Μπαρτσελόνα - Λίβερπουλ 3-0: Ραψωδία Μέσι! (highlights)

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του πρώτου ημιτελικού στο «Καμπ Νόου» και η Μπαρτσελόνα πήρε αποφασιστικό προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στη Λίβερπουλ.

Μπαρτσελόνα - Λίβερπουλ 3-0: Ραψωδία Μέσι! (highlights)

Το πρώτο ματς του ζευγαριού Μπαρτσελόνα-Λίβερπουλ το βράδυ της Τετάρτης (1/5) στο «Καμπ Νόου» είχε μεγάλους νικητές τους «μπλαουγκράνα» και απόλυτο πρωταγωνιστή τον Λιονέλ Μέσι!

Η ομάδα της Καταλονίας πήρε σπουδαία νίκη με 3-0 κι απέκτησε αποφασιστικό προβάδισμα ενόψει του δεύτερου ημιτελικού στο «Άνφιλντ» σε κάτι λιγότερο από μία εβδομάδα.

Ο Λουίς Σουάρες ήταν αυτός που έβαλε τη Μπάρτσα μπροστά στο σκορ στο 26' και στη συνέχεια ο Τερ Στέγκεν κράτησε ανέπαφη την εστία του με ορισμένες εξαιρετικές αποκρούσεις στις αρχές του β' μέρους.

Στη συνέχεια τη... σκυτάλη πήρε ο φοβερός και τρομερός Λιονέλ Μέσι, ο οποίος σκόραρε το 2-0 (75') και το 3-0 (82') . Ο Αργεντινός σφράγισε την τεράστια νίκη της ομάδας του, την πρώτη της Μπαρτσελόνα στο "Καμπ Νόου" επί των "Reds", μ' ένα καταπληκτικό φάουλ που ήταν αδύνατο να σταματήσει ο Άλισον.

Στο 84′ ο Σαλάχ έχασε το άχαστο, όταν μετά από πλασέ του Φιρμίνο: Ο Ράκιτιτς έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή και ο Αιγύπτιος από θέση βολής, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Στις καθυστερήσεις ο Μέσι έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντεμπελέ, αλλά ο Γάλλος πλάσαρε πάνω στον Άλισον και το τελικό σφύριγμα βρήκε την Μπαρτσελόνα απόλυτη θριαμβεύτρια με 3-0 απέναντι στη Λίβερπουλ που θα κυνηγήσει ένα θαύμα στη ρεβάνς στο Άνφιλντ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ήταν 1 Μαΐου 2005 όταν ο Λιονέλ Μέσι σημείωνε το πρώτο του γκολ με τη Μπαρτσελόνα. Πρωτομαγιά του 2019 έφτασε τα 600 τέρματα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το βράδυ της πρωτομαγιάς στην Καταλονία, ο για πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη δεν είχε σκοράρει ποτέ κατά της Λίβερπουλ!

Διαιτητής: Κάιπερς (Ολλανδία). Θεατές: 98.299.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σ. Ρομπέρτο (90’ Αλενιά), Πικέ, Λενγκλέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Βιδάλ, Κουτίνιο (60’ Σεμέδο), Λ. Σουάρες (90’ Ο. Ντεμπελέ), Μέσι.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Γκόμες, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ (85’ Οριγκί), Βαϊνάλντουμ (78’ Φιρμίνο), Φαμπίνιο, Κεϊτά (24’ Χέντερσον), Σαλάχ, Μανέ.