Καϊράτ-Ολυμπιακός 0-1: Πανάξιο διπλό, με μπαλάρα και ζωντανός για πρόκριση

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΑΝΑ: Ο Ολυμπιακός νίκησε με σκορ 1-0 την Καϊράτ Αλμάτι στην Αστάνα και είναι ολοζώντανος για πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Καϊράτ-Ολυμπιακός 0-1: Πανάξιο διπλό, με μπαλάρα και ζωντανός για πρόκριση

Ένας κυριαρχικός Ολυμπιακός έφυγε από την παγωμένη Αστάνα με το διπλό και τους τρεις βαθμούς νικώντας την Καϊράτ με σκορ 1-0. Η ομάδα του Πειραιά ήταν πολύ ανώτερη και πήρε μία πανάξια νίκη που θα μπορούσε να έχει και μεγαλύτερες διαστάσεις. Στο 73’ ο Ζέλσον έκανε το 0-1 και στο 75’ και στο 79’ είχε δοκάρια με Ταρέμι και Ελ Κααμπί, ενώ και τρίτο δοκάρι είχε στο 90’ πάλι με τον Μαροκινό. Ο Ολυμπιακός με αυτή τη νίκη μένει ολοζώντανος στο κυνήγι της πρόκρισης και τα δύο παιχνίδια του Ιανουαρίου αποκτούν τεράστιο ενδιαφέρον.

Τελικά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επέλεξε τον Ποντένσε για την αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού αν και είχε το δίλημμα μήπως ξεκινούσε τον Στρεφέτσα. Στα χαφ επέλεξε τη δυάδα, Έσε, Μουζακίτης που τα έχει πάει αρκετά καλά στα τελευταία ματς. Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε και η Καϊράτ από την πλευρά της έχοντας στην κορυφή της επίθεσης τον Εντμίλσον και στα χαφ τους Γκλάζερ, Μπάιμπεκ. Ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης δεν έδειξε να θέλει χρόνο για να βρει τα πατήματα του. Η ομάδα του Πειραιά από την πρώτη στιγμή πήρε τη μπάλα στα πόδια της και τον έλεγχο του αγώνα.

Κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο με τους Έσε, Μουζακίτη στη μεσαία γραμμή να κάνουν αρκετά καλό ματς, τον Ζέλσον και τον Ποντένσε από τα άκρα να παίρνουν αρκετές προσπάθειες και τον Τσικίνιο να μπαίνει ζωηρός στο γήπεδο και μετά από ένα διάστημα να χάνεται κάπως. Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απέναντι στην Καϊράτ είχε μεταφέρει το παιχνίδι στο μισό γήπεδο και πίεζε για να σκοράρει. Και είναι αλήθεια ότι δημιούργησε καταστάσεις που θα μπορούσε να έχει βρει δίχτυα, αλλά ο Αναρμπέκοφ κράτησε την ομάδα του όρθια. Ο γκολκίπερ της Καϊράτ ήταν σε πολύ καλή βραδιά, έχει σταματήσει σε δύο περιπτώσεις τον Ελ Κααμπί, ενώ γενικά είχε καλές τοποθετήσεις. Ο Ολυμπιακός έπαιζε το ματς στο μισό γήπεδο με την Καϊράτ να μη δείχνει τίποτα απολύτως από τη μέση και μπροστά. Η ομάδα από το Αλμάτι είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, δεν απειλούσε τους «ερυθρόλευκους» και το 0-0 με το οποίο οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα των πρώτων 45 λεπτών.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπαίνει και πάλι με το ίδιο στυλ στο γήπεδο και στο 49’ ο Ροντινέι έχει κάνει μία εξαιρετική μπαλιά για τον Ελ Κααμπί που ανατράπηκε ο Μουνουέρα έδειξε την άσπρη βούλα, αλλά ο Μαροκινός ξεκίνησε από θέση οφσάιντ. Η Καϊράτ έδειξε να έχει μπει στο γήπεδο πολύ καλύτερα απ’ ότι στο πρώτο μέρος και να πατάει πιο καλά στο γήπεδο. Η ομάδα από το Αλμάτι είχε διάθεση να βγει στην επίθεση και να δημιουργήσει καταστάσεις, ενώ ο Ολυμπιακός φαινόταν πως είχε έλλειψη εμπνεύσεων στην επίθεση.

Γι’ αυτό και στο 62΄ο Μεντιλίμπαρ έβαλε στο παιχνίδι τους Ταρέμι, Στρεφέτσα αντί Ποντένσε, Τσικίνιο. Από εκείνο το σημείο άρχισε να αλλάζει η εικόνα του αγώνα και ο Ολυμπιακός να είναι πιο πιεστικός και επικίνδυνος. Είχε ένα εντυπωσιακό διάστημα από το 73’ έως το 79’ κατά τη διάρκεια του οποίου είχε ένα γκολ (73’) με τον Ζέλσον, δύο δοκάρια με Ελ Κααμπί και Ταρέμι και ακόμα μία απίθανη χαμένη ευκαιρία. Πέραν της φάσης του γκολ στις άλλες δύο περιπτώσεις ο γκολκίπερ της Καϊράτ ήταν αυτός που στέρησε από τον Ολυμπιακό το γκολ. Οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν πιο ζωηροί στην επίθεση από τη στιγμή που μπήκε ο Ταρέμι με τον Στρεφέτσα και η άμυνα της Καϊράτ έχασε τα πατήματα της και ο Ολυμπιακός της δημιούργησε τρομερά προβλήματα, ενώ στο 90’ είχε και τρίτο δοκάρι. Οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει κι άλλες φορές, αλλά δοκάρια και Αναρμπέκοφ του το στέρησαν.

Μικρογραφία

Καϊράτ Αλμάτι-Ολυμπιακός 0-1

Γήπεδο: Astana Arena

Διαιτητής: Μουνουέρα (Ισπανία)

Σκόρερ: 73’ Ζέλσον

Κίτρινες: 14’ Έσε, 35’ Μπιανκόν, 69’ Τουμπάγεφ

Συνθέσεις

ΚΑΪΡΑΤ ΑΛΜΑΤΙ: Αναρμπέκοφ, Μάτα, Σορόκιν, Σιρομπόκοφ, Ταπάλοφ (62’ Τουμπάγεφ)- Γκλάζερ, Μπάιμπεκ (82’ Στανόιεφ)- Μρίνσκι, Ρικαρντίνιο (46’ Ζορζίνιο), Ζάρια (46’ Γκρομίκο) – Εντμίλσον (82’ Ταμαμπουλάτ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Πιρόλα, Ορτέγκα - Μουζακίτης, Έσε (84’ Γκαρθία) – Ποντένσε (62’ Στρεφέτσα), Μαρτίνς, Τσικίνιο (62’ Ταρέμι)- Ελ Κααμπί.



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110