Champions League - Analysis: Μια 8άδα - φωτιά! (vids)

Το Fosonline.gr αναλύει τις 8 ομάδες του Champions League. Η αγωνιστική τους κατάσταση και οι στόχοι τους. Τα φαβορί, τα αουτσάιντερ και οι στοιχηματικές αποδόσεις για την κατάκτηση του τροπαίου. 

Champions League - Analysis: Μια 8άδα - φωτιά! (vids)

Το Champions League είναι η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Μία διοργάνωση που καθηλώνει μικρούς και μεγάλους μπροστά στην οθόνη ή το γήπεδο. Τα συναισθήματα που προσφέρει είναι απαράμιλλα. Η καρδιά χτυπάει έντονα και η σέντρα φέρνει τους φίλους πιο κοντά. Το Fosonline.gr ξετυλίγει το κουβάρι του φετινού θεσμού, αναλύοντας όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη συνέχεια της διοργάνωσης, αλλά και τις στοιχηματικές αποδόσεις για την κατάκτηση του τίτλου.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Μία ομάδα που κυνηγάει ακόμα 3 τίτλους, ενώ έχει κατακτήσει ήδη το Κύπελλο Αγγλίας (πριν από περίπου 2 μήνες). Το σύνολο που έχει φτιάξει και διαχειρίζεται ο Πεπ Γκουαρντιόλα, τρομάζει.

Με παίκτες τεράστιας αξίας και πολύ καλούς επαγγελματίες να έρχονται από τον πάγκο, οι «πολίτες» δείχνουν ικανοί να κατακτήσουν τα πάντα τη φετινή χρονιά. Παίζουν σπουδαίο και ελκυστικό ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα να ξεκλειδώνουν κάθε άμυνα σε Αγγλία και Ευρώπη.

Η φαντασία που βγάζει αυτή η ομάδα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου είναι ανάλογη με την ποιότητα, δείχνοντας ότι απολαμβάνει το ποδόσφαιρο που παίζει. Το κλίμα στα αποδυτήρια δείχνει εξαιρετικό. Υπάρχει ο απαραίτητος σεβασμός προς τον προπονητή και γενικότερα οι παίκτες λειτουργούν σαν «στρατιώτες» εκτελώντας πιστά το πλάνο του Πεπ.

«Θα αντέξει να κυνηγήσει Πρωτάθλημα και Champions League;». Φυσικά! Στην Αγγλία δείχνει ανίκητη παρά τις προσπάθειες που κάνει η Λίβερπουλ. Αυτομάτως το βάρος πέφτει στην Ευρώπη, αυτό που ονειρεύονται έτσι κι αλλιώς οι ιθύνοντες των «πολιτών».

Οι στοιχηματικές εταιρίες την δίνουν πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Η Σίτι φέτος έχει την ευκαιρία να κατακτήσει τα πάντα στο πέρασμα της και αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς είναι πολύ πιθανό να το πετύχει.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Οι συστάσεις είναι περιττές. Μία ομάδα διαφορετική από άλλες. Από τη φιλοσοφία μέχρι τον τρόπο παιχνιδιού, απέχει μίλια από τις υπόλοιπες ομάδες που βρίσκονται στην ελίτ της Ευρώπης. Η Μπαρτσελόνα παίζει ένα ποδόσφαιρο βασισμένο στο passing game και την κατοχή, βρίσκοντας απλά την κατάλληλη στιγμή να σε «σκοτώσει».

Ο Μέσι αποδεικνύει ότι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Ακόμα και σε αυτούς που τον ανέδειξαν 5ο καλύτερο στον κόσμο, τη στιγμή που είχε κατακτήσει το χρυσό παπούτσι. Οι Καταλανοί διαθέτουν ένα υγιές σύνολο, αλλά έχουν και τα θεματάκια τους... Ο Κοουτίνιο δεν έχει αποδώσει αυτά που περίμεναν στην Βαρκελώνη, ο Ουμτιτί συνεχώς χάνει παιχνίδια λόγω τραυματισμού, ενώ ο Ντεμπελέ πέρασε από πολλές τιμωρίες και πρόστιμα μέχρι να εγκλιματιστεί στην ομάδα. Κάποια, ελάχιστα, από αυτά αποτυπώνονται και στο γήπεδο.

Χάρη τον Μέσι και τον Σουάρεζ η Μπαρτσελόνα καταφέρνει και παίρνει αποτελέσματα ακόμα και στην κακή της μέρα. Το Champions League για τους «μπλαουγκράνα» αποτελεί τον μεγάλο στόχο, καθώς το πρωτάθλημα το έχει στο τσεπάκι της μετά τη νίκη επί της δεύτερης, Ατλέτικο Μαδρίτης.

