Champions League: Τέσσερις αγγλικές ομάδες στους «8»: Τρίτη φορά στο ίδιο έργο θεατές

Το Fosonline.gr θυμάται, τις δύο τελευταίες φορές που βρέθηκαν 4 αγγλικές ομάδες στα προημιτελικά του Champions League. 

Champions League: Τέσσερις αγγλικές ομάδες στους «8»: Τρίτη φορά στο ίδιο έργο θεατές

Με την φάση των "16" του Champions League να έχει ολοκληρωθεί 4 αγγλικές ομάδες εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στα προημιτελικά και οι πιθανότητες να επιστρέψει το τρόπαιο στο «μεγάλο νησί», ολοένα και αυξάνονται.

Στη ιστορία του θεσμού, έχει γίνει ακόμα 2 φορές και μάλιστα συνεχόμενες. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 2007-2008, τότε που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση, στον επεισοδιακό τελικό απέναντι στην Τσέλσι που κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Στην προημιτελική φάση, είχαν φτάσει 4 ομάδες από την Αγγλία, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι, η Άρσεναλ και η Λίβερπουλ. Οι δύο τελευταίες ήρθαν αντιμέτωπες στους "8" και την πρόκριση πήραν οι «κόκκινοι» του Μερσισάιντ με συνολικό σκορ 5-3.

Στα ημιτελικά η Τσέλσι αντιμετώπισε τη Λίβερπουλ και την «υπέταξε» με συνολικό σκορ 4-3, ενώ η Γιουνάιτεντ από τη μεριά της αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα και πήραν την πρόκριση με το γκολ του Πολ Σκόουλς στο «Όλντ Τράφορντ».

Ο τελικός ήταν στην κόψη του ξυραφιού και κρίθηκε στη λεπτομέρεια, στο γλίστρημα του Τζον Τέρι, σε πέναλτι που αν το έβαζε η Τσέλσι θα ήταν Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το σκορ του αγώνα ήταν 1-1 στην κανονική διάρκεια και 6-5 στην διαδικασία των πέναλτι.

Την επόμενη χρονιά (2008-2009) ξανά 4 αγγλικές ομάδες έφτασαν στους "8" του Champions League. Ήταν ακριβώς οι ίδιες με την προηγούμενη και πάλι όμως το ενδεχόμενο να περνούσαν όλες στα ημιτελικά αποκλείστηκε, καθώς η Τσέλσι βρέθηκε αντιμέτωπη με τη Λίβερπουλ. Οι Λονδρέζοι πήραν μία σπουδαία πρόκριση με συνολικό σκορ 7-5 και βρέθηκαν και πάλι στους "4".

Στα ημιτελικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετώπισε την Άρσεναλ και με συνολικό σκορ 4-1 κατάφερε να προκριθεί για 2η συνεχόμενη φορά στον τελικό της διοργάνωσης.

Η Τσέλσι δεν τα κατάφερε κόντρα στην Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα και με δύο ισοπαλίες (0-0,1-1) έμεινε εκτός συνέχειας. Στον τελικό οι Καταλανοί επικράτησαν εύκολα της Γιουνάιτεντ με 2-0 και κατέκτησαν το 3ο τους Champions League.