Έξαλλος ο Γκουαρντιόλα με την επίθεση στο πούλμαν της Σίτι (vid)

Η Λίβερπουλ κινδυνεύει με τιμωρία για την επίθεση που έκαναν οι οπαδοί της στο πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της Μάντσεστερ Σίτι στο «Ανφιλντ» για τον προημιτελικό του Champions League.

Έξαλλος ο Γκουαρντιόλα με την επίθεση στο πούλμαν της Σίτι (vid)

Tο γεγονός κατήγγειλε ο Πεπ Γκουαρντιόλα στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα. «Δεν περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο» είπε και αναφέρθηκε στην επίθεση στο λεωφορείο της Μπορούσια Ντόρτμουντ τον περασμένο Απρίλιο, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Μαρκ Μπάτρα.

«Κανονικά, όταν η αστυνομία γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί, προσπαθεί να το αποτρέψει» δήλωσε. «Πριν από ένα χρόνο συνέβη κάτι ανάλογο στο Ντόρτμουντ. Ερχόμαστε εδώ για να παίζουμε ποδόσφαιρο και δεν καταλαβαίνω αυτή την κατάσταση» τόνισε ο Καταλανός τεχνικός.

Και κατέληξε: «Το λεωφορείο καταστράφηκε. Δεν περίμενα ένα μεγάλο club όπως η Λίβερπουλ να κάνει κάτι τέτοιο».

Η Λίβερπουλ, από την πλευρά της, ζήτησε συγγνώμη από όλους στην αποστολή της Μάντσεστερ Σίτι και χαρακτήρισε τη συμπεριφορά των οπαδών "εντελώς απαράδεκτη".

Δεν τραυματίστηκαν παίκτες ή προσωπικό, αλλά δύο αστυνομικοί χτύπησαν. Ανώτερος υπάλληλος της αστυνομίας του Merseyside, δήλωσε ότι «θα διεξαχθούν έρευνες για να βρεθεί ο υπεύθυνος και να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη».

Η UEFA, από την πλευρά της, περιμένει να λάβει τις εκθέσεις των οργάνων της, πριν αποφασίσει αν θα ασκήσει πειθαρχική δίωξη.

Την επίθεση των οπαδών της Λίβερπουλ κατέγραψε ο Μανέλ Εστιάρτε μέσα από το πούλμαν της Μάντσεστερ Σίτι. Δείτε το...

Ο αρχηγός Vincent Kompany δήλωσε ότι «το γεγονός δεν είχε καμία επίδραση σε εμάς» και ότι ήταν κάτι που οι παίκτες έχουν βιώσει πριν.