Τότεναμ - Αγιαξ 0-1: Προβάδισμα τελικού τα τρομερά μωρά (highlights)

Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Champions League, τον πρώτο μετά το 1996, πήρε ο Αγιαξ ο οποίος νίκησε 1-0 την Τότεναμ στο Λονδίνο!

Τότεναμ - Αγιαξ 0-1: Προβάδισμα τελικού τα τρομερά μωρά (highlights)

Ενα βήμα από τον τελικό της Μαδρίτης βρίσκεται ο Αγιαξ, ο οποίος κέρασε φαρμάκι στο Λονδίνο την Τότεναμ, η οποία βρέθηκε στα ημιτελικά του Champions League μετά από 57 χρόνια.

Τα πιτσιρίκια του Αγιαξ μπήκαν δαιμονισμένα στον αγωνιστικό χώρο. Οπως στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ, όπως στο Τορίνο με τη Γιουβέντους... Και μόλις στο 15' άνοιξαν το σκορ. Επειτα από εκπληκτική κάθετη πάσα του Ζιγές, ο Ντε Μπέεκ εκτέλεσε τον Γιορίς μέσα από την περιοχή.

Το γκολ του Αγιαξ έδωσε ακόμη μεγαλύτερη πνοή στους παίκτες του και στο πρώτο 25λεπτο η κατοχή της μπάλας ήταν 66% για τους Ολλανδούς και 34% για την Τότεναμ, η οποία είχε ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 40' με τον δραστήριο και επικίνδυνο Λούκας Μόουρα.

Στην επανάληψη το παιχνίδι πήρε τρελό ρυθμό, με τη μπάλα να πηγαίνει "πάνω - κάτω" και την αγγλική ομάδα να αγγίζει δύο φορές το γκολ με τον Ντέλε Άλι. Στο 50' σουτ του Άγγλου κατέληξε στην αγκαλιά του Ονανά και στο 56' κεφαλιά πέρασε λίγο άουτ.

ΠΑρότι οι Άγγλοι πίεζαν για το γκολ της ισοφάρισης, ο Αγιαξ ήταν η ομάδα που έφτασε πιο κοντά στην επίτευξη του δεύτερου τέρματος στην αναμέτρηση. Στο 78' ο Τάντιτς έστρωσε υποδειγματικά στον Νέρες, αλλά στο πλασέ του Βραζιλιάνου η μπάλα σταμάτησε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού της εστίας του Γιορίς.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Τρίπιερ, Ντάβινσον Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν (39' Σισοκό), Ρόουζ (79' Ντέιβις), Γουανιάμα, Έρικσεν, Ντέλε Άλι, Λούκας Μόυρα, Γιορέντε (80' Φόιθ).

ΑΓΙΑΞ: Ονανά, Φέλτμαν Ντε Λιχτ, Φαν ντε Μπέεκ, Μπλιντ, Ταγλιαφίκο, Σένε (65' Μαζραουί), Ντε Γιονγκ, Ζιγές (87' Χούντελααρ), Νέρες, Τάντιτς

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