Αλέγκρι: «Χρειάζονται θεραπεία όσοι με κριτικάρουν»

Ο προπονητής της Γιουβέντους απάντησε στους επικριτές του μετά την πρόκριση της ομάδας του στα προημιτελικά του Champions League

Αλέγκρι: «Χρειάζονται θεραπεία όσοι με κριτικάρουν»

Μία απάντηση στην κριτική που του ασκήθηκε για την ήττα της Γιουβέντους από την Ατλέτικο στη Μαδρίτη έδωσε ο προπονητής της «Γηραιάς Κυρίας», Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, έπειτα από την πρόκριση των «μπιανκονέρι» στα προημιτελικά του Champions League. Η ιταλική ομάδα αν και έχασε 2-0 από τους «ροχιμπλάνκος» στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τη φάση των «16» της διοργάνωσης, πήρε τελικά το «εισιτήριο» για την 8άδα χάρη στη νίκη της με 3-0 στη χθεσινή ρεβάνς στο Τορίνο.

Μετά το τέλος του επαναληπτικού στην Ιταλία, ο 51χρονος προπονητής αναφέρθηκε αρχικά στην απόδοση της ομάδας του και εν συνέχεια πέρασε στην αντεπίθεση για την κριτική που δέχτηκε. «Τα παιδιά είχαν τέλεια απόδοση. Είχαν τεχνική, ακρίβεια, επιθετικότητα και αυτά είχαμε σχεδιάσει και για το πρώτο παιχνίδι, αλλά ξεκίνησε διαφορετικά, δεν χρησιμοποιήσαμε το πρεσάρισμα μας και δεν ήμασταν τόσο επιθετικοί. Όλοι περιμέναμε τόσο πολύ γι' αυτό το παιχνίδι. Υπήρχε η πιθανότητα για ένα υστερικό παιχνίδι με τρελό ρυθμό, γι' αυτό είπα στα παιδιά να μείνουν ψύχραιμα και να κρατήσουν τις ισορροπίες, καθώς υπήρχε ρίσκο», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια απαντώντας στους επικριτές του, τόνισε: «Αυτοί που κριτικάρουν δεν είναι δικό μου πρόβλημα, αλλά δικό σας (των δημοσιογράφων). Έχω κερδίσει τέσσερα πρωταθλήματα, έχω παίξει δύο τελικούς στο Champions League και έχω κερδίσει τέσσερα κύπελλα Ιταλίας. Τι άλλο να κάνω; Όσοι με κριτικάρουν είναι εκείνοι που χρειάζονται θεραπευτική αγωγή, όχι εγώ. Η κριτική είναι καλή όταν σε μαθαίνει πράγματα».