Σεβασμός στον Βαλβέρδε και στον... Άγιαξ!

Όπως έμεινε όρθιος σε παρόμοιες μεγάλες αποτυχίες, έτσι θα συνεχίσει όρθιος ο «δικός μας» Ερνέστο. Κι ο Άγιαξ θα πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ για να φύγει από τη μέση το καλοκαίρι!

Σεβασμός στον Βαλβέρδε και στον... Άγιαξ!

Ναι, «την πάτησε» άσχημα διότι το είχε πάθει ξανά και πέρυσι από την Ρόμα. Άρα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικός στην προετοιμασία του αγώνα.

Ναι, προδόθηκε από τους σούπερ σταρ παίκτες του, διότι ο Μέσι ήταν «απών» και ο Σουάρες δεν μπόρεσε να σκοράρει ξανά μακριά από την Βαρκελώνη στην Ευρώπη όπως με κάνει με... συνέπεια εδώ και πολύ καιρό.

Ναι, η άμυνα της ομάδας του ήταν «παιδική χαρά», καθώς ειδικά το τέταρτο γκολ της Λίβερπουλ δεν μπαίνει ούτε σε παιδική χαρά, άρα έχει και ο προπονητής ευθύνη.

Ναι, ο Κλοπ είναι σπουδαίος τεχνικός κι όχι άχρηστος όπως είχε ανακηρυχθεί την περασμένη... εβδομάδα μετά το 0-3 της Βαρκελώνης και μάλιστα τον είχε ειρωνευτεί μέχρι και η Βασιλεία με επίσημη ανακοίνωση.

Ναι, η Λίβερπουλ είναι η ομάδα των μεγάλων ανατροπών κι αυτό έπρεπε να το ξέρει καλά ο Ερνέστο και να φυλάει τα ρούχα του παρά το ευρύ προβάδισμα.

Ναι, το είχε πάθει ξανά στο παρελθόν και με τον Ολυμπιακό, να έχει την πρόκριση στο χέρι και να την χάνει, στην περίφημη (και αλησμόνητα οδυνηρή) ανατροπή της Μέταλιστ.

Όλα αυτά και πολλά ακόμη μπορούν να καταλογιστούν στον Ερνέστο Βαλβέρδε που θα κουβαλάει στην καριέρα του την ρετσινιά των επικών... αποκλεισμών.

Αλλά ο Βαλβέρδε, αυτός που λατρεύτηκε στον Ολυμπιακό και έφτασε τόσο ψηλά με τον Ολυμπιακό και πολύ ψηλότερα στην επαγγελματική συνέχεια του, θα βρει τον τρόπο να μείνει όρθιος και να συνεχίσει να φτιάχνει σπουδαίες ομάδες. Τίποτα δεν μπορεί να γκρεμιστεί τόσο εύκολα, ακόμη κι από μία τόσο τραγική βραδιά, γεμάτη λάθη και αστοχίες.

Υ.Γ. Και τώρα (σόρι αν είστε κάποιοι με την Λίβερπουλ ή με την Τότεναμ), αλλά ο Ολυμπιακός επιμένω ότι πρέπει να περιμένει κατάκτηση του τροπαίου από τον Άγιαξ. Να μην υπάρχει καμία πιθανότητα να τον συναντήσει στα προκριματικά του καλοκαιριού. Οι ηρωισμοί ότι «ο Θρύλος μπορεί να τους αποκλείσει όλους» καλοί είναι και μπορεί να ισχύουν. Όπως και οι προβλέψεις ότι ο Άγιαξ θα πουλήσει άμεσα όλους τους καλούς παίκτες του και θα είναι... ανίσχυρος σε δυο μήνες. Αλλά εγώ λέω καλύτερα να το πάρει και να πάει στο... καλό.