Πόρτο-Λίβερπουλ 1-4: Δράκοι ήταν οι Reds (Highlights)

Φωτιές πετούσε η Λίβερπουλ στην Πορτογαλία και πέρασε πανηγυρικά στους ημιτελικούς όπου θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα.

Πόρτο-Λίβερπουλ 1-4: Δράκοι ήταν οι Reds (Highlights)

Η Λίβερπουλ με το 2-0 που είχε νικήσει την Πόρτο στο «Άνφιλντ» είχε επί της ουσίας πάρει στα χέρια της το εισιτήριο και εκείνο που έμενε ήταν να το σφραγίσει για να περάσει στον ημιτελικό. Το έκανε αυτό με τον πλέον εμφατικό τρόπο στο βροχερό Ντραγκάο. Η ομάδα του Κλοπ νίκησε με 4-1 την Πόρτο και στον ημιτελικό της διοργάνωσης θα βρει απέναντι της την Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Η Πόρτο ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι στο Ντραγκάο και στο 2’ ένα σουτ του Κορόνα πέρασε άουτ, ενώ στο 7’ ο Άλισον μπλόκαρε το σουτ του Μαρέγκα. Ο ίδιος παίκτης στο 15’ έκανε το σουτ από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Η Πόρτο πατούσε πολύ καλά στο γήπεδο, όμως, κόντρα στη ροή του ματς η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ.

Στο 26’ ο Μανέ σκόραρε, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ήταν η πρώτη επίσκεψη της Λίβερπουλ στα καρέ της Πόρτο. Ο διαιτητής, ωστόσο συμβουλεύτηκε το VAR και στο 28’ μέτρησε το γκολ κι έτσι η Λίβερπουλ πήρε κεφάλι στο σκορ.

Στην επανάληψη τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα για τη Λίβερπουλ και στο 65’ ο Σαλάχ έκανε το 0-2. Οι Άγγλοι είχαν το πάνω χέρι πλέον, ενώ το παιχνίδι άνοιξε με την Πόρτο να βγαίνει κι αυτή μπροστά και να ψάχνει το γκολ. Το βρήκε στο 68’ με τον Μιλιτάο να μειώνει σε 1-2. Η Λίβερπουλ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 73’ ο Χέντερσον έβγαλε τετ α τετ τον Μανέ κι αυτός έκανε το 1-3, ενώ το τελικό 1-4 διαμόρφωσε στο 84’ ο Φαν Ντάικ. Κάπως έτσι η Λίβερπουλ πέρασε πανηγυρικά στον ημιτελικό της διοργάνωσης.

Πόρτο: Κασίγιας, Μιλιτάο, Μπραχίμι (80’ Μπρούνο Κόστα), Μαρεγκά, Τέλες, Ερέρα, Κόρονα, Ντανίλο, Οτάβιο (46’ Σοάρες), Φελίπε, Πέπε

Λίβερπουλ: Άλισον, Φαμπίνιο, Φαν Ντάικ, Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ, Μανέ, Σαλάχ, Ρόμπερτσον (71’ Χέντερσον), Οριγκί (46’ Φιρμίνο), Μάτιπ, Αλεξάντερ-Άρντολντ (66’ Γκόμεζ).