Για πολλούς φαντάζει το φαβορί. Η αλήθεια είναι πως το θέλει περισσότερο από ποτέ. Τα τελευταία 2 χρόνια έχει αποκλειστεί στην φάση των «8» και φέτος έχει βάλει ως στόχο την κατάκτηση. Άλλωστε οι περισσότεροι παίκτες της δηλώνουν συνεχώς πως θέλουν ακόμα ένα πολυπόθητο τρεμπλ.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε φαίνεται να διαχειρίζεται σωστά το υλικό του, αφού κρατάει ικανοποιημένους τον Μέσι και τους υπόλοιπους αστέρες του κλαμπ και παράλληλα φέρνει αποτελέσματα.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Το ερώτημα από την αρχή της σεζόν είναι αν επιτέλους ήρθε η στιγμή της Γιουβέντους να σηκώσει το Champions League. Αφορμή γι' αυτό αποτέλεσε η εκκωφαντική μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αυτή η κίνηση σε συνδυασμό με την επιστροφή του Μπονούτσι, γέμισε ελπίδες και ενθουσιασμό τους φιλάθλους της ομάδας. Μετά τον ενθουσιασμό όμως, προέκυψε το εξής ερώτημα: Αν θα μπορούσε ο Αλέγκρι να διαχειριστεί το υλικό που έχει. Στην πράξη το κατάφερε. Το πρωτάθλημα το "καθάρισε" νωρίς και πλέον μοναδικός στόχος είναι το Champions League.

Η «Γηραιά Κυρία» μπορεί να μην παίζει το απόλυτο ποδόσφαιρο, ωστόσο στα κρίσιμα παιχνίδια κάνει το καθήκον της. Η ανατροπή απέναντι στην Ατλέτικο με το χατ-τρικ του Ρονάλντο, έδωσε σε όλους το μήνυμα πως η Γιουβέντους είναι εδώ. Όλοι στην ομάδα δηλώνουν συγκεντρωμένοι και έτοιμοι να κάνουν το μεγάλο βήμα στην Ευρώπη.

Οι 2 χαμένοι τελικοί το 2015 και το 2017 «πόνεσαν» την Γιουβέντους. Φέτος είναι μία χρονιά στην οποία μπορεί να κάνει το «μπαμ» και κερδίσει την κούρσα απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες, γιατί -πέρα όλων των άλλων- διαθέτει και τον κορυφαίο σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Η ομάδα που πέρυσι κατέρριψε κάθε ρεκόρ όσον αφορά το σκοράρισμα στο Champions League, φέτος είχε βάλει τον πήχη ψηλά. Η Λίβερπουλ είναι μέσα και στους 2 στόχους της και τα εύσημα γι' αυτό πάνε στον Γιούργκεν Κλοπ, που έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Η τριάδα Σαλάχ, Μανέ και Φιρμίνο για ακόμα μία χρονιά πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις, ωστόσο η άμυνα των «κόκκινων» παρά την σταθερότητα του εκπληκτικού Φαν Ντάικ, δεν εμπνέει απόλυτη εμπιστοσύνη.

Η μεγάλη πρόκριση απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, έδωσε φτερά στα πόδια των παικτών της Λίβερπουλ, οι οποίοι φαίνονται έτοιμοι για ακόμα μία ευρωπαϊκή διάκριση. Παίζουν γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο και μπορούν να διασπάσουν όλες τις άμυνες. Το πρόβλημα των "Κόκκινων" εντοπίζεται σε παιχνίδια, στα οποία αντιμετωπίζει ομάδες που αρέσκονται στο ίδιο στυλ παιχνιδιού.

Η Λίβερπουλ έχει επιστρέψει για τα καλά και η κλήρωση των προημιτελικών της δίνει το δικαίωμα για ακόμη μία υπέρβαση.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ

Επιστροφή ή "πυροτέχνημα"; Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται στους «8» του Champions League. Αν έλεγες σε κάποιον πως η ομάδα του... Μουρίνιο θα βρισκόταν στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης, θα σε περνούσε για τρελό. Να όμως που η ομάδα του... Σόλσκιερ τα κατάφερε.

Με την έλευση του Νορβηγού δείχνει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Πέρασε από τους ομίλους και όλοι πίστευαν πως είχε πιάσει ταβάνι. Δεν ήταν έτσι όμως. Για την ακρίβεια, η Γιουνάιτεντ του Μουρίνιο είχε πιάσει ταβάνι, η Γιουνάιτεντ του Σόσκιερ μόλις ξεκινούσε. Με πολύ καλό ποδόσφαιρο κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 0-2 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Ουσιαστικό ποδόσφαιρο με ταχύτητα και αντεπιθέσεις. Στόχος της ομάδας είναι η τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα, η οποία οδηγεί στο Champions League. Από εκεί και πέρα όμως δεν σημαίνει πως δεν θα δώσει βάση στην Ευρώπη. Έχει δύσκολο έργο απέναντι στην Μπαρτσελόνα, αλλά από τη στιγμή που προκρίθηκε στο Παρίσι, γιατί να μην το πιστέψει και τώρα;

ΤΟΤΕΝΑΜ

Μία ομάδα με πολλά σκαμπανεβάσματα τη φετινή σεζόν. Ξεκίνησε δυνατά, στη συνέχεια υποχώρησε και μετά φόρτσαρε ξανά. Η απόφαση να μην γίνει καμία μεταγραφική κίνηση το καλοκαίρι, σίγουρα είχε θετικά και αρνητικά.

