Ο δρόμος του Ολυμπιακού για το Champions League

Ποιοι είναι οι πιθανοί αντίπαλοι της ομάδας του Πειραιά σε περίπτωση που ξεπεράσει το εμπόδιο της Βικτόρια Πλζεν και τι σφραγίζει από τον Ιούλιο ο Ολυμπιακός.

Ο δρόμος του Ολυμπιακού για το Champions League

Η κληρωτίδα χαμογέλασε στον Ολυμπιακό και έβγαλε αντίπαλο του την Βικτόρια Πλζεν για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Οι Πειραιώτες είχαν 50-50 πιθανότητες για να βρουν απέναντι τους την Αϊντχόφεν, όμως, στάθηκαν τυχεροί και θα αντιμετωπίσουν τους Τσέχους.

Ένας αντίπαλος που θεωρητικά είναι βατός για την ομάδα του Πειραιά, όμως, αυτό μένει να αποδειχτεί και στον αγωνιστικό χώρο. Για τον Ολυμπιακό, όμως, είναι μία μεγάλη πρόκληση να διεκδικήσει τις πιθανότητες του επιστροφής στους ομίλους του Champions League.

Πέρα απ’ αυτό, όμως, το σημαντικό είναι πως η ομάδα του Πειραιά αν περάσει το εμπόδιο της Βικτόρια Πλζεν θα έχει εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή της παρουσία έως τον Δεκέμβριο, αφού θα έχει σίγουρη τη θέση της στους ομίλους του Europa League.

Βατό, όμως, είναι και το μονοπάτι της ομάδας του Πειραιά στον τρίτο προκριματικό γύρο. Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός στον επόμενο γύρο (22 Ιουλίου γίνεται η κλήρωση) θα βρει απέναντι του μία εκ των Κράσνονταρ (Ρωσία), Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο), Μπασακσεχίρ (Τουρκία) και ΛΑΣΚ Λιντς (Αυστρία).

Θεωρητικά έχει πιθανότητες να περάσει και στα play offs του Champions League εκεί που θα αντιμετωπίσει μία εκ των Πόρτο, Ντιναμό Κιέβου εφόσον έχουν περάσει από τον τρίτο προκριματικό. Θεωρητικά, πάντα, ο δρόμος μοιάζει πιο βατός και ειδικά από τη στιγμή που αποφεύχθηκε το υψηλό εμπόδιο της PSV Αϊντχόφεν.