Αυστηρά μέτρα προστασίας στο Λονδίνο μετά τις απειλές του ISIS

Ο ISIS έκανε λόγο για τρομοκρατικά χτυπήματα στα γήπεδα του Champions League και το Λονδίνο έχει πάρει υψηλά μέτρα προστασίας.

Αυστηρά μέτρα προστασίας στο Λονδίνο μετά τις απειλές του ISIS

Σε εγρήγορση είναι στο Λονδίνο μετά τις απειλές του ISIS για τρομοκρατικά χτυπήματα στα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τούτο το διήμερο (9-10/4) παιχνίδια του Champions League.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι υπάρχουν πολύ υψηλά και αυστηρά μέτρα προστασίας για το παιχνίδι που θα γίνει σε λίγες ώρες ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Μπάγερν Μονάχου στο Εμιρέιτς.

Ο αναπληρωτής διοικητής της Scotland Yard, Έιντ Αντελέκαν τόνισε τα εξής:

*** «Το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει σημαντικό (σ.σ. στην τρίτη από τις πέντε βαθμίδες σοβαρότητας), κάτι που σημαίνει ότι μια επίθεση είναι πιθανή και εργαζόμαστε στενά με συναδέλφους από την Αντιτρομοκρατική Αστυνόμευση για το σχεδιασμό εκδηλώσεων εδώ στο Λονδίνο, ώστε να λαμβάνουμε υπόψη οποιαδήποτε σχετική πληροφορία θα μπορούσε να μας βοηθήσει να κρατήσουμε ασφαλείς τους θεατές».

*** «Είμαστε ενήμεροι για αναφορές στο διαδίκτυο και στα μέσα ενημέρωσης σε σχέση με παροτρύνσεις να γίνουν στόχος αγώνες στην Ευρώπη και εδώ στο Λονδίνο. Παρόλα αυτά, θέλω να διαβεβαιώσω το κοινό ότι έχουμε ένα στιβαρό σχέδιο αστυνόμευσης σε ισχύ για το αποψινό ματς και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στενά με την ομάδα ασφαλείας του συλλόγου ώστε να διασφαλίσουμε ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί ήρεμα».