Βικτόρια Πλζεν - Ολυμπιακός: Στην πόλη της μπύρας

ΠΛΖΕΝ: ΑΠΟΣΤΟΛΗ Γ. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Σε μία πόλη που έχει τους δικούς της ρυθμούς ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει απόψε να κάνει το πρώτο του βήμα για την επιστροφή του στους ομίλους.

 

Βικτόρια Πλζεν - Ολυμπιακός: Στην πόλη της μπύρας

Στο Πλζεν χτυπάει απόψε (20.00) η καρδιά του Ολυμπιακού. Σε μία πόλη ήσυχη που ζει στους δικούς της ρυθμούς οι Πειραιώτες θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την επιστροφή τους στους ομίλους του Champions League. Το Πλζεν φημίζεται για τη μπίρα του, αφού από εδώ δημιουργήθηκε η Pilsner Urquell.

Το καταλαβαίνεις πως είναι η πόλη της μπίρας, αφού όπου κι αν κοιτάξεις θα δεις τα πράσινα κουτιά και μπουκάλια σε περίοπτη θέση. Ακόμα και οι πάγκοι στο γήπεδο της Βικτόρια είναι σε σχήμα αλουμινένιου κουτιού μπίρας. Πάνω στη βελούδινη ξανθιά στηρίζεται, άλλωστε όλη η οικονομία της πόλης.

Μία ώρα από την κοσμοπολίτικη Πράγα το Πλζεν έχει τη δική του ιστορία, το δικό του ρυθμό. Η μπίρα μπορεί να είναι το σήμα κατατεθέν, αλλά εδώ ιδρύθηκε και η αυτοκινητοβιομηχανία της Skoda. Ο κόσμος του Ολυμπιακού που έχει ταξιδέψει στην Τσεχία από τη Δευτέρα, επέλεξε να διανυκτερεύσει στην Πράγα, αλλά ερχόμενος στο Πλζεν αξίζει να επισκεφθεί το διάσημο Ζυθοποιείο και να δοκιμάσει μπίρα απευθείας από τα βαρέλια.

Η ζωή εδώ στο Πλζεν κυλάει ομαλά και σήμερα το πρωί τίποτα δεν θυμίζει πως το βράδυ υπάρχει ένα πολύ σημαντικό ευρωπαϊκό παιχνίδι. Τα εισιτήρια βέβαια έχουν πωληθεί, αλλά οι κάτοικοι κινούνται στο δικό τους μοτίβο. Για εμάς που ζούμε την ένταση της Αθήνας μπορεί να μοιάζει περίεργο, αλλά εδώ ζουν ήρεμα και χαλαρά. Το βράδυ δεν υπάρχει η ξέφρενη ζωή ή για να είμαστε σωστοί δεν υπάρχει τίποτα.

Βλέπεις παρέες να κάθονται στο γκαζόν, δίπλα στο ποτάμι να απολαμβάνουν τη μπίρα τους ή απλά να χαλαρώνουν. Άλλους να έχουν καταλάβει τα παγκάκια της περίφημης πλατείας Ελευθερίας και εκεί να δροσίζονται από την Pilsner.

Και λέμε να "δροσίζονται", διότι η θερμοκρασία που έχουν συναντήσει είναι ασυνήθιστη για τα δεδομένα της Τσεχίας και όχι μόνο. Ο υδράργυρος πλησιάζει τους 30 βαθμούς, ο ήλιος δεσπόζει στον ουρανό και το κλίμα θυμίζει Ελλάδα. Σε αυτό το σκηνικό ο Ολυμπιακός απόψε θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την επιστροφή του στο Champions League.