Ολυμπιακός: Προκρίνεται και χωρίς τον Φορτούνη!

Είναι τεράστιο το πλήγμα για τον Ολυμπιακό με τον τραυματισμό του αρχηγού του, αλλά το παρελθόν δείχνει ότι μπορεί να προκριθεί και χωρίς εκείνον στο γήπεδο!

Ολυμπιακός: Προκρίνεται και χωρίς τον Φορτούνη!

Η απουσία του Φορτούνη είναι προφανώς ένα τεράστιο αγωνιστικό πλήγμα για τον Ολυμπιακό ενόψει των στόχων του στη φετινή σεζόν. Αυτό είναι κάτι αδιαμφισβήτητο, ακόμη κι αν υπάρχουν στην ομάδα πολύ ποιοτικές λύσεις για τη θέση του όπως αυτή του Ματιέ Βαλμπουενά. Ή ακόμα κι αν ο Ολυμπιακός κινηθεί τελικά για να προσθέσει με μία μεταγραφή έναν ποδοσφαιριστή που θα μπορέσει να έχει τα χαρακτηριστικά του.

Από την άλλη υπάρχει ένα στοιχείο που αφορά στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και το οποίο δίνει την ελπίδα ότι ο Ολυμπιακός θα τα καταφέρει και φέτος να περάσει στους ομίλους, έστω και χωρίς την παρουσία ενός τόσο χαρισματικού παίκτη.

Μπορεί στην περσινή σεζόν ο Φορτούνης να ήταν o μεγάλος πρωταγωνιστής στις προκρίσεις επί της Λουκέρνης και της Μπέρνλι για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (με τους Ελβετούς είχε μία ασίστ και με τους Άγγλους δύο γκολ και δύο ασίστ), όμως τα προηγούμενα χρόνια τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Κι ο Ολυμπιακός είχε προχωρήσει στις συγκεκριμένες προκριματικές φάσεις δίχως την ουσιαστική συνδρομή του αρχηγού του!

Την περίοδο 2017-18 επί Μπέσνικ Χάσι, ο Φορτούνης δεν ήταν βασικός στα προκριματικά με την Παρτιζάν και την Ριέκα. Για την ακρίβεια στη νίκη με 3-1 επί των Σέρβων στο Βελιγράδι ήταν εκτός ομάδας, στο 2-2 του Φαλήρου είχε παίξει και είχε βάλει το ένα γκολ, ενώ απέναντι στους Κροάτες είχε μπει αλλαγή στο εντός έδρας 2-1 για 25 λεπτά (με μία ασίστ), ενώ είχε παίξει μόλις ένα δεκάλεπτο στη νίκη με 1-0 επί της Ριέκα στην Κροατία που έφερε και την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Είχε φυσικά συμβολή, αλλά ο ρόλος του δεν ήταν πρωταγωνιστικός σε εκείνες τις προκρίσεις.

Μία χρονιά νωρίτερα ο Φορτούνης και οι συμπαίκτες του είχαν υποστεί το «κάζο» του αποκλεισμού από την Χάποελ Μπερ Σεβά στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και εν συνεχεία για να περάσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ο Ολυμπιακός έπρεπε να αποκλείσει την πορτογαλική Αρούκα. Με τον Μπέντο στη θέση του Βίκτορ, ο Φορτούνης είχε μείνει στον πάγκο στο πρώτο παιχνίδι στην Πορτογαλία, Εκεί όπου ο Ολυμπιακός είχε πάρει τη νίκη με 1-0. Στη ρεβάνς ο Μπέντο είχε βάλει βασικό τον διεθνή άσο αλλά ο Ολυμπιακός βρέθηκε να δεχτεί ένα γκολ και η πρόκριση να παίζεται πια στα ίσα. Ο Φορτούνης είχε ήδη αντικατασταθεί στο 70΄(ήταν ακόμη 0-0, το γκολ μπήκε στο 80΄) και όπως όλοι θυμόμαστε ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει στην παράταση να κάνει την ανατροπή, να σκοράρει με τον Τσόρι και τον Ιντέγε και τελικά να πάρει την πρόκριση για τους ομίλους του Γιουρόπα.

Βλέπουμε, δηλαδή, ότι ο Ολυμπιακός έχει δείξει στο παρελθόν πώς βρίσκει τον τρόπο να πετυχαίνει το στόχο του ακόμη κι όταν δεν είχε σε καλή μέρα ή δεν είχε καθόλου στο γήπεδο τον αρχηγό του. Δεν είναι κάτι, λοιπόν, το οποίο θα συναντήσει για πρώτη φορά φέτος η ομάδα σε αυτό το δύσκολο δρόμο της, το να παίξει χωρίς τον Φορτούνη.

Και με τις δικές του ευχές ή για να του κάνουν και ένα δώρο στο ξεκίνημα αυτής της ανηφόρας που έχει μπροστά του, οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν και αυτό το καλοκαίρι με επιτυχία, παρά το γεγονός ότι δεν θα έχουν μαζί τους στο γήπεδο τον πιο χαρισματικό ποδοσφαιριστή της ομάδας και τον ηγέτη της επί σειρά ετών.