Ολυμπιακός για Champions League, κόντρα σε Αϊντχόφεν και Βικτόρια Πλζεν

Ανάμεσα σε Αϊντχόφεν και Πλζεν μοιάζει εύκολη η προτίμηση, αλλά για τον Ολυμπιακό και τους στόχους του όποιοι κι αν είναι αντίπαλοι το καλοκαίρι έως τους ομίλους έχουν την ίδια βαρύτητα.

Ολυμπιακός για Champions League, κόντρα σε Αϊντχόφεν και Βικτόρια Πλζεν

Η Τσέλσι επικράτησε τελικά στο Γιουρόπα Λιγκ και έφερε τον Ολυμπιακό στην κλήρωση «κορόνα-γράμματα» ανάμεσα στους πανίσχυρους Ολλανδούς της PSV Αϊντχόφεν και στους επικίνδυνους - αλλά «στα μέτρα του» που λέμε - Τσέχους της Βικτόρια Πλζεν.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει περιθώριο να συζητά τι θα μπορούσε να είχε συμβεί εάν είχε νικήσει χτες η Άρσεναλ. Ούτε να κάνει... προσευχές για να αποφύγει τους Ολλανδούς και να κληρωθεί με τους Τσέχους. Προφανώς η προτίμηση υπάρχει και είναι λογικό.

Αλλά για τον Ολυμπιακό που έχει μεγάλο στόχο να επιστρέψει στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καθεμιά από τις τρεις δοκιμασίες που πρέπει να περάσει το καλοκαίρι μοιάζει με μικρή ή μεγάλη υπέρβαση. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να περιμένει εύκολες κληρώσεις, έστω κι αν ο Ολυμπιακός με τις βαθμολογίες του διατηρείται στα γκρουπ των ισχυρών.

Αυτό που θα πρέπει να συμβεί από εδώ και πέρα στις μεταγραφές και στην προετοιμασία έως τα ματς στα τέλη Ιουλίου είναι να δουλεύει η ομάδα σε κάθε επίπεδο (διοίκηση, προπονητής, παίκτες) σαν να έχει γίνει ήδη η κλήρωση και να έχει τύχει στο δρόμο του Ολυμπιακού η ολλανδική ομάδα! Διότι μόνον έτσι θα μπορέσει να την αντιμετωπίσει στα ίσα και να βγάλει από πάνω της στο γήπεδο τον τίτλο του φαβορί.

Φυσικά με αυτόν τον τρόπο θα είναι ο ίδιος το απόλυτο φαβορί και πανέτοιμος για να αποκλείσει την Πλζεν, εφόσον στις 18 Ιουνίου η κληρωτίδα του κάνει το χατίρι. Δίχως κανένα ίχνος υποτίμησης φυσικά για τους Τσέχους που έχουν καλούς και διεθνείς παίκτες, όπως και μια καλή πορεία τα τελευταία χρόνια στην χώρα τους και στις διεθνείς διοργανώσεις.

Εάν προκριθεί ο Ολυμπιακός θα έχει πιο βατή κλήρωση στη συνέχεια, αποφεύγοντας πλέον ομάδες όπως η Πόρτο, η Λιόν και η Ντιναμό Κιέβου, τις οποίες θα μπορούσε να συναντήσει σε περίπτωση χτεσινής νίκης της Άρσεναλ. Αλλά μέχρι τότε έχουμε καιρό.

Ο Ολυμπιακός που θέλει να επιστρέψει στα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να είναι πανέτοιμος σε ρόστερ και δουλειά για να αποκλείσει την PSV! Κι ας κληρωθεί με την Πλζεν...