«Πόλεμος» στο Άμστερνταμ με οπαδούς Άγιαξ, Γιουβέντους (pics, vids)

Χαμός έγινε στους δρόμους της ολλανδικής πρωτεύουσας μεταξύ οπαδών του Άγιαξ και της αστυνομίας. «Οπλισμένοι» οι οπαδοί της Γιουβέντους.

«Πόλεμος» στο Άμστερνταμ με οπαδούς Άγιαξ, Γιουβέντους (pics, vids)

Ο κακός χαμός έγινε στο Άμστερνταμ. Ο Άγιαξ φιλοξενεί τη Γιουβέντους και στην ολλανδική πρωτεύουσα βρίσκονται αρκετοί Ιταλοί. Τα επεισόδια, ωστόσο προκλήθηκαν μεταξύ οπαδών του Άγιαξ και της αστυνομίας.

Η ολλανδική αστυνομία προχώρησε σε αρκετές συλλήψεις οπαδών του Αίαντα και είναι χαρακτηριστικό πως έκανε χρειάστηκε να μέχρι και υδροφόρα για να μπορέσει να διαλύσει το πλήθος. Επιπλέον έγινε και χρήση δακρυγόνων από την πλευρά της αστυνομίας.

Εκτός από τα επεισόδια με τους οπαδούς του Άγιαξ η ολλανδική αστυνομία σταμάτησε και 120 οπαδούς της Γιουβέντους. Οι Ιταλοί είχαν σκοπό να μπουν στο γήπεδο έχοντας μαζί τους αρκετά φονικά αντικείμενα. Συγκεκριμένα οι φίλοι της Γιουβέντους είχαν μαζί τους μαχαίρια, καπνογόνα και ρόπαλα.

Να σημειώσουμε πως την Τρίτη οι οπαδοί του Άγιαξ είχαν κρεμάσει σε σύνδεσμο της Ντεν Χάαγκ μία χειροβομβίδα. Ο λόγος που το έκαναν ήταν επειδή οι συγκεκριμένοι είναι αδελφοποιημένοι με αυτούς της Γιουβέντους.