H Sport... πυροβολεί τον Βαλβέρδε

Ένα χτύπημα... πραγματικό χτύπημα για τον προπονητή της Μπαρτσελόνα στην πρώτη σελίδα

H Sport... πυροβολεί τον Βαλβέρδε

Έντονη κριτική στον Ερνέστο Βαλβέρδε ασκεί ο Καταλανικός Τύπος μετά την ήττα από τη Λίβερπουλ και τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις τα... χτυπήματα για τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού είναι ιδιαιτέρως σκληρά.

Όπως συμβαίνει με την Sport, την γνωστή Καταλανική εφημερίδα με ιδιαίτερη επιρροή σε ότι συμβαίνει στη Μπαρτσελόνα.

Το «χτύπημα» για τον Ερνέστο Βαλβέρδε είναι στο σημερινό πρωτοσέλιδο με τίτλο «H μεγαλύτερη γελοιοποίηση στην ιστορία».

Η εφημερίδα σχολιάζει: «Οι πρωταθλητές είναι πολύ μεγάλοι για τον Βαλβέρδε».

Επίσης, στο ίδιο πρωτοσέλιδο, η Sport, τονίζει: «Η Μπάρτσα έγραψε μαύρη σελίδα με τον αποκλεισμό της με ασυγχώρητο τρόπο στο Άνφιλντ. Όπως συνέβη στη Ρώμη, η ομάδα του Βαλβέρδε δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί το πλεονέκτημά της».

Στις εσωτερικές σελίδες, στο άρθρο που δικαιολογεί το... χτύπημα «οι πρωταθλητές είναι πολύ μεγάλοι για τον Βαλβέρδε», αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «ο Βαλβέρδε έχει μεγάλη ευθύνη για την συντριβή, κυρίως επειδή όταν ήρθε η ώρα της αλήθειας έκανε τα ίδια λάθη με πέρυσι», με τον δημοσιογράφο να θυμάται το περυσινό πάθημα με τη Ρόμα.

«Ξεκίνησε με μια... αδικαιολόγητη ομάδα, ποντάροντας σε έναν Κουτίνιο, ο οποίος ήταν κακός και στο πρώτο ματς», καταλογίζεται στον Βαλβέρδε όπως επίσης ότι «δεν είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και αντέδρασε μετά από μία ώρα όταν ήταν πολύ αργά».

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι «Ο Βαλβέρδε είναι ένας προπονητής ο οποίος έχει αποδείξει την ικανότητα να κερδίσει εγχώρια πρωταθλήματα με συνέπεια, αλλά με μια νοοτροπία πολύ μικρή για ένα τόσο μεγάλο τουρνουά, όπως το Champions League. Ο Μπερτομέου πρέπει να πάρει αποφάσεις».