Μάντσεστερ Σ. - Ρεάλ Μαδρίτης 3-4 πέν.: Και στο τέλος μίλησε η καρδιά της «Βασίλισσας»! (highlights)

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 4-3 στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 κ.δ και παράταση) και απέκλεισε τη Μάντσεστερ Σίτι που ήταν καλύτερη, αλλά άστοχη στη «ρώσικη ρουλέτα». Με την Μπάγερν Μονάχου στα ημιτελικά του Champions League οι «μερένχες». 

Μάντσεστερ Σ. - Ρεάλ Μαδρίτης 3-4 πέν.: Και στο τέλος μίλησε η καρδιά της «Βασίλισσας»! (highlights)

Τεράστια πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι για τη Ρεάλ Μαδρίτης με 4-3 (1-1κ.δ. και παράταση) μέσα στο γήπεδο της Μάντσεστερ Σίτι και ραντεβού τώρα με την Μπάγερν Μονάχου στα ημιτελικά του Champions League. Ο Αντσελότι φαινόταν ότι ήθελε να οδηγήσει το ματς στη «ρώσικη ρουλέτα» με τις επιλογές που έκανε στην παράταση και δικαιώθηκε απόλυτα!

Στην κανονική διάρκεια του αγώνα η Μάντσεστερ Σίτι ήταν εκείνη που πίεζε, είχε την κατοχή, είχε τις περισσότερες τελικές, αλλά βρέθηκε από πολύ νωρίς να κυνηγάει το σκορ. Στο 12’ ο Βινίσιους δέχτηκε την κάθετη πάσα από τα δεξιά και έκανε το γύρισμα, ο Ροντρίγκο έκανε το πλασέ, ο Έντερσον απομάκρυνε προσωρινά και σε δεύτερο χρόνο ο Ροντρίγκο από το ύψος της μικρής περιοχής έγραψε το 0-1. Οι «πολίτες» δεν πτοήθηκαν και συνέχιζαν να πιέζουν.

Ο Χάαλαντ στο 17’ έχασε μία κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα πάνω από την εστία. Στο 19’ πάλι ο Νορβηγός έπιασε κεφαλιά και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία κατέληξε άουτ, καθώς η μπάλα βρήκε πάνω στον Μπερνάρντο Σίλβα που ξαφνιάστηκε. H Σίτι συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και στο 26’ ήταν η σειρά του Ντε Μπρόινε να αστοχήσει.

Τελικά, οι γηπεδούχοι κατάφεραν στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 76’ να ισοφαρίσουν με τον Ντε Μπρόινε που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ρούντιγκερ. Και πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Ντε Μπρόινε με ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 78’.

Στην παράταση ζήσαμε το ίδιο έργο θεατές με τη Σίτι να πιέζει, αλλά να μην καταφέρνει να κερδίσει την άμυνα των «μερένχες». Ο Κάρλο Αντσελότι επιδίωξε σε κάποια αντεπίθεση να βρει ένα γκολ και λίγο έλειψε να το πετύχει στο 105’+2’ όταν ο Ρούντιγκερ είχε ξεμείνει στην περιοχή της Σίτι από ένα κόρνερ και από κοντά πλάσαρε ψηλά άουτ.

Στην παράταση οι δύο ομάδες εμφανώς κουρασμένες και οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί όπου μίλησε ο Λούνιν, ο οποίος έπιασε τα πέναλτι των Μπερνάντο Σίλβα και Κόβασιτς, με τη Ρεάλ να περνάει στα ημιτελικά με 4-3 στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι

1-0 ο Άλβαρες

Το έχασε ο Μόντριτς!

To έχασε ο Μπερνάρντο Σίλβα

1-1 ο Μπέλιγχαμ

Το έχασε ο Κόβασιτς

1-2 ο Βάσκεθ

2-2 ο Φόντεν

2-3 ο Νάτσο

3-3 ο Έντερσον

3-4 ο Ρούντιγκερ

Οι συνθέσεις:

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον - Γουόκερ, Ακάντζι (112’ Στόουνς), Ντίας, Γκβάρντιολ - Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (112’ Κόβασιτς), Μπερνάρντο Σίλβα - Φόντεν, Γκρίλις (73’ Ντοκού), Χάαλαντ (91’ Άλβαρες).
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Λούνιν - Καρβαχάλ (110’ Μιλιτάο), Ρούντιγκερ, Νάτσο, Μεντί - Καμαβινγκά, Βαλβέρδε, Κρόος (79’ Μόντριτς), Μπέλιγχαμ - Βινίσιους (102’ Βάσκεθ), Ροντρίγκο (84’ Μπραχίμ)