Ολυμπιακός: Τη Δευτέρα θα ξέρει αντίπαλο ακόμα και στα play-off του Champions League

Πως προκύπτει ο επόμενος αντίπαλος και ο... ορισμός για την επόμενη φάση - Γιατί θα πάρει μέρος σε δύο κληρώσεις

Ολυμπιακός: Τη Δευτέρα θα ξέρει αντίπαλο ακόμα και στα play-off του Champions League

Την προσεχή Δευτέρα, 22 Ιουλίου, στα γραφεία της ΟΥΕΦΑ, στη Νιόν της Ελβετίας ο Ολυμπιακός θα μπει στην κλήρωση -για την ακρίβεια σε δύο κληρώσεις- για τη συνέχεια της Ευρωπαϊκής πορείας του.

Ο Ολυμπιακός, το ζευγάρι δηλαδή Ολυμπιακός - Βικτόρια Πλζεν θα μπει τόσο στην κλήρωση του Champions League όσο και σε αυτή του Europa League.

Στη μεν πρώτη διοργάνωση θα πάρει μέρος η ομάδα που θα προκριθεί από το συγκεκριμένο ζευγάρι, στη δεύτερη αυτή που θα αποκλειστεί.

Αν ο Ολυμπιακός τα καταφέρει, τότε τη Δευτέρα θα μάθει τόσο τον αντίπαλό του στην επόμενη φάση και αυτομάτως το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός του στα play οff.

Ας δούμε τις θα γίνει στην κλήρωση του Champions League. Οι ομάδες θα χωριστούν σε ισχυρές και ανίσχυρες ως εξής:

Ισχυροί

Ανίσχυροι

Πόρτο (93.000)Μπριζ (39.500)
Ντιναμό Κιέβου (65.000)Κράσνονταρ (34.500)
Βασιλεία (54.500) ή Αϊντχόφεν (37.000)Μπασακσεχίρ (10.500)
Ολυμπιακός (44.000) ή Βικτόρια Πλζεν (33.000)ΛΑΣΚ Λίντσερ (6.250)

Το δεδομένο που προκύπτει από αυτόν τον πίνακα είναι ότι δεν μπορεί να κληρωθεί η Κράσνονταρ με τη Ντιναμό Κιέβου. Πρόκειται για κάτι που έχει προβλέψει η ΟΥΕΦΑ λόγω των τεταμένων σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Αν κληρωθεί με Κράσνονταρ

Αν ο Ολυμπιακός κληρωθεί αυτός με την Κράσνονταρ, τότε ξέρει από τώρα τον δρόμο του. Μετά τη Βικτόρια Πλζεν θα αντιμετωπίσει λοιπόν την Κράσνονταρ και στα play-off θα γίνει ορισμός. Κι αυτός για να μην πέσει -αν προκριθεί η Κράσνονταρ- με το ζευγάρι της Ντιναμό. Ο Ολυμπιακός λοιπόν θα παίξει με τη νικήτρια του ζευγαριού της Πόρτο, «παίρνοντας» ως αντίπαλο την πιο ισχυρή ομάδα του γκρουπ ως ο λιγότερο ισχυρός αυτού.

Αν δεν κληρωθεί με Κράσνονταρ

Πάμε τώρα στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός κληρωθεί με Μπριζ, Μπασακσεχίρ η ΛΑΣΚ. Αυτό σημαίνει ότι η Πόρτο θα έχει κληρωθεί με την Κράσνονταρ. Και σε αυτή την περίπτωση γνωρίζει ποιος είναι ο αντίπαλός του στα play οff. Και πάλι θα κληρωθεί με τον νικητή του ζευγαριού με τον μεγαλύτερο συντελεστή, αυτόν με τον οποίο συμμετέχει η πιο ισχυρή ομάδα. Δεν μπορεί να είναι το ζευγάρι της Πόρτο λόγω Κράσνονταρ. Άρα θα παίξει με τον αμέσως επόμενο ισχυρότερο, το ζευγάρι δηλαδή της Ντιναμό Κιέβου.