Ολυμπιακός: Θα βελτιωθεί κι αυτός, αλλά και οι άλλοι

Στο Champions League και γενικώς ο Ολυμπιακός θα είναι όλο και καλύτερος στην πορεία, όπως βέβαια θα συμβεί και με τους Ολλανδούς (PSV, Άγιαξ) και τη Λεβερκούζεν. Ματς που θα παίξει την πρόκρισή του.

Ολυμπιακός: Θα βελτιωθεί κι αυτός, αλλά και οι άλλοι

Δεν ήταν καλό το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο Champions League και τον φέρνει σε δύσκολη θέση για την πρόκριση στα play offs ώστε να διεκδικήσει από εκεί τη συμμετοχή του στους «16» της διοργάνωσης. Δύσκολη έτσι κι αλλιώς ήταν η απόπειρα, νικούσε δε νικούσε την Πάφο στο ξεκίνημα, αλλά πλέον αποκτούν άλλη σημασία και βαθμολογική αξία οι νίκες ή η βαθμοσυγκομιδή που θα επιχειρήσει κόντρα σε PSV, Άγιαξ, Λεβερκούζεν. Αλλά και όσο μπορέσει με τη Ρεάλ στο Φάληρο και νωρίτερα με τις Άρσεναλ στο Λονδίνο και Μπαρτσελόνα στην Καταλονία.

Ο Ολυμπιακός είχε τη μεγαλύτερη κατοχή μπάλας, λέει, σε όλους τους αγώνες της πρεμιέρας με εξαίρεση την Παρί Σεν Ζερμέν, με τη διαφορά των τεσσάρων τερμάτων που πέτυχαν οι πρωταθλητές Ευρώπης στην Αταλάντα. Δεν έφτανε μόνον αυτό κόντρα σε ένα κλαμπ όπως η Πάφος που είχε δίψα για την παρθενική συμμετοχή της, καλή οργάνωση πριν και (κυρίως) μετά την αποβολή του Μπρούνο, ενώ φυσιολογικά από ένα σημείο κι έπειτα το πήγε σε πολύ κλειστή άμυνα, δυναμικό παιχνίδι και αρκετές καθυστερήσεις. Ταιριάζει, δεν ταιριάζει στο επίπεδο της διοργάνωσης, το σκοπό της τον πέτυχε.

Δεν παρουσιάστηκε όπως θα έπρεπε ο Ολυμπιακός σε βαθμό ετοιμότητας για αυτό το παιχνίδι. Δεν έχει δώσει πολλά επίσημα ματς για να έχει τον απαιτούμενο ρυθμό, έχει νέα πρόσωπα που αποκτήθηκαν στο τέλος της περιόδου και είναι της κλάσης για να παίζουν αμέσως. Είναι βέβαιο ότι αυτή η ομάδα θα έχει διαρκή βελτίωση στην πάροδο της σεζόν.

Βελτίωση θα έχουν και οι άλλες ομάδες με τις οποίες θα παίξει στη συνέχεια. Δεν εννοούμε την Μπαρτσελόνα, την Άρσεναλ και τη Ρεάλ. Αλλά αυτές που μπορεί ρεαλιστικά να νικήσει, πέραν της Καϊράτ στο Αλμάτι. Δηλαδή την PSV και τον Άγιαξ που άρχισαν τη διοργάνωση με εντός έδρας ήττες από Ουνιόν και Ίντερ αντιστοίχως. Ή τη Λεβερκούζεν που με τον Τεν Χαγκ ήταν τόσο τραγική στο ξεκίνημα της σεζόν που τον άλλαξε με μορφή επείγουσας διαδικασίας. Αποκλείεται να μην είναι καλύτερες όσο θα κυλάει η σεζόν. Για τον Ολυμπιακό θα είναι παιχνίδια που θα κρίνουν ουσιαστικά τα πάντα. Και σε αυτά θα πρέπει να είναι σε πολύ καλύτερη αγωνιστική κατάσταση σε όλα τα στοιχεία στο παιχνίδι του σε σχέση με την πρώτη παρουσία του. Υπάρχει εμπιστοσύνη ότι αυτό θα συμβεί. Μεσολαβούν πολλά και διάφορα μέχρι να φτάσουμε έως εκεί. Κι ας έχει μόνο ένα βαθμό όταν θα υποδεχτεί ο Ολυμπιακός τη Λεβερκούζεν την 4η αγωνιστική, δεν πειράζει. Αρκεί να είναι κανονικός από τότε και μέχρι το τέλος της league stage.



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110