Πόσα λεφτά μπορούν να πάρουν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός από το Champions League

Με πολλά εκατομμύρια ευρώ θα γεμίσουν το ταμείο τους οι ομάδες που μετέχουν στο Champions League την εφετινή αγωνιστική περίοδο και οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ έχουν τις ευκαιρίες τους.

Πόσα λεφτά μπορούν να πάρουν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός από το Champions League

Εκατομμύρια μοιράζει για ακόμα μία χρονιά η UEFA για τις ομάδες που μετέχουν στα μεγάλα «σαλόνια» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, του Champions League.

Όπως ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία από το συνολικό ποσό των 2,04 δισεκατομμυρίων ευρώ θα αφαιρεθούν 523 εκατομμύρια ευρώ που θα δοθούν για τις οργανωτικές δαπάνες και τις πληρωμές αλληλεγγύης.

Από κει και πέρα, οι 32 σύλλογοι που θα αγωνιστούν στην φάση των ομίλων του μεγάλου ευρωπαϊκού θεσμού θα πάρουν η κάθε μία από 15,25 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για κάθε νίκη που κάνουν θα λαμβάνουν 2,75 εκατομμύρια ευρώ και 900 χιλιάδες ευρώ για κάθε ισοπαλία.

Όσον αφορά τις ομάδες που θα κερδίσουν την πρόκρισή τους από τα γκρουπ και θα περάσουν στους «16», θα λάβουν από 9,5 εκατομμύρια ευρώ κι αυτές που θα προκριθούν στα προημιτελικά το ποσό των 10,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι τέσσερις σύλλογοι που θα συνθέσουν τα ζευγάρια των ημιτελικών του Champions League θα εισπράξουν 12 εκατομμύρια ευρώ κι αυτές που θα κερδίσουν την συμμετοχή τους στον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί στις 20 Μαΐου στο γήπεδο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης θα λάβουν από 15 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, η ομάδα που θα φορέσει το «στέμμα» της πρωταθλήτριας Ευρώπης θα πάρει άλλα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ ως μπόνους.

Μάλιστα, θα υπάρχει κι ένα συγκεκριμένο ποσό που θα δίνεται σε κάθε ομάδα για την συμμετοχή της στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και θα είναι κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ΠΑΟΚ αγωνίζονται την εφετινή σεζόν στα «σαλόνια» του Champions League.

Οι μεν «ερυθρόλευκοι» ξεκινούν την προσπάθειά τους στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» με τον αγώνα κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν στον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» από τον τρίτο προκριματικό γύρο του θεσμού.