Πτώση 20.92% η τιμή της Γιουβέντους στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου μετά τον αποκλεισμό

Άμεσες οικονομικές επιπτώσεις στο χρηματιστήριο είχε ο αποκλεισμός της Γιουβέντους από το Champions League.

Πτώση 20.92% η τιμή της Γιουβέντους στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου μετά τον αποκλεισμό

Ο αποκλεισμός της Γιουβέντους από τον Άγιαξ στους προημιτελικούς του Champions League δεν έπληξε μόνο το πρεστίζ του συλλόγου, αλλά θα έχει και σοβαρές οικονομικές συνέπειες.

Από τη στιγμή που η «Μεγάλη Κυρία» έμεινε εκτός και δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει το τρόπαιο, το πρωί της Τετάρτης (17/04) η μετοχή της στο χρηματιστήριο του Μιλάνου παρουσίασε σημαντική πτώση της τάξης του 20.92% και συγκεκριμένα στα 1.356 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Γιουβε» εισήλθε στο χρηματιστήριο το 2001, με την τιμή της μετοχής τότε στα 3.7 εκ ευρώ.

Ζημιά επήλθε και στα έσοδά της, καθώς μπορεί με τη μέχρι τώρα πορεία της να έβαλε στα ταμεία της το ποσό των 94.1 εκ. ευρώ, αλλά η «Βέκια Σινιόρα» απώλεσε τουλάχιστον 13.1 εκ. ευρώ από τον αποκλεισμό αλλά και αρκετά ακόμη χρήματα από τα μπόνους και το μάρκετ πουλ.

Σύμφωνα με την «Corriere di Torino» από τα 94.1 εκ. ευρώ, τα 18,3 από αυτά ήρθαν από το μάρκετ πουλ, τα 15,3 από μπόνους, τα 29,7 από το υψηλό ranking της ομάδας την τελευταία δεκαετία, 10,8 από τα αποτελέσματα στην διοργάνωση, 9,5 μπόνους στην φάση των «16» και 10,5 από την πρόκριση στα προημιτελικά.

Εφόσον προκρινόταν στην επόμενη φάση θα έπαιρνε άλλα 12 εκ. ευρώ συν άλλο 1.1 εκ. ευρώ από τα μπόνους. Έτσι δεν κατάφερε να ξεπεράσει το φράγμα των 100 εκ. ευρώ, όπως είχε κάνει τη σεζόν που πήγε στον τελικό του Champions League και είχε... μαζέψει 107 εκατομμύρια.

Πηγή: naftemporiki