Είναι το Ίντερ-Μπαρτσελόνα το καλύτερο ζευγάρι ημιτελικών στην ιστορία του Champions League;
Η ιστορία γράφτηκε στο «Μεάτσα». Ένας από τους πιο συγκλονιστικούς ημιτελικούς στην ιστορία της διοργάνωσης.

Το γκολ του Φρατέζι στην παράταση ήρθε να βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του σε μια από τις σπουδαιότερες αναμετρήσεις στην ιστορία του Champions League. Η πρόκριση της Ίντερ επί της Μπαρτσελόνα δεν είχε καμία σχέση με εκείνης του 2010. Αυτή τη φορά είδαμε ένα ζευγάρι που μας πρόσφερε θέαμα, που όμοιό του είχαμε χρόνια να ζήσουμε. Ένα από τα πιο συγκλονιστικά ζευγάρια ημιτελικών της διοργάνωσης, ίσως το καλύτερο στην ιστορία.
Το τελικό 3-3, όπου αμφότεροι οι δύο αγώνες ολοκληρώθηκαν, αποτελούν το υψηλότερο σκορ ισοπαλίας σε ημιτελικό, μαζί με εκείνον του 1999 μεταξύ της Ντιναμό Κιέβου και της Μπάγερν Μονάχου. Δεν είναι όμως το μοναδικό ζευγάρι ημιτελικών που μας έχει αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Ακολουθούν ακόμη εννέα περιπτώσεις που μας κράτησαν προσηλωμένους μέχρι την τελευταία στιγμή.
Ολυμπιακός: Τα δεδομένα που έβαλε στο τραπέζι ο Βέλντε
Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι 6-5 (2022)

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε πάρει τη νίκη με 4-3 στο «Έτιχαντ» σε ένα παιχνίδι όπου τα είχε όλα. Γκολ, θέαμα, ρυθμό, ένταση. Ο επαναληπτικός του «Μπερναμπέου» δεν ήταν το ίδιο εντυπωσιακός. Μέχρι που η Σίτι σκόραρε. Πήρε προβάδισμα πρόκρισης δύο τερμάτων. Τη Ρεάλ όμως δεν πρέπει να την ξεγράφεις ποτέ. Έχοντας ήδη καταγράψει δύο απίθανες προκρίσεις απέναντι σε Τσέλσι και Παρί, ήρθε και μια τρίτη. Τα δύο γκολ του Ροντρίγκο στις καθυστερήσεις έστειλαν το ματς στην παράταση, εκεί όπου οι «μερέγχες» σιγά μη το έχαναν, ολοκληρώνοντας μετέπειτα τη χρονιά με το τρόπαιο στα χέρια, αφού νίκησαν τη Λίβερπουλ στον τελικό του Παρισιού.
Μπαρτσελόνα-Λίβερπουλ 3-4 (2019)

Το 3-0 στο «Καμπ Νού» ήταν κάπως άδικο για τη Λίβερπουλ σύμφωνα με την αγωνιστική εικόνα της στο χορτάρι. Ο Λιονέλ Μέσι μας πρόσφερε μια από τις τελευταίες σπουδαίες του παραστάσεις στη διοργάνωση, κάτι που δεν ήταν αρκετό να δώσει την πρόκριση στη Μπαρτσελόνα. Το «Άνφιλντ» έβραζε στον επαναληπτικό, λίγοι ήταν εκείνοι που πραγματικά το πίστευαν, όμως ο κόσμος των Reds ήταν εκεί. Και ήταν αυτός όπου έσπρωξε την ομάδα του Κλοπ σε μια από τις σπουδαιότερες ανατροπές στην ιστορία. Το περίφημο κόρνερ του Άρνολντ, τα δύο γκολ του Βαινάλντουμ και του Οριγκί, έδωσαν τη νίκη με 4-0 στη Λίβερπουλ και κατ' επέκταση την πρόκριση στον τελικό.
Τότεναμ-Άγιαξ 3-3 (2019)

Όταν ακόμη το εκτός έδρας γκολ είχε αξία. Όταν η Τότεναμ πραγματοποίησε μια ξέφρενη πορεία στη διοργάνωση. Όταν οι «μπέμπηδες» του Άγιαξ τρέλαναν ολόκληρο τον κόσμο, αποκλείοντας Ρεάλ και Γιουβέντους. Σταμάτησαν όπως στους «πετεινούς». Και με τι τρόπο. Οι Ολλανδοί νίκησαν με 1-0 στο Λονδίνο και προηγούνταν με 2-0 στη ρεβάνς. Συνολικό σκορ δηλαδή 3-0. Με ένα χατ-τρικ που έμεινε στην ιστορία, ο Λούκας Μόουρα υπέγραψε τη μεγαλύτερη, σε σημασία, ευρωπαϊκή νίκη στην ιστορία του Λονδρέζικού συλλόγου, σημειώνοντας την πρώτη συμμετοχή σε τελικό Champions League εκείνη τη χρονιά.
Ντόρντμουντ-Ρεάλ Μαδρίτης 4-3 (2013)

Το «σόου» του Λεβαντόφσκι. Πριν φύγει για τη Μπάγερν. Τέσσερα γκολ απέναντι στη «βασίλισσα». 4-1 στο Βεστφάλεν. Μια ιστορική εμφάνιση για το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ, που δεν άφησε πολλά περιθώρια στους Μαδριλένους ενόψει της ρεβάνς. Με το 2-0 του «Μπερναμπέου», η Ρεάλ άγγιξε την ανατροπή, ωστόσο δεν τα κατάφερε και η γερμανική ομάδα επέστρεψε σε τελικό Champions League έπειτα από το 1997.
Τσέλσι-Μπαρτσελόνα 3-2 (2012)

Ρεβάνς για τα ημιτελικά του 2009 πήρε η Τσέλσι τρία χρόνια αργότερα απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Αφού την κέρδισε με 1-0 στο Λονδίνο χάρη στο γκολ του Ντρογκμπά, ανέτρεψε τελείως τα προγνωστικά στο «Καμπ Νού», εκεί όπου η ομάδα του Ντι Ματέο βρέθηκε να χάνει με 2-0. Η απευθείας κόκκινη του Τέρι μάλιστα έκανε ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή των «μπλε». Ο Ραμίρες μείωσε αρχικά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Μέσι έχασε πέναλτι στην επανάληψη, οι συμπαίκτες του σωρεία ευκαιριών και ο Τόρες, ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα να βάλει το κερασάκι στην τούρτα, καταγράφοντας μια από τις συγκλονιστικότερες προκρίσεις.
Τσέλσι-Λίβερπουλ 4-3 (2008)

Πριν τη Μπαρτσελόνα, η Τσέλσι είχε πάρει ρεβάνς και από τη Λίβερπουλ, που την είχε αποκλείσει τόσο το 2005 όσο και το 2007. Το παιχνίδι στο «Άνφιλντ» ολοκληρώθηκε ισόπαλο 1-1, αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά για εκείνο του «Στάμφορντ Μπριτζ». Το 1-1 και του δεύτερου αγώνα οδήγησε τις δύο ομάδες σε παράταση, εκεί όπου η Τσέλσι, χάρη σε πέναλτι του Λάμπαρντ και το δεύτερο γκολ του Ντρογκμπά στη βραδιά, πανηγύρισε τη νίκη με 3-2 και την πρόκριση στον τελικό της Μόσχας.
Μίλαν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 5-3 (2007)

Ίσως οι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης εκείνη την εποχή. Δύο ημιτελικοί όπου κανείς δεν ήθελε να χάσει. Συναρπαστικό παιχνίδι στο «Ολντ Τράφορντ» με το απίθανο σόλο γκολ του Κακά, όμως η Γιουνάιτεντ έφτασε στην ανατροπή και κέρδισε με 3-2. Ο Βραζιλιάνος σταρ της Μίλαν ωστόσο έκανε για ακόμη μια φορά τη διαφορά, βγήκε μπροστά, σκόραρε το πρώτο γκολ της ομάδας του κι έδωσε το έναυσμα για το τελικό 3-0 και την πρόκριση της ομάδας του. Λίγο αργότερα θα κέρδιζε το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας» εκείνη τη χρονιά.
Ρεάλ Μαδρίτης-Γιουβέντους 3-4 (2003)

Το 2-2 της Μαδρίτης προοικονομούσε ακόμη ένα φοβερό παιχνίδι στο Τορίνο. Όπως κι έγινε. Ο Τρεζεγκέ έκανε το 1-0 για τη Γιούβε, ο Φίγκο έχασε πέναλτι απένατι στον Μπουφόν, γεγονός που ήταν κομβικό στην αναμέτρηση, αφού ο Νέντβεντ λίγο αργότερα έκανε το 2-0. Ο Ζιντάν σκόραρε απέναντι στην παλιά του ομάδα όμως ήταν πλέον πολύ αργά και η Γιουβέντους πήρε μια σπουδαία πρόκριση.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γιουβέντους 4-3 (1999)

Πριν ολοκληρώσει το θαύμα της Βαρκελώνης και τη νίκη επί της Μπάγερν με 2-1 στον τελικό, η Γιουνάιτεντ έπρεπε πρώτα να προσπεράσει το εμπόδιο της Γιουβέντους στα ημιτελικά. Κόντε και Γκιγκς οι σκόρερ του αγώνα στο Μάντσεστερ, με το 1-1 να δίνει ελαφρύ προβάδισμα στη «βέκια σινιόρα». Ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα έδωσαν τα δύο γρήγορα γκολ του Ιντζάγκι στη ρεβάνς. Η κεφαλιά του Ρόι Κιν έβαλε και πάλι τους «κόκκινους διαβόλους» στο κόλπο, προτού ο Γιορκ γράψει το 2-2. Το τρίτο γκολ του Ιντζάγκι ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Άντριου Κόουλ ήρθε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για την αγγλική ομάδα, σφραγίζοντας έτσι μια ιστορική νίκη της Γιουνάιτεντ που της έδωσε μετέπειτα το τρόπαιο.