το γιατί. Ο μικρός μπήκε αλλαγή και έκανε άνω κάτω την άμυνα της Πλζεν. Και για να κλείσουμε καταλαβαίνουμε γιατί ο Μαρτίνς είχε… τρελαθεί να γίνει η μεταγραφή του Σεμέδο.