Ουζουνίδης για τον παροπλισμό των τριών: «Είμαστε έτοιμοι για τις συνέπειες»

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκαθάρισε ότι οι παίκτες που δε συμφώνησαν να ανανεώσουν (Σιμόες, Λαμπρόπουλος, Μπακασέτας) είναι οριστικά εκτός ομάδας. Για τον Άγιαξ είπε πως είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου.

Ουζουνίδης για τον παροπλισμό των τριών: «Είμαστε έτοιμοι για τις συνέπειες»

Την απόφαση της διοίκησης να τελειώσει τους τρεις που δε συμφώνησαν να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους, επιβεβαίωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τον Άγιαξ. Επισήμανε πάντως πως δεν τους χρεώνει σε καμία περίπτωση την αγωνιστική καμπή της ομάδας ενώ ανέλαβε κι εκείνος τις ευθύνες του.

-Για το πόσο δύσκολο είναι για την ΑΕΚ να μπει σε ένα ματς όταν δεν έχει βαθμούς στον όμιλο και προέρχεται από μια άσχημη ήττα στο πρωτάθλημα.

Η συγκέντρωσή μας είναι μονάχα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή τη στιγμή δε σκεφτόμαστε τίποτε άλλο. Μπορεί να μην έχουμε βαθμούς αλλά σε κάθε ματς παρουσιαζόμασταν όλο και καλύτεροι. Ένα θετικό αποτέλεσμα μπορεί να μας κρατήσει ζωντανούς ενόψει του τελευταίου αγώνα, επομένως η συγκέντρωσή μας είναι σε αυτό το ματς δεν σκεφτόμαστε τίποτε άλλο, ούτε το πρωτάθλημα.

-Για τη δυσαρέσκειά του από τη συμπεριφορά κάποιων παικτών και αν αυτή η δυσαρέσκεια θα αποτυπωθεί στην αποστολή που θα ανακοινώσει για το ματς με τον Άγιαξ.

Το κλαμπ έχει πάρει κάποιες αποφάσεις. Είχαμε στο μυαλό μας να τις πάρουμε λίγο αργότερα αλλά από τη στιγμή που μείναμε πίσω στο πρωτάθλημα τις πήραμε πιο νωρίς. Δεν είναι όμως μόνο οι ποδοσφαιριστές. Είναι και ο προπονητής που έχει ευθύνες. Έχω πει πως εγώ πρώτος έχω την ευθύνη. Ναι από τη στιγμή που αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό θα φανεί αύριο στο γήπεδο. Δεν είναι εύκολο αυτό. Αλλά όταν παίρνεις κάποιες αποφάσεις παίρνεις και το κόστος. Αλλά σκεπτόμενοι μακροπρόθεσμα πιστεύω ότι έπρεπε να παρθούν αυτές οι αποφάσεις. Το κλαμπ το αποφάσισε και ναι θα προχωρήσουμε.

-Για τον σχεδιασμό του αυριανού παιχνιδιού.

Ο Άγιαξ είναι μια πολύ καλή ομάδα. Ο Άγιαξ έδειξε πως είναι η καλύτερη ομάδα στον όμιλό μας. Έχει συνδυάσει το ταλέντο τον νεαρών παικτών της με προσθήκες δύο τριών μεγαλύτερων. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να επιδιώξουμε τις πιθανότητές μας. Είναι ένα παιχνίδι που δε συγχωρούνται λάθη. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε και τη βοήθεια του κόσμου. Να κρατήσουμε ζωντανές τις ελπίδες μας για το τελευταίο παιχνίδι στη Λισσαβόνα.

-Το σχόλιό σας στην ανακοίνωση της Original.

Δεν την έχω διαβάσει. Το σημαντικό είναι να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας σαν κλαμπ. Αυτή τη στιγμή δεν είναι η καλύτερη δυνατή περίοδος για όλους μας. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν λέω πως είναι υπεύθυνα για την κακή πορεία της ομάδας τα παιδιά δεν συμφώνησαν με τη διοίκηση. Ευθύνη υπάρχει και σε εμένα. Αυτά τα παιδιά έχουν βοηθήσει πολύ τον σύλλογο, έχουν προσφέρει πολλά στην ομάδα αυτά τα χρόνια, αλλά από τη στιγμή που μπήκαμε σε μια διαδικασία συζητήσεων και δε συμφωνήσαμε, πρέπει να δούμε την επόμενη ημέρα του κλαμπ. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας ανεξάρτητα ποιος είναι προπονητής και ποιοι είναι οι παίκτες. Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα που πέρσι πέτυχε κάτι σπουδαίο. Αλλά δεν είναι και εύκολο να βρίσκεσαι σε αυτό το επίπεδο. Στα δύσκολα χρειάζεσαι τον κόσμο. Στα καλά όλοι είναι εκεί.

-Αν θεωρεί ότι είναι η λύση του προβλήματος το να μην παίζουν οι παίκτες που δεν συμφώνησαν.

Δεν έχει καμία σχέση με το πρόβλημα. Από τη στιγμή που είδαμε πως έχουμε απομακρυνθεί από τον στόχο είπαμε ν πάρουμε κάποιες αποφάσεις πιο γρήγορα. Και όταν παίρνεις αποφάσεις είσαι έτοιμος να υποστείς και κάποιες συνέπειες. Αυτό είναι εν γνώσει μας.