Μεντιλίμπαρ: «Όλα τα παιχνίδια είναι ίδια και όλα θέλουμε να τα κερδίσουμε»
Οι δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης με την Καϊράτ. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΑΝΑ
Στις δηλώσεις του εν όψει της αναμέτρησης με την Καϊράτ για την 6υη αγωνιστική της League Phase του UEFA Champions League, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα του αγώνα, στην κατάσταση του Ποντένσε καθώς και για την εικόνα που έχει για την Καϊράτ.
Έσε: «Όλοι μας θα είμαστε συγκεντρωμένοι για να κερδίσουμε»
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Τί ματς περιμένετε και σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Ποντένσε που έχουμε να τον δούμε καιρό;
Ο Ποντένσε προπονείται μαζί με την ομάδα εδώ και μία εβδομάδα. Υπήρχαν κάποια προβλήματα με τη φυσική κατάσταση. Ελπίζουμε να είναι καλά. Θα τον δούμε και στην προπόνηση και θα κρίνουμε. Ο Ολυμπιακός σε όλες τις διοργανώσεις είναι υποχρεωμένος να κερδίζει.
Επομένως αυτό το ματς δεν έχει κάποια ιδιαιτερότητα. Θα κοιτάξουμε να το προετοιμάσουμε όπως κάνουμε πάντα σε όλα τα ματς, να κάνουμε τη δουλειά μας για να πάρουμε τη νίκη. Δεν χρειάζεται να έχουμε άγχος ή πίεση για το ματς. Ολα τα παιχνίδια είναι ίδια και όλα θέλουμε να τα κερδίσουμε.
Στους τελικούς που έχετε συναντήσει με τον Ολυμπιακό τα πηγαίνετε περίφημα. Εχει τέτοια στοιχεία το συγκεκριμένο ματς;
Δεν θέλω να το κάνω αυτό, ούτε να μεταδώσω κάτι τέτοιο στην ομάδα, ούτε και στον ευατό μου, γιατί δεν θα ευνοήσει κανέναν. Τα αποτελέσματα να μην ήταν ιδανικά και αυτά που προσπαθούσαμε, όμως ξέραμε τι είναι αυτή η διοργάνωση, Συνεχίζουμε με την ηρεμία ότι πρέπει να παίζουμε ένα - ένα τα ματς. Τα πράγματα είναι ακόμη στο χέρι μας. Θα συγκεντρωθούμε σε αυτό, να παίξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και δεν θέλω να βάλω σε κανέναν έξτρα πίεση. Αυτό δεν βοηθήσει σε τίποτα.
Τι εικόνα έχετε για την Καϊράτ;
Δεν είχαμε πολύ χρόνο για να κάνουμε την ανάλυση, γιατί παίξαμε πολύ πρόσφατα το προηγούμενο. Θα είναι ιδιαίτερο το ματς και για τους δύο, γιατί παίζουν και οι δύο σε πλαστικό. Η Καϊράτ δεν παίζει στην έδρα της και αυτό είναι παράξενο και για τους δύο. Θα αλλάξει τα πλάνα της προετοιμασίας.
Η έδρα θα είναι πλεονέκτημα για καμία ομάδα. Παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, άμεσο ποδόσφαιρο, με πίεση ψηλά, με μακρινές μπαλιές πίσω από την πλάτη της άμυνας. Παίζει επιθετικό και γρήγορο ποδόσφαιρο και θέλει να έχει κυρίαρχο ρόλο στο παιχνίδι. Το γήπεδο θα επηρεάσει και τις δύο ομάδες.
Σας προβληματίζει ευχάριστα το γεγονός ότι οι Μουζακίτης και Έσε έπαιξαν καλά με τον ΟΦΗ; Δεύτερον, θα θέλαμε ένα σχόλιο για την παρουσία περίπου 600 οπαδών του Ολυμπιακού στο Καζακστάν.