Από την μία, ο κορμός έμεινε ίδιος και η ομάδα διατήρησε την καλή χημεία, αλλά από την άλλη, η βελτίωσή της έμοιαζε με τζόγο. Η Τότεναμ πλέον βρίσκεται σε καλό φεγγάρι και με την επιστροφή στην φυσική (ανανεωμένη) έδρα, αυτομάτως γίνεται πιο δυνατή.

Ο Ντέλε Άλι και ο Κέιν δείχνουν να έχουν βρει και πάλι ρυθμό και αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο στη συνέχεια της σεζόν για τους Λονδρέζους. Η αλήθεια είναι πως η ομάδα είναι ένα επίπεδο κάτω, συγκριτικά με όσα μας είχε συνηθίσει...

Το θετικό είναι πως στα προημιτελικά βρίσκει την Μάντσεστερ Σίτι, την οποία γνωρίζει πολύ καλά από το αγγλικό πρωτάθλημα. Το κεφάλαιο Champions League για την Τότεναμ είναι αρκετά σημαντικό, από τη στιγμή που έμεινε πίσω στο κυνήγι του τίτλου.

Αυτή τη στιγμή μπορεί να κάνει τη ζημιά στην αντίπαλο της και σίγουρα θα τα δώσει όλα προκειμένου να κερδίσει μία θέση στην τετράδα του θεσμού.

ΑΓΙΑΞ

Με οδηγό τα ένδοξα χρόνια του Λιτμάνεν, του Ντάβιντς και του Φαν Ντερ Σαρ, ο «Αίαντας» έχει φορέσει τα καλά του, με στόχο να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται στο φετινό Champions League.

Το γεγονός πως «πέταξε» εκτός διοργάνωσης την Ρεάλ Μαδρίτης, κερδίζοντας μάλιστα με το εντυπωσιακό 4-1 στο «Μπερναμπέου», λέει από μόνο του πολλά. Μία νεανική ομάδα, που έδειξε το ταλέντο της από την φάση των ομίλων, όταν και διεκδικούσε στα ίσια την πρωτιά με την Μπάγερν Μονάχου.

Παίκτες με «δίψα» για διάκριση και προπονητής με φιλοδοξίες, μοιάζουν αποφασισμένοι να οδηγήσουν την ομάδα ψηλά. Για κάποιους είναι η τελευταία χρονιά στο Αμστερνταμ, καθώς ορισμένοι έχουν ήδη συμφωνήσει με άλλες ομάδες ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού, ενώ για τους υπόλοιπους ρωτάει όλη η Ευρώπη.

Αυτή τη φορά θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Γιουβέντους του Κριστιάνο Ρονάλντο και έχουν δηλώσει επανειλημμένα πως θα τα παίξουν όλα για όλα. Απολαμβάνουν κάθε τους παράσταση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και θέλουν να το αποδείξουν και στην ομάδα του Τορίνο.

Διαθέτουν ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, αλλά σχεδόν κανείς δεν έχει εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις. Θυμίζουμε πως το 2017 ο Άγιαξ κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό του Europa League, στον οποίο ηττήθηκε με 2-0 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΠΟΡΤΟ

Οι «δράκοι» του «Ντραγκάο» επέστρεψαν μετά από αρκετά χρόνια στην προημιτελική φάση του Champions League. Ομάδα με δυνατά στοιχεία, αλλά και τρανταχτές αδυναμίες, θα διεκδικήσει την πρόκριση της απέναντι στη Λίβερπουλ, η οποία την είχε συντρίψει πέρυσι με σκορ 5-0 στην Πορτογαλία.

Η επιθετικότητα, η οποία διαθέτει είναι εξαιρετική, αντίθετα με την άμυνα της η οποία έχει το εύκολο λάθος. Μπορεί να μη διαθέτει την εμπειρία ή το υλικό των άλλων ομάδων, αλλά δεν έφτασε τυχαία μέχρι εδώ.

Απέκλεισε τη Ρόμα και απέδειξε σε όλους πως φέτος μπορεί να είναι η χρονιά των αουτσάιντερ. Η Λίβερπουλ, όμως, δεν είναι Ρόμα, κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα του Σέρχιο Κοσεϊνσάο θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό της.

Κανένας δεν μπορεί να την ξεγράψει και σίγουρα δεν θα παραδώσει εύκολα τα όπλα. Θα διεκδικήσει μέχρι τέλους την πρόκριση που οδηγεί στην τετράδα του Champions League.

Διαβάστε αναλυτικά τις στοιχηματικές αποδόσεις για την κατάκτηση του Champions League:

Μάντσεστερ Σίτι: 3.30

Μπαρτσελόνα: 4.00

Γιουβέντους: 4.50

Λίβερπουλ: 5.25

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 20.00

Τότεναμ: 25.00

Άγιαξ: 40.00

Πόρτο: 100.00