Τι θέλει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι της Πόλης!

Στις 7.00μμ γίνεται το ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης, Γαλατασαράι-Μπεσίκτας και οι «ερυθρόλευκοι» δεν θέλουν τους «μαυραετούς» να πάρουν τη 2η θέση στο τουρκικό πρωτάθλημα. Επίσης, ο Ολυμπιακός παρακολουθεί με ενδιαφέρον και τη μάχη του Άγιαξ με την Αϊντχόφεν για το πρωτάθλημα Ολλανδίας.

Τι θέλει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι της Πόλης!

Στις 18 Ιουνίου είναι η κλήρωση του β’ προκριματικού γύρου του Champions League, εκεί όπου θα συμμετάσχει ο Ολυμπιακός. Στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών θα βρεθούν έξι ομάδες.

Σίγουρα στους ανίσχυρους θα είναι η αυστριακή ΛΑΣΚ Λιντς και η τσεχική Βικτόρια Πλζεν. Στους ισχυρούς σίγουρα θα βρίσκεται η ελβετική Βασιλεία.

Για να συμπληρωθεί το παζλ εκκρεμούν μία θέση για τους ανίσχυρους και δύο στους ισχυρούς, οι οποίες θα κριθούν ανάλογα με την κατάληξη του τουρκικού και του ολλανδικού πρωταθλήματος, εκεί όπου τα πράγματα είναι αρκετά ρευστά.

Στις 7.00μ.μ. γίνεται το ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης, Γαλατασαράι-Μπεσίκτας. Ο Ολυμπιακός θα προτιμούσε να μην κερδίσει η Μπεσίκτας, γιατί θα πάρει «κεφάλι» στην υπόθεση 2η θέση.

Οι «μαυραετοί» έχουν υψηλότερη βαθμολογία από τον Ολυμπιακό στην UEFA. Ακόμα και δεύτερη να βγει η Μπεσίκτας, δεν σημαίνει ότι οι Πειραιώτες θα πάνε στους ανίσχυρους.

Αν η Μπεσίκτας τερματίσει δεύτερη, τότε ο Ολυμπιακός θα θέλει οπωσδήποτε να πάρει το πρωτάθλημα στην Ολλανδία ο Άγιαξ που ισοβαθμεί με την Αϊντχόφεν (έχει ευκολότερο πρόγραμμα ο «Αίαντας» στις εναπομείναντες δύο αγωνιστικές), με την PSV να έχει χαμηλότερη βαθμολογία στην UEFA από τους «ερυθρόλευκους».

Με λίγα λόγια, ο Ολυμπιακός δεν θέλει τόσο η Μπεσίκτας, όσο και ο Άγιαξ να βγουν και οι δύο δεύτεροι στα πρωταθλήματά τους, γιατί σε αυτή την περίπτωση θα βρεθεί στο γκρουπ των ανίσχυρων και θα κληθεί να αντιμετωπίσει στις 23-24 Ιουλίου μία εκ των Μπεσίκτας, Άγιαξ ή Βασιλείας.

Αν ένας εκ των δύο τερματίσει δεύτερος στο πρωτάθλημά του, τότε ο Ολυμπιακός θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών. Ξεκάθαρα ο Ολυμπιακός δεν θέλει Μπεσίκτας και Άγιαξ να τους δει στη 2η θέση σε Τουρκία και Ολλανδία αντίστοιχα. Μόνο τότε θα βρεθεί στους ανίσχυρους.

Στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι στο γκρουπ των ανίσχυρων.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των τελευταίων αγωνιστικών για Γαλατασαράι, Μπεσίκτας στην Τουρκία και Άγιαξ, Αϊντχόφεν στην Ολλανδία:

ΤΟΥΡΚΙA (SUPER LIG)

32η Αγωνιστική

Ρίζεσπορ - Γαλατασαράι
Μπεσίκτας - Αλάνιασπορ

33η Αγωνιστική

Γαλατασαράι - Μπασακσεχίρ
Τραμπζονσπόρ - Μπεσίκτας

34η Αγωνιστική

Σίβασπορ - Γαλατασαράι
Μπεσίκτας - Κασίμπασα

Η βαθμολογία

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (EREDIVISIE)

33η Αγωνιστική

Αϊντχόφεν - Χέρακλες
Ντε Γκράαφσαπ - Άγιαξ

34η Αγωνιστική

Άλκμααρ - Αϊντχόφεν
Άγιαξ - Ουτρέχτη

Η βαθμολογία: