Η Μάντσεστερ Σίτι απειλείται με αποκλεισμό από το Champions League

Τα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από το Μάντσεστερ αφού δημοσιεύματα θέλουν τη Σίτι να απειλείται σοβαρά με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η Μάντσεστερ Σίτι απειλείται με αποκλεισμό από το Champions League

Φήμες και δημοσιεύματα τις τελευταίες ημέρες, σημειώνουν ότι η πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι, κινδυνεύει σοβαρά πλέον με αποκλεισμό από το Champions League την τρέχουσα ή την επόμενη σεζόν, εξαιτίας της παραβίασης των κανόνων του οικονομικού Fair Play.

Αυτό θα συμβεί, όπως αναφέρεται, σε περίπτωση που η UEFA επαληθεύσει τα στοιχεία που αποκάλυψαν πρόσφατα τα Football Leaks.

Σύμφωνα με αυτά το 2014 ο αγγλικός σύλλογος θα έπρεπε να αποκλειστεί από τα ευρωπαϊκά κύπελλα και αντί αυτού επιβλήθηκε πρόστιμο μόνο για 60 εκατομμύρια ευρώ, στη συνέχεια μειώθηκε σε 20 εκατομμύρια ευρώ.

Η Μάντσεστερ Σίτι φέρεται να είχε νοθεύσει τον προϋπολογισμό χάρη σε διογκωμένες επιχορηγήσεις, και συγκεκριμένα μία πάνω από 75 εκατομμύρια ευρώ από την Etihad Airlines, που καταβλήθηκε στην πραγματικότητα από τον ιδιοκτήτη του συλλόγου, Σείχη Μανσούρ.

Ο πρόεδρος της UEFA, Τσεφερίν χαρακτήρισε σοβαρή την υπόθεση και υπογράμμισε την ανάγκη εξεύρεσης λύσης.

Αντίθετα, η περίπτωση της Παρί ΣΖ, φαίνεται να αντιμετωπίζεται με πρόστιμο.

Επίσης στο τέλος αυτής της εβδομάδας και στις αρχές της επόμενης αναμένει την απόφαση της UEFA, για την Μίλαν, αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Europa League, για την παραβίαση των κανόνων του οικονομικού Fair Play την τριετία 2014-2017.