Champions League: Οι μεγαλύτεροι χασογκόληδες στα πέναλτι (vid)

Ο Κουν Αγκουέρο, με το πέναλτι που έχασε στον αγώνα με την Τότεναμ, μπήκε στην πρώτη τριάδα των χασογκόληδων από τα 11 βήματα στην ιστορία του Champions League.

Champions League: Οι μεγαλύτεροι χασογκόληδες στα πέναλτι  (vid)

Το πέναλτι θεωρείται ένας απλός τρόπος για να σκοράρει μια ομάδα. Όχι πάντα όμως, όπως διαπιστώσαμε και χτες (9/4) το βράδυ στον αγώνα Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι (1-0) για τα προημιτελικά του Champions League.

Ο Κουν Αγκουέρο, με το πέναλτι που έχασε στον αγώνα, έβαλε το όνομά του στην πρώτη τριάδα των χασογκόληδων από τα 11 βήματα στην ιστορία της διοργάνωσης.

O Αργεντινός επιθετικός έχει χάσει 4 πέναλτι στη διοργάνωση. Το αρνητικό ρεκόρ του, μάλιστα, θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο, αν υπολογίζονταν τα δυο χαμένα πέναλτι στα προκριματικά του Champions League 2016-17 κόντρα στη Στεάουα.

Τέσσερα χαμένα πέναλτι έχει στο λογαριασμό του και ο Ρουντ Φαν Νιστελρόι. Στο ένα μάλιστα, το 2007, «έβαλε το χεράκι του» (τρόπος του λέγειν αφού η μπάλα έφυγε άουτ) ο Αντώνης Νικοπολίδης στον αγώνα Ρεάλ-Ολυμπιακός 4-2.

Πρώτος, ωστόσο, σε αυτή τη λίστα είναι ο Τιερί Ανρί ο οποίος με την Άρσεναλ έχασε πέντε πέναλτι σε διάστημα πέντε χρόνων (από το 2000 κόντρα στη Λα Κορούνια έως το 2005 κόντρα στον Άγιαξ).