Καταλαβαίνουμε ότι είναι ένα δύσκολο και μακρινό ταξίδι σε έναν κρύο προορισμό. Δεν είναι εύκολο να φτάσει κάποιος εδώ. Ευχαριστούμε τον κόσμο που έρχεται εδώ για να μας υποστηρίξει. Ελπίζουμε να του το αναταποδώσουμε με τους τρεις βαθμούς για τον κόπο που έκαναν να έρθουν μέχρι εδώ. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε πρώτοι στη βαθμολογία δεν χρειάζεται να βασιζόμαστε μόνο σε δύο παίκτες. Δεν έχει νόημα αν οι επιθετικοί κάνουν καλά τη δουλειά τους και οι αμυντικοί δεν κάνουν. Όλη η ομάδα κάνει τη δουλειά. Δεν αμφισβητείται η απόδοση των δύο ποδοσφαιριστών που είπατε, αλλά εμείς θέλουμε το σύνολο να λειτουργεί σωστά και όχι μεμονωμένα η άμυνα, το κέντρο ή η επίθεση. Ελπίζουμε η ομάδα να έχει μία καλή απόδοση και δίχως να στεκόμαστε σε ονόματα.
Τα παιχνίδια του πρωταθλήματος με το Τσάμπιονς Λιγκ είναι άλλου επιπέδου. Ομως με τον ΟΦΗ έκανε μία γεμάτη εμφάνιση. Θεωρείτε ότι ο Ολυμπιακός είναι στο καλύτερό του επίπεδο, γιατί και πέρσι τέτοια περίοδο είχε αρχίσει να ανεβαίνει πάρα πολύ η ομάδα, ειδικά μετά τον Δεκέμβριο.
Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε μία καλή εμφάνιση ή ένα καλό παιχνίδι για να πούμε ότι βρισκόμαστε σε καλή περίοδο. Θα χρειαστεί μία σειρά αγώνων με την ίδια ένταση και αποτελεσματικότητα για να πούμε ότι βρισκόμαστε σε καλή στιγμή. Γενικώς έχουμε κάνει καλά παιχνίδια. Στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουμε δείξει καλό πρόσωπο στο μεγαλύτερο μέρος των παιχνιδιών μας. Νομίζω ότι μπορούμε να πούμε ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, αλλά το ίδιο θα κάνει και η Καϊράτ που θέλει να διεκδικήσει τις πιθανότητές της. Ελπίζουμε να είναι ανοικτό, με μεγάλο ενδιαφέρον όπου και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να παίξουν ανοικτό ποδόσφαιρο. Θα προσπαθήσουμε να κυριαρχήσουμε και να είμαστε οι καλύτεροι μέσα στο γήπεδο.
Επειδή είπατε ότι δεν είχατε τον χρόνο να προετοιμάσετε το ματς με την Καϊράτ, πιστεύετε ότι υπάρχουν παίκτες ή κάποια στοιχεία που πρέπει να προσέξετε;
Ναι όταν δεν έχεις τον χρόνο να αναλύσεις σε βάθος έναν αντίπαλο, τότε στέκεσαι σε παίκτες, όπως το Νο9 ή εκείνος που παίζει στο κέντρο της επίθεσης. Είναι μία ομάδα που από τη μεσαία γραμμή προσπαθεί να επιτίθεται και να δημιουργεί κίνδυνο. Το Νο9 όμως που είναι επικίνδυνος παίκτης, είναι τιμωρημένος.
Περιμένετε όπως είπατε ένα ανοικτό παιχνίδι. Τί πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός για να πάρει τη νίκη;
Η πλάτη της άμυνάς μας. Ξέρουμε ότι είμαστε μία ομάδα που παίζει ψηλά και όλοι οι αντίπαλοι προσπαθούν να περάσουν την μπάλα στη πλάτη της άμυνάς μας. Θα πρέπει να το προσέξουμε, ώστε η αμυντική μας γραμμή να τρέξει σε κάθε σημείο και να μην αφήσει ευκαιρίες και τη δυνατότητα στον αντίπαλο να μας απειλήσει.