Η Πλζεν δεν κερδίζει στις ευρωπαϊκές πρεμιέρες!

Μακριά από τη νίκη έχει μείνει τα τελευταία τρία χρόνια η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στα πρώτα της παιχνίδια στο Champions League

Η Πλζεν δεν κερδίζει στις ευρωπαϊκές πρεμιέρες!

Αντίστροφα έχει αρχίσει να μετρά ο χρόνος για τον πρώτο αγώνα του Ολυμπιακού με την Βικτόρια Πλζεν στα προκριματικά του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούνται από την αντίπαλό τους την Τρίτη 23 Ιουλίου στην Τσεχία και στόχος τους είναι το θετικό αποτέλεσμα που θα τους φέρει με το… ένα πόδι στην επόμενη φάση ενόψει και της ρεβάνς στις 30 Ιουλίου, επίσης ημέρα Τρίτη, στο Φάληρο.

Το αξιοσημείωτο όσον αφορά τις ευρωπαϊκές πρεμιέρες της Βικτόρια Πλζεν είναι ότι τα τελευταία τρία χρόνια ο σύλλογος δεν έχει καταθέσει να ξεκινήσει με το «δεξί» την πορεία του στα Κύπελλα Ευρώπης. Για την ακρίβεια, μετράει τρεις σερί ισοπαλίες στα πρώτα του παιχνίδια όλα τα αυτά τα χρόνια στα «σαλόνια» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά…

Την περσινή αγωνιστική περίοδο η Βικτόρια Πλζεν αγωνίστηκε στη φάση των ομίλων του Champions League ως πρωταθλήτρια Τσεχίας. Ο σύλλογος βρέθηκε στο ίδιο γκρουπ με την Ρεάλ Μαδρίτης, την Ρόμα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πρώτος του αγώνας στην διοργάνωση ήταν στην έδρα του με αντίπαλο την ρωσική ομάδα. Υπό το βλέμμα 11.312 θεατών η ομάδα του Πάβελ Βρμπα κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 στο σκορ από το πρώτο ημίχρονο, χάρη στα δύο γκολ του επιθετικού Κρμέντσικ. Όπως αποδείχτηκε, όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη…

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (49’) η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μείωσε αρχικά σε 2-1 με το τέρμα που σημείωσε ο Φέντορ Τσάλοφ και στο 95’ κέρδισε πέναλτι που το μετέτρεψε σε γκολ ο Νίκολα Βλάσιτς (σ. είχε βγάλει και την «ασίστ» στο πρώτο γκολ) για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 2-2!

Τελικά, ως γνωστόν, η Πλζεν ολοκλήρωσε την πορεία της στην τρίτη θέση του ομίλου και αποκλείστηκε από το Champions League. Συνέχισε την ευρωπαϊκή της πορεία στο Europa League και ολοκλήρωσε την πορεία της στην φάση των «32» με την ήττα από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Δύο ακόμα ισοπαλίες και μόλις μία πρόκριση

Έναν χρόνο νωρίτερα, η ευρωπαϊκή πορεία της τσέχικης ομάδας είχε ξεκινήσει και πάλι από τα μεγάλα «σαλόνια» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το ημερολόγιο έδειχνε 25 Ιουλίου του 2017 και η Βικτόρια Πλζεν φιλοξενούνταν από την Στεάουα Βουκουρεστίου στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τον τρίτο προκριματικό γύρο του θεσμού.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι η ομάδα του Πάβελ Βρμπα προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ, με τους Κρμέντσικ (23’) και Κόπιτς (53’), αλλά οι γηπεδούχοι είχαν ισάριθμες απαντήσεις και με τα γκολ των Μπουντέσκου (37’) και Φιλίπε Τεϊσέιρα (61’) έφτασαν στην ισοφάριση (2-2).

Τα δύο εκτός έδρας γκολ έδιναν το πλεονέκτημα στην Βικτόρια Πλζεν για την πρόκριση στην επόμενη φάση ενόψει και του επαναληπτικού στην έδρα της, ωστόσο η Στεάουα Βουκουρεστίου έκανε… πάρτι στην Τσεχία και διέσυρε την Πλζεν με το εμφατικό 4-1, παίρνοντας έτσι στο «εισιτήριο» για τα πλέι-οφ του Champions League.

Στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League είχε ξεκινήσει η Βικτόρια Πλζεν την ευρωπαϊκή της πορεία και την σεζόν 2016-2017. Μόνο που τότε στον δρόμο της είχε βρεθεί Καραμπάγκ. Το πρώτο παιχνίδι διεξήχθη στην Τσεχία στα τέλη Ιουλίου και παρά τις επιθετικές τους προσπάθειες οι δύο ομάδες έμειναν στο «στείρο» 0-0!

Στον επαναληπτικό στο Μπακού η Καραμπάγκ κατάφερε τελικά να ανοίξει το σκορ προηγηθεί με το τέρμα του Μουαρέμ (29’), αλλά στο 85’ η Πλζεν έφτασε στην ισοφάριση (1-1) με τον Κρμέντσικ. Αυτό το εκτός έδρας γκολ ήταν που της χάρισε και την πρόκριση στα πλέι-οφ του Champions League, αλλά εκεί τελικά ολοκληρώθηκε η πορεία της με τον αποκλεισμό από την Λουντογκόρετς.

Για την ιστορία, η τελευταία φορά που η Βικτόρια Πλζεν πανηγύρισε τη νίκη σε ευρωπαϊκή της πρεμιέρα ήταν τον Ιούλιο του 2015, όταν για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League νίκησε με 2-1 εκτός έδρας την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Βέβαια, αυτό το θετικό αποτέλεσμα δεν έμελλε να της χαρίσει και την πρόκριση, αφού στην ρεβάνς στην έδρα της ηττήθηκε με 2-0 και αποχαιρέτησε πρόωρα τον θεσμό!