Champions League: Οι προκριθέντες και οι «must win» αναμετρήσεις

Διαβάστε αναλυτικά ποιες ομάδες έχουν ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League, του Europa League αλλά και ποιες ομάδες θέλουν την νίκη για να πάρουν το «πολυπόθητο» εισιτήριο.

Champions League: Οι προκριθέντες και οι «must win» αναμετρήσεις

Ολοκληρώνεται σήμερα η τελευταία αγωνιστική των ομίλων του UEFA Champions League με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να βρίσκεται στην αναμέτρηση του 6ου ομίλου στο «NSK Olimpiyskyi» όπου η Σαχτάρ Ντόνετσκ θα δώσει «μάχη» με την Λιόν για την πρόκριση στην επόμενη φάση της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Μετά την ολοκλήρωση των χθεσινών (11/12) αναμετρήσεων, οι ομάδες που προκρίθηκαν είναι οι εξής:

1η θέση: Ντόρτμουντ, Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν, Πόρτο.

2η θέση: Ατλέτικο Μαδρίτης, Τότεναμ, Λίβερπουλ, Σάλκε.

Europa League: Κλαμπ Μπριζ, Ίντερ, Νάπολι, Γαλατασαράι.

Σήμερα διεξάγονται οι αναμετρήσεις από τους υπόλοιπους τέσσερις ομίλους του Champions League. Αναλυτικά:

5ος Όμιλος

Άγιαξ Μπάγερν

Οι δύο ομάδες έχουν περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης από την προηγούμενη κιόλας αγωνιστική. Ωστόσο, υπάρχει ενδιαφέρον και κίνητρο για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου. Ο Άγιαξ εάν κερδίσει την Μπάγερν θα τερματίσει πρώτος. Η Μπάγερν Μονάχου ακόμα και με ισοπαλία θα τερματίσει πρώτη.

Μπενφίκα-ΑΕΚ

Η Μπενφίκα έχει πάρει το εισιτήριο για το Europa League καθώς δεν υπάρχουν ελπίδες για την δεύτερη θέση. Όπως, επίσης δεν υπάρχουν ελπίδες για την ΑΕΚ η οποία δεν έχει καταφέρει να πάρει βαθμό ή βαθμούς μετά από πέντε αγωνιστικές στον όμιλο.

Βαθμολογία

Θέση-Ομάδα-Βαθμοί-Σύνολο

1) Μπάγερν Μονάχου 13 4-1-0

2) Άγιαξ 11 3-2-0

3) Μπενφίκα 4 1-1-3

4) ΑΕΚ 0 0-0-5

6ος Όμιλος

Μάντσεστερ Σίτι-Χόφενχαϊμ

Η Μάντσεστερ Σίτι χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να τερματίσει στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου. Αντιθέτως, η Χόφενχαϊμ πρέπει να κερδίσει σήμερα στην Αγγλία και να χάσει η Σαχτάρ από την Λιόν στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου για να πάρει το εισιτήριο για το Europa League.

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Λιόν

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ θα προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League μόνο εάν κερδίσει την Λιόν. Σε περίπτωση που δεν κερδίσει την Λιόν, της αρκεί η ισοπαλία ή να μην χάσει η Σίτι από την Χόφενχαϊμ για να αγωνιστεί στους «32» του Europa League.

Η Λιόν «περνάει» στην επόμενη φάση του Champions League αρκεί να μην ηττηθεί από την Σαχτάρ. Εάν η Λιόν κερδίσει την Σαχτάρ Ντόνετσκ και η Χόφενχαϊμ την Σίτι, τότε η γαλλική ομάδα θα τερματίσει πρώτη στον όμιλο. Στην περίπτωση όμως που η Λιόν ηττηθεί από την Σαχτάρ, τότε θα συνεχίσει στο Europa League.

Βαθμολογία

Θέση-Ομάδα-Βαθμοί-Σύνολο

1) Μάντσεστερ Σίτι 10 3-1-1

2) Λιόν 7 1-4-0

3) Σαχτάρ Ντόνετσκ 5 1-2-2

4)Χόφενχαϊμ 3 0-3-2

7ος όμιλος

Βικτόρια Πλζεν-Ρόμα

Η Πλζεν το μόνο που έχει να κάνει είναι να φέρει καλύτερο ή ακόμα και το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας που αγωνίζεται στην Μαδρίτη για να αγωνιστεί στους «32» του Europa League. Η Ρόμα έχει περάσει στην επόμενη φάση του Champions League ως δεύτερη. Δεν υπάρχουν σενάρια πρώτης θέσης για τους Ιταλούς.

Ρεάλ Μαδρίτης-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πάρει οριστικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης και μάλιστα έχει «κατοχυρώσει» και την πρώτη θέση. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας χρειάζεται καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό της Πλζεν για να τερματίσει στην τρίτη θέση και συνεχίσει στο Europa League.

Βαθμολογία

Θέση-Ομάδα-Βαθμοί-Σύνολο

1) Ρεάλ Μαδρίτης 12 4-0-1

2) Ρόμα 9 3-0-2

3) Βικτόρια Πλζεν 4 1-1-3

4) ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4 1-1-3

8ος όμιλος

Βαλένθια-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Βαλένθια δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο Τορίνο και έχασε τις ελπίδες της για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ωστόσο, έχει συγκεντρώσει αρκετούς βαθμούς και θα συνεχίσει ότι και να γίνει στο Europa League. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα τερματίσει στην δεύτερη θέση του ομίλου ανεξαρτήτου αποτελέσματος σε αυτήν και την άλλη αναμέτρηση του ομίλου.

Γιουνγκ Μπόις-Γιουβέντους

Η Γιουνγκ Μπόις με μόλις μια ισοπαλία στις πέντε αναμετρήσεις του ομίλου δεν έχει ελπίδες για πρόκριση. Είναι στο -4 από την τρίτη, Βαλένθια και θα τερματίσει στην τελευταία θέση του ομίλου. Η Γιουβέντους έχει πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Champions League και μάλιστα έχει αρκετούς βαθμούς ώστε να τερματίσει πρώτη στον όμιλο χωρίς να υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον σε κανένα από τα δύο ματς.

Βαθμολογία

Θέση-Ομάδα-Βαθμοί-Σύνολο

1) Γιουβέντους 12 4-0-1

2) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 10 3-1-1

3) Βαλένθια 5 1-2-2

4) Γιουνγκ Μπόις 1 0-1-4