Preview: Γιουβέντους - Ρεάλ, Σεβίλλη - Μπάγερν

Δύο αναμετρήσεις προημιτελικών στο Champions League το βράδυ της Τρίτης (3/4). Μεγάλη προϊστορία στο θεσμό για Γιουβέντους - Ρεάλ, πρώτη φορά αντιμέτωπες Σεβίλλη και Μπάγερν. 

Preview: Γιουβέντους - Ρεάλ, Σεβίλλη - Μπάγερν

Μεγάλη εβδομάδα με μεγάλα ματς στο Champions League. Η φάση των προημιτελικών ξεκινάει το βράδυ της Τρίτης (3/4) με δύο αναμετρήσεις. Η Γιουβέντους υποδέχεται τη Ρεάλ στο Τορίνο και η Σεβίλλη στην ομώνυμη πόλη την Μπάγερν.

Γιουβέντους - Ρεάλ Μαδρίτης

Οι δύο ομάδες έχουν μεγάλη και ενδιαφέρουσα προϊστορία στην διοργάνωση. Οι Μαδριλένοι είχαν κατακτήσει το περσινό τρόπαιο αφού επιβλήθηκαν με 4-1 στην "Μεγάλη Κυρία". Είναι δεδομένο λοιπόν ότι η Γιουβέντους θέλει να εκδικηθεί. Άλλωστε η "Βέκια Σινιόρα" είναι η τελευταία ομάδα που απέκλεισε την "Βασίλισσα" από το Champions League στα ημιτελικά του 2015 και στη συνέχεια ηττήθηκε στον τελικό από την Μπαρτσελόνα. Από εκείνο τον αποκλεισμό και μετά, η Ρεάλ έχει κατακτήσει τα τρόπαια του 2016 και 2017.

Η Ρεάλ βρίσκεται στα προημιτελικά για 8η διαδοχική χρονιά και 35η φορά στην ιστορία της, ενώ η Γιουβέντους αγωνίζεται στους "8" για 18η φορά συνολικά.

Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε τελείως διαφορετικά μονοπάτια στα πρωταθλήματα των χωρών τους. Η Γιουβέντους πριν λίγες μέρες πήρε νίκη τίτλου κόντρα στη Μίλαν με 3-1, χωρίς όμως να ξεκουράσει το βασικό της κορμό. Αντίθετα, η Ρεάλ βρίσκεται εκτός διεκδίκησης τίτλου στην Ισπανία και ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει εστιάσει την προσοχή του στην κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου τροπαίου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έχοντας παράλληλα την ευχέρεια να ξεκουράσει παίκτες, όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Μοναδική απώλεια για τον Γαλλο-αλγερινό τεχνικό είναι ο τραυματισμός του Νάτσο.

Για τον Αλέγκρι οι "πονοκέφαλοι" είναι περισσότεροι: Θα απουσιάσουν ο Μίραλεμ Πιάνιτς και ο Μπενατιά λόγω τιμωρίας, ο τραυματίας ο Μπερναρντέσκι, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Μάντζουκιτς.

Σεβίλλη - Μπάγερν Μονάχου

Σεβίλλη και Μπάγερν θα έρθουν αντιμέτωπες για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Η βαυαρική ομάδα είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση στα ηιτελικά της διοργάνωσης, η οποία βρίσκεται στα ημιτελικά για 7η συνεχόμενη φορά και 29η στην ιστορία της. Για τους Ισπανούς αυτή είναι μόλις η 2η φορά που θα διεκδικήσουν εισιτήριο για τα ημιτελικά. Η πρώτη τους συμμετοχής ήταν πριν 60 χρόνια, τη χρονιά 1957-58!

Αμφότερες οι ομάδες προέρχονται από ματς πρωταθλήματος. Η Σεβίλλη αναδείχθηκε ισόπαλη με την Μπαρτσελόνα με 2-2, παρά το γεγονός ότι για τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κρατούσε τη νίκη. Η Μπάγερν προέχεται από το θρίαμβο επί της Ντόρτομουντ με 6-0.

Η μεγάλη απώλεια για τη Σεβίλλη είναι ο τιμωρημένος ο Έβερ Μπανέγα, ενώ πιθανότατα ο Βιντσέντσο Μοντέλα θα στερηθεί και τις υπηρεσίες του Κορσιά. Αντίθετα, οι Μερκάδο και Χεσούς Νάβας αναμένεται να είναι στην διάθεσή του Ιταλού τεχνικού.

Όσον αφορά στους Βαυαρούς, ο Γιουπ Χάινκες δεν υπολογίζει τον Μάνουελ Νόιερ που πρόσφατα ξεκίνησε προπονήσεις μετά το σοβαρό τραυματισμό του, ενώ πιθανότατα να απουσιάσει και ο Κίνγκσεϊ Κομάν.

Τα πρώτα ματς των προημιτελικών:

Μ.Τρίτη (3/4)

Σεβίλλη - Μπάγερν

Γιουβέντους - Ρεάλ

Μ.Τετάρτη (4/4)

Μπαρτσελόνα - Ρόμα

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι

*η σέντρα για όλα τα ματς είναι στις 21:45

**οι ρεβάνς θα διεξαχθούν σε μία εβδομάδα

Οι πρώτοι σκόρερς

12 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

8 γκολ

Βισάμ Μπεν Γεντέρ (Σεβίλλη)

7 γκολ

Χάρι Κέιν (Τότεναμ)

Ρομπέρτο Φιρμίνο (Λίβερπουλ)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

6 γκολ

Σαντιό Μανέ (Λίβερπουλ)

Νεϊμάρ (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ)

5 γκολ

Φιλίπε Κοουτίνιο (Λίβερπουλ)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Πόρτο)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους)

Ρομελού Λουκακού (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

4 γκολ

Έντιν Τζέκο (Ρόμα)

Ταλίσκα (Μπεσίκτας)

Τζενκ Τοσούν (Μπεσίκτας)

Σον Χέουνγκ-Μιν (Τότεναμ)

Ντιμιτρί Ομπερλέν (Βασιλεία)

Κιλιάν Εμπαμπέ (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

3 γκολ

Ουίλιαν (Τσέλσι)

Εντέν Αζαρ (Τσέλσι)

Τίμο Βέρνερ (Λειψία)

Μπερνάρντ (Σαχτάρ)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Μίκαελ Λανγκ (Βασιλεία)

Λορέντσο Ινσίνιε (Νάπολι)

Κορεντέν Τολισό (Μπάγερν)

Ρανταμέλ Φαλκάο (Μονακό)

Φακούντο Φερέιρα (Σαχτάρ)

Τζον Στόουνς (Μάντσεστερ Σίτι)

Λεβέν Κιρζαβά (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Γκαμπριέλ Ζεζούς (Μάντσεστερ Σίτι)

Μάρκους Ράσφορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Ασίστς:

7: Τζέιμς Μίλνερ (Λίβερπουλ),

4: Νεϊμάρ (Παρί), Ρομπέρτο Φιρμίνο (Λίβερπουλ), Κέβιν Ντε Μπράινε (Σίτι), Εντέν Αζάρ (Τσέλσι), Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)