Champions League: ΑΕΚ-Άγιαξ (19.55)-Αναζητείται σανίδα σωτηρίας

Κόντρα στον Άγιαξ απόψε η ΑΕΚ, στην τελευταία της εντός έδρας αναμέτρηση στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, ψάχνει ένα θετικό αποτέλεσμα για να ελπίζει σε πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ και να ξαναβρεί την ηρεμία της.

Champions League: ΑΕΚ-Άγιαξ (19.55)-Αναζητείται σανίδα σωτηρίας

Τελευταία παράσταση απόψε για την ΑΕΚ μπροστά στο κοινό της στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού Σταδίου με τον Άγιαξ ξεκινάει στις 19.55 και μεταδίδεται από το COSMOTE SPORT 2. Αναμένεται παρουσία το πολύ 25.000 οπαδών καθώς η προπώληση των εισιτηρίων δεν πήγε καλά. Στην προσέλευση του κόσμου βέβαια ρόλο θα παίξει και ο καιρός αφού είναι πιθανή η έντονη βροχόπτωση την ώρα του αγώνα.

Όπως και να έχει, ο κόσμος της «Ένωσης» έχει πίκρα για τον άσχημο Νοέμβριο της ομάδας και δεν έδειξε τη δίψα για εισιτήρια όπως σε προηγούμενα ματς, Είναι βλέπετε και αυτό το μηδέν βαθμοί στο γκρουπ. Υπάρχει κίνητρο για την κατάληψη της τρίτης θέσης αν η ΑΕΚ δε χάσει από τον Άγιαξ και η Μπενφίκα δεν κερδίσει στο Μόναχο την Μπάγερν, αλλά και πάλι οι πιθανότητες για πρόκριση δεν είναι πολλές, δεδομένου πως στην τελευταία αγωνιστική οι «κιτρινόμαυροι» θα χρειάζονται μονάχα νίκη στη Λισσαβώνα.

Αλλά πάνω απ’ όλα είναι η απογοήτευση του μείον δώδεκα στον πίνακα της Σούπερ Λιγκ. Αυτό πονάει τους οπαδούς.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης από την πλευρά του, εύχεται το ματς με τον Άγιαξ να επαναφέρει την ηρεμία στα αποδυτήριά του. Μια νίκη επί του Αίαντα όσο να ‘ναι θα βελτιώσει το κλίμα. Το είπε και ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι χθες στη συνέντευξη Τύπου. «Κάθε νέο παιχνίδι μια νέα ιστορία, αν τα πάμε καλά θα μας βοηθήσει και στ πρωτάθλημα».

Η ΑΕΚ σε αυτή την αναμέτρηση δεν υπολογίζει στους τρεις «κομμένους» που δεν ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους. Οι Μπακασέτας, Σιμόες και Λαμπρόπουλος τέθηκαν εκτός αποστολής. Σε αυτή επέστρεψε ο Λιβάγια μετά την τιμωρία του.

Όσο για την ενδεκάδα της «Ένωσης» απέναντι στον Άγιαξ; Εδώ όλα είναι ανοιχτά αφού κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιο θα είναι το σκεπτικό του Εβρίτη τεχνικού μετά τα όσα συνέβησαν στον απόηχο της ήττας του Αγρινίου. Θα προσμετρηθούν πολλές παράμετροι πριν καταλήξει στου έντεκα εκλεκτούς του.

Ρισκάροντας μια πιθανή ενδεκάδα: Στο τέρμα ο Μπάρκας και μπροστά του τετράδα οι Μπακάκης (δεξιά), Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Χουλτ (αριστερά). Στον άξονα οι Άλεφ, Γαλανόπουλος και στα άκρα της μεσαίας γραμμής οι Μπογέ (δεξιά), Μάνταλος (αριστερά). Πλέι μέικερ ο Λιβάγια και φορ ο Πόνσε, στο 4-4-1-1 του Ουζουνίδη.

Θέση στο βασικό σχήμα πάντως διεκδικούν με αξιώσεις οι Γκάλο, Οικονόμου, Κλωναρίδης ενδεχομένως και ο Τσιντώτας.

Σε μια δύσκολη φάση λοιπόν για την ΑΕΚ, ο Άγιαξ φαντάζει ως μια εξαιρετική ευκαιρία για να επανέλθει η ηρεμία στο κλαμπ. Αν όμως οι «κιτρινόμαυροι» δεν καταφέρουν να αποσπάσουν κάτι θετικό από τους Ολλανδούς, τουλάχιστον την ισοπαλία, τότε κινδυνεύουν να βυθιστούν ακόμα περισσότερο στα προβλήματα τους.

Το πρόγραμμα των αγώνων της Τρίτης (27/11)