To…τρις εξαμαρτείν του Πεπ!


Τρίτο «μαύρο» ευρωπαϊκό 20λεπτο ομάδας του Γκουαρντιόλα ήταν το χθεσινό στο Άνφιλντ.

To…τρις εξαμαρτείν του Πεπ!

Τι κοινό έχουν Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ πλην ότι – κατά τα φαινόμενα– θα είναι κι οι τρεις στα ημιτελικά του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ; Να το πάρει το...ποτάμι;

Άπασες, σε διαφορετικές χρονιές κάθεμια, πέτυχαν τρία γκολ σε λιγότερα από 20 λεπτά απέναντι σε ομάδες του Πεπ Γκουαρντιόλα! Καστιγιάνοι και Καταλανοί κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, στους ημιτελικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης το 2014 και το 2015, αντίστοιχα και χθες οι «κόκκινοι», στο «Άνφιλντ», στην Μάντσεστερ Σίτι του...

Κι αν κρίνουμε από την έκβαση των δύο προαναφερθέντων ζευγαριών, τότε ο Κλοπ κι οι φίλοι της Λίβερπουλ μπορούν να... κοιμούνται ήσυχοι, αφού η πρόκριση είναι εξασφαλισμένη.
Για να μην το πάμε...παραπέρα, λέγοντας ότι μπορούν να κάνουν πρόβες για άρση....τροπαίου, αφού τόσο οι «μερένχες», όσο κι οι «μπλαουγκράνα», αφού ξεμπέρδεψαν με τον 47χρονο τεχνικό, κατέκτησαν το «Κύπελλο με τα μεγάλα αυτιά». Ωστόσο, τότε ήταν ημιτελικοί, ενώ τώρα μεσολαβεί ένας ακόμη γύρος (πλην του αγώνα στο Μάντσεστερ).

Επιστρέφοντας στις «μαύρες» βραδιές του Γκουαρντιόλα στο Τσάμπιονς Λιγκ μπαίνουμε στη... μηχανή του χρόνου επιστρέφοντας στα ημιτελικά του 2014. Η Μπάγερν έχοντας χάσει από την Ρεάλ, 1-0, στο «Μπερναμπέου», προετοιμάζεται για την ανατροπή του εντός έδρας. Παίκτες και διοικούντες των γηπεδούχων απειλούν, σε κάθε ευκαιρία, ότι, στον επαναληπτικό, θα...βομβαρδίσουν την αντίπαλη εστία!
Θρυλείται πως σε «group therapy», που διεξήχθη, ανάμεσα στα δύο ματς, μεταξύ τεχνικού και «παλιοσειρών» των Βαυαρών, πείθεται ο Καταλανός ν’ απαρνηθεί το αγωνιστικό του πλάνο κι η ομάδα να επιστρέψει στα...πατροπαράδοτα. Εκείνα που την είχαν οδηγήσει, την προηγούμενη χρονιά, στο Γουέμπλεϊ και την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρότι ο Καταλανός λέγεται ότι είχε πει στους βοηθούς του να τον αποτρέψουν από οποιαδήποτε αλλαγή πλάνων, ενόψει του επαναληπτικού, υπαναχωρεί, τελικά. Αποτέλεσμα; 0-4. Οι Μαδριλένοι προηγήθηκαν με δύο κεφαλιές του Σέρχιο Ράμος (16’, 20’) κι ένα τέρμα του Κριστιάνο Ρονάλντο (34’). Σε διάστημα 17 λεπτών. Ο «CR7» πέτυχε στο 90’ το 4ο γκολ κι ένας «σκοτεινιασμένος» Γκουαρντιόλα στην συνέντευξη Τύπου, κόντρα στις πρακτικές του, «βγάζει στην σέντρα» τους παίκτες του. Ήταν το πρώτο «ράγισμα του γυαλιού» στις μεταξύ τους σχέσεις...

Ένα χρόνο αργότερα η Μπάγερν Μονάχου δεν είναι σε τέτοιο βαθμό φαβορί όταν κληρώνεται με την Μπαρτσελόνα του (πρώην συμπαίκτη του στους «μπλαουγκράνα») Λουίς Ενρίκε. Παρότι λείπουν οι Ριμπερί, Ρόμπεν, Αλάμπα στην Βαρκελώνη η Μπάγερν κρατά ως το 77’.
Τότε ο...σεληνιασμένος Μέσι, ενθυμούμενος ότι ο Νόϊερ έχει δηλώσει πως δεν θα δεχθεί γκολ από εκείνον, όχι μόνο τον νίκησε, με τρομερό σουτ εκτός περιοχής, αλλά, 3 λεπτά μετά, τον «κρέμασε», αφού έχει ξαπλώσει τον Μπόατενγκ με μεθυστική ντρίπλα! Το ρεσιτάλ του Αργεντινού ολοκληρώηκε μ’ ασίστ στον Νεϊμάρ για το 3-0 (94’). Ξανά σε 17 λεπτά. Όσα συνέβησαν σ’ αυτά, δεν ανατράπηκαν στον επαναληπτικό, όπου η Μπάγερν περιορίστηκε σε νίκη «για τη τιμή των όπλων» (3-2).

Μαδριλένικο «καρέ» στο Μόναχο και η τριάρα στη Βαρκελώνη

Ολοκληρώνοντας τη ρετροσπεκτίβα επιστρέφουμε στα χθεσινά. Ο Γκουαρντιόλα όχι μόνο δεν βρήκε αντίδοτο στον υψηλό ρυθμό της Λίβερπουλ και την ασφυκτική της πίεση «ψηλά», που του μειώσε την κατοχή της μπάλας (μόλις 55%), όχι μόνο δεν είχε προσπάθεια στον στόχο (!) αλλά σε 19 λεπτά (12’ ως 31’) δέχθηκε 3 γκολ.

Μάλλον μετάνιωσε που έβαλε στο 57’ τον Στέρλινγκ, ο οποίος, με 21 γκολ στη σεζόν, ήταν, από τους διαθέσιμους παίκτες, ο πρώτος σκόρερ του. Ότι τελείωσε το ματς με μόνο μια αλλαγή, παρότι η ομάδα του απείχε από τα γνωστά της στάνταρ, μάλλον αποδεικνύει ότι χθες δεν ήταν στα καλύτερα του.
Όχι μόνο στα «15 λεπτά», που επκαλέστηκε ότι η ομάδα του έχασε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά και στα υπόλοιπα